Пренесете цветовета на дъгата на трапезата си

Вижте ролята на цветните храни през пролетта
18 мар 2018 20:03,
3
Пренесете цветовета на дъгата на трапезата си
Източник: Reuters

В края на зимата е добре да започнем здравословен хранителен режим, с който да се пречистим от токсините и да влезем отново във форма. Има най-различни варианти, с които ще свалим килограмите, но важното е това да не става за сметка на здравето. Храненето по цветове е много подходящо за това време. По данни на американското министерство на земеделието, ако се изпълнява правилно, този режим може да предотврати сърдечни заболявания, хипертония, диабет, да намали риска от развитие на рак.  

Основното правило е да разделим храните според седемте цвята на дъгата. Освен витамините и минералите, кото съдържат, храните по цветове могат да подобрят настроението ни. 
 
Цветното хранене прилича много на монодиетата, която до някаква степен следва принципите на разделното хранене. Бяло, зелено, червено, оранжево, виолетово, жълто. По тези цветове се разпределят храните от понеделник до събота, като неделя се смята за разтоварващ ден, в който трябва да пием само вода и чай. Ако се храним така за 1 месец, не само ще заредим организма си с много фитонутриенти, но и ще свалим между 2 и 4 килограма (зависи от структурата на всеки).
 
Жълто и оранжево
Храната има определени цветове възоснова на съдържащите се в нея витамини. Жълтият и оранжев нюанс на плодовете и зеленчуците се дължи на каротеноидите, които се свързват с:
  • По-добро зрение;
  • По-силна имунна система;
  • По-здраво сърце;
  • Намаляване на риска от развитие на рак;
Най-добре познатият каротеноид е бета-каротинът, който помага на организма да усвои витамин А. Калий, бром, фолиева киселина и витамин С са най-важните елементи, които се намират в жълти и оранжеви плодове и зеленчуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
БАБА WC преди 6 години
Е, ПОНЕ ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА МОЖЕХТЕ ДА НАПИШЕТЕ ГРАМОТНО!!!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде. И на масата ще минаваме под дъгата... Тея феминистки нямат спирка...