5 храни за детокс през зимата

Хапвайте тиква
12 дек 2018 07:43, Михаела Лазарова
5
5 храни за детокс през зимата
Снимка: istock

Есенно-зимните месеци – период на спад на имунитета, настинки, грип, по-забавен метаболизъм. Тялото ни се нуждае от повече витамини, минерали, здравословни храни и детоксикация.

Освен консумация на лук и чесън, кои други храни могат да ни помогнат да бъдем в добра форма и да засилим защитните сили на организма?

Тиква

Печена или варена, тиквата е не само вкусна, но и много полезна за организма. Консумацията ѝ ни осигурява фибри, но тъй като има малко калории се грижи и за нашата фигура. В допълнение тиквата съдържа много витамини и минерали, които са необходими за нормалното функциониране на тялото.

Сред едни от най-важните хранителни елементи в нея са пектиновите влакна и биофлавоноидите, благодарение на които тялото нормализира нивата на холестерола в кръвта. Ето защо я включете във вашия детокс план.

Червено цвекло

Кореноплоден зеленчук, който е добре да присъства във вашето есенно-зимно меню, за прочистване на организма. То е богато на беталинами – растителни пигменти, на които дължи своя ярък цвят. Тези пигменти имат мощни противовъзпалителни и противогъбични свойства, спомагат за възстановяването на клетъчната структура на черния дроб, прочистване на жлъчните пътища, червата, кожата и тялото като цяло. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
+++++ за Таню преди 5 години
Много си прав, човек трябва да си балансира живота, и трябва да забранят оплакването, че се е превърнало в национален спорт. Като малък бях намразил пътуването с влак, защото 10 мин след потеглянето- започваше едно надпреварване в това кой е по-болен и кой ще опише повече болести. Сега пък където седнеш и се почва едно мрънкане , че чак ти идва да им вкараш един прав, последван от ъперкът .
2
0
 
12
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Чесън, туршии, зелева чорба, качествено вино и ракийка (без оливане), цитруси, ябълки и редовен сех. Независимо от времето, известна част от деня - навън. По възможност - преходи в планината, спорт, като препоръчвам плуване и след това сауна. Опитайте да се откачите от цигарите, просто тютюна продаван в БГ е адски некачествен. По мое мнение, това е и бича на нацията, всеки втори храчи като бясно ***...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сланина, кисело зеле, туршия, пръжки, боб