Червено вино с вечерята. Полезно ли е?

Една чаша от елексира помага за толкова много неща...
21 фев 2018 22:24, Eкип на Puls.bg
11
Червено вино с вечерята. Полезно ли е?
Reuters

Разкриването на здравните ползи от червеното вино обикновено се ограничава единствено до споменаване благоприятния му ефект върху дейността на сърцето, което е доказано отдавна. Днешният ден обаче предоставя възможност да обърнем по-комплексно внимание на древната напитка и да разкрием още един много позитивен ефект от консумацията й. 

Червеното вино все по-често се разглежда и като богат източник на пробиотици за стимулиране на чревната флора и подобряване дейността на чревния тракт.
 
Популярността на пробиотичните бактерии в последните години нарасна значително и те се добавят към състава на най-различни храни. Има обаче и хранителни продукти, които са естествено богати на пробиотици. Такива са повечето ферментирани храни и, успоредно с киселото мляко, червеното вино е водещ сред тях. 
 
Ферментацията на гроздето позволява бурно развитие на полезните за чревната флора бактерии, които обаче се унищожават с процеса на дестилация и така най-високо е съдържанието им именно във винените продукти. Освен това полифенолните съединения в червеното вино стимулират растежа на полезните микроорганизми в червата (бифидобактерии и лактобацили) и потискат растежа на потенциално опасните такива.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 5 години
До МенМного си закостенял , ти си филосовствай там, ние тук.
10
0
 
1
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Даже в древните предания пише, че боговете наказват жестоко онези влюбени, които не отдават почит към Бога на Виното и го пренебрегват. За разлика от св. Валентин, който е МЕДИЕН светец(в Католическият календар той не съществува), то Трифон Зарезан е Реален светец(билкар - лекуващ с вино, ракия и др.).
9
1
 
1
 
! Отговори
--- преди 6 години
До Анонимен 8Млъквй бе веган, прадядо ми живя 107 год. и до края на живота си не е сядал на масата без каничка червено вино. Беше заплашил, че ако му спрат виното - ще се хвърли в кладенеца. До 90-год. възраст е карал колело. Когато го видях за пръв път той бе на 102 год.. Надживя и трите си жени. Деца имаше само от първата. Последната му жена(била е на 70 год.) - избяга от него, след първата им брачна нощ, щото цяла нощ е искал да я гняви. Ден по-късно бе отишъл да си я върне.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкохола е ВРЕДЕН във всичките му видове и количества.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а веганството и джендарството полезни ли са
6
10
 
6
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Нито един алкохол не е полезен ама философствайте си тукааа
5
3
 
29
 
! Отговори
Зaek преди 6 години
Пийте само домашно вино,купешкото е химия-оцветители,есенция и спирт.
4
1
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Така е, и от 3 и от 30 лева все тая. влизал съм във винарна. има си специална лаборатория за разни оцветители и химикали. предполагам навсякъде е така.
3
1
 
17
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
Виното е дар Божи.пийте според желанието ви
2
0
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Да, ако изобщо е вино...
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полезни за душата е, а за здравето ...