Шамфъстък - за полова мощ и здраво сърце

Ядката осигурява на организма витамини А, К, С, Е, В6
17 дек 2017 13:18, Михаела Лазарова
8
Шамфъстък - за полова мощ и здраво сърце
Снимка: Pexels

Шамфъстъкът е една от най-полезните ядки. Той доставя важни вещества на организма, благодарение на които органите и системите работят по-добре.

Шамфъстъкът е страхотна ядка, която има не само хранителни качества, но и вкусови предимства, заради които е любима на мнозина.

Кои са хранителните вещества, които правят шамфъстъка толкова специален?

Шамфъстъкът е изключително богат на важни въглехидрати, протеини, аминокиселини, мазнини и фибри. В състава си съдържа завидни количества фосфор, калий, калций, желязо, магнезий, манган, цинк, мед, натрий, селен.

Тази прекрасна ядка осигурява на организма още витамини А, К, С, Е, В6, тиамин, рибофлавин, ниацин, фолати, пантотенова киселина, холин и бетаин.

Кои са най-важните ползи за организма, които носи шамфъстъкът?

Здрава сърдечносъдова система

Една от най-важните функции на веществата в шамфъстъка е, че предпазват сърцето и кръвоносните съдове от дегенеративни заболявания. Шамфъстъкът има свойството да понижава холестерола, което ограничава риска от натрупване на плаки по стените на артериите.

Полифенолите, антиоксидантите и ненаситените мастни киселини в тези ядки също допринасят за здравето на сърдечносъдовата система.

Контролира теглото

Шамфъстъкът е идеален за вашата диета за отслабване, тъй като регулира обмяната на веществата и помага за топене на мазнините.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
така е преди 6 години
И при нас го има.....https://pistacia.wordpress/
6
0
 
1
 
! Отговори
Така е, преди 6 години
Затова по време на баце2 правителството авиотряд 28 даваха повече за ядки отколкото за гориво и петтербурски се наложи да прави ново меню за кетаринг!
5
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
какой туй нещо брене знма даль е хубаво амам много скъпо бааааз за хляб нямам, те ядки ми предлагатиначе при бойко забогатяхме
4
0
 
1
 
! Отговори
samfistik преди 6 години
i tuskiat samfustik e hubav. V tucia
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ембарго с Иран нямаме.Освен другото внасяме и фурми,смокини стафиди и ядки.Но кои са калифорнийски и кои арабски *** че разбери.
2
0
 
3
 
! Отговори
Проверявайте преди 6 години
Шам фастъка трябва да зеленее,тогава е полезен и истински.А този ,,възрастен" покафенял ,,продукт"не съм убеден че е чак най-добър.А и бая поскъпна за качеството си.
1
0
 
12
 
! Отговори
уиски с шамфъстък преди 6 години
Истинският шамфъстък е много полезен и приятен на вкус наистина. Пазарът обаче е залят от калифорнийски генномодифициран шамфъстък, който е всичко друго, но не и полезен. От него получавам подуване на стомаха, киселини и стомашно нераположение. Изобщо не го препоръчвам по никакъв повод да го ядете. По-добре си купете по-скъп, качествен и гледайте да не е калифорнийски. Най-добър е италианския шамфъстък. Едно време, когато нямаше ембарго внасяха и Ирански, който за мен е с най-добри качества.