Отново във форма след раждането. Разумът преди всичко

Едно интервю на Puls.bg с доктор Райна Стоянова
22 мар 2018 19:47,
2
Отново във форма след раждането. Разумът преди всичко
Източник: Личен архив

Д-р Райна Стоянова е един от лекторите на предстоящия Форум бременност и детско здраве на Puls.bg. Лекцията й ще даде отговори на един от най-вълнуващите жените въпроси – дали, след колко време и как може да се възстанови фигурата след раждането. За достоверността на информацията, коят одава, свидетелства фактът, че д-р Стоянова в момента е в майчинство, но успешно възрвръща оптималната си физическа форма. 

Д-р Стоянова, можем ли да очакваме след раждането да върнем фигурата си отпреди бременността? Как може да стане това?
 
 Разбира се, и аз съм пример за това. Една от първите грижи на жената след раждане е да се заеме със смъкването на качените килограми по време на бременността. Но има някои уловки и правила, които трябва да се спазват, за да може ефективно и бързо да се достигне до отслабване след раждане на бебе. Не може да си поставяте цели, които не са изпълними, а за да се заемете с отслабване трябва да бъдете запознати, за да не си навредите на вас или на бебето ви. Банална истина е, че бременната, която успява да контролира теглото си през 9-те месеца, няма да се притеснява от вида си след раждането. Логично е да напълнеем през бременността. Ако се изключат 3–4 килограма мастни запаси, които са нужни за кърменето, се получава следната сметка:
 
 3,5 кг за бебето; 
 1,5 кг за допълнителното количество кръв;
 1 кг за матката; 
 0,5 кг за плацентата;
 2 кг за водни запаси в тялото.
 
Това прави общо 8,5 кг. Като правило те изчезват бързо. Веднага след раждането ще олекнете с около 5 кг (от бебето, плацентата и матката). Нови 3–4 ще се стопят през първите седмици след раждането, без да има нужда от особено старание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари