"Капачки за бъдеще" ще даряват транспортни кувьози

Кампанията вече има много последователи, каза Лазар Радков
9 авг 2019 11:24, Анисия Иванова
21

Кампанията "Капачки за бъдеще" започва да дарява транспортни кувьози на някои от най-нуждаещите се болници у нас. Това съобщи организаторът на инициативата Лазар Радков в "България сутрин".

По думите му тези кувьози са по-скъпи от другите - цената е над два пъти по-висока.

Той разкри, че у нас има малки лечебни заведения, които транспортират новородени, завити в одеяла и бутилки с топла вода, тъй като липсва апаратура.

Радков допълни, че те очакват още една доставка на кувьози, които ще отидат за малките общински болници. По този начин всички апарати ще бъдат подменени.

"До края на есента ще сме подменили апаратите във всички малки общински болници. Няма да има болница, в която най-новият кувьоз да е от края на миналия век. В различните болници бебетата се транспортират по различен начин. Всеки се оправя както намери за добре", обясни той.

Радков бе категоричен, че кампанията вече има много последователи, които се опитват всячески да помогнат за подобряване на живота у нас.

"На последната кампания бяха събрани 70 тона капачки. Много хора споделят, че са започнали да използват по-малко пластмаса. Кампанията има положителен ефект върху цялото общество", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Някой сериозно ли мисли че капачките реално могат да се рециклират? Сериозно? Едно че са много различни като цветове, друго че по тях има много печат, а и като сложиш и вътрешните уплутнения, това е един от най-трудно преработваемите материали. фактически е за сметище, но реално се намират добри фирми да дадат някой лев за тях.
14
3
 
7
 
! Отговори
Кьорчо преди 4 години
Събират се само капачки, както казаха по-долу, защото материала е друг и е по-компактно. НО е и по-лесно неутрален човек да започне да събира само капачки, по-лесно е. След това, тези които са започнали да събират капачки, след време започват да събират и другата пластмаса, както и разделно събиране.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До PereklyАми давай пич, учреди степендии и започни да набираш средства да ги финансираш. Аман от сеирджии с идеи, дето не искат да си мръднат пръста за нищо! Може би не прочете, че започват да набират средства за мобилни кувьози, каквито определено масово липсват, камо ли да има за износ!
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е тази далавера с капачките, килограмът се изкупува за някакви стотинки? Колко тона трябват за един кувьоз не ми се смята.
11
9
 
5
 
! Отговори
Perekly преди 4 години
От капачки се купиха кувиози и за износ! Ако искате, това да има смисъл, учредете стипендия за медицински сестри и неонатолози. Иначе се превръща в поредното трупан на ненужни материали и оборудване.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10България ще се оправи, когато повечко хора вземат нещата в свои ръце и започнат да правят кампании като тази. Докато само цъкат с език отстрани и оплюват всичко, няма да се оправи!
9
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Булгария ще се оправи с таз кампания
8
2
 
14
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
Защо Бог никога не би дошъл в България? Защото ще го удавят с храчки, още преди да е стъпил на земята! И на най-хубавото нещо, булгаристанеца ще намери за какво да го оплюва и омаскари!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Защото са от различна пластмаса и тази, от която са направени капачките е много по-скъпа. Освен това, капачките са доста по-компактни, кампанията все пак е доброволческа и събирането, сортирането и извозвнаето до пунктувете за изкупуване се плаща от джоба на организаторите.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой може ли да обясни, защо събират само капачки, защо не и ботилките
5
6
 
21
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Пълен абсурд. Народа събира капачки за кувиози, а гласува за му три подаряващи 3 милиарда...
4
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Организирам кампания - призовавам хората да подскачат на десния крак, като се държат с дясната ръка за лявото ухо. Като събера 300 хиляди подскачащи, ще подаря два кувьоза на някоя клиника.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В малките общински болници българки не раждат.Трябва ли да се радвам, че се размножават джипситата?
2
2
 
21
 
! Отговори
Герини Кол преди 4 години
Важното е , че 3 камиона с печки на тях за 2 години са усвоили 60 милиона. Няма да забравя деня в които отиваха на работа , а едно дете ученик сутринта събираше капачки около гарата. Дано *** всички изедници там в парламента
1
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този се чуди как да стане известен