Признаци на недостиг на омега-3 мастни киселини

По какво личи този дефицит?
12 ное 2019 20:12, Илияна Николова
1
Признаци на недостиг на омега-3 мастни киселини
Снимка: istock

Омега-3 мастните киселини са от решаващо значение за развитието и функционирането на човешкото тяло. Те са важни за здравето и функцията на мозъка, сърцето, очите, за метаболизма. Можем да си ги набавим чрез консумацията на храни от растителен и животински произход, чрез хранителни добавки (хубаво е предварително да се допитате до специалист). Човешкото тяло е така устроено, че винаги да подсказва, когато изпитва определени дефицити.

 
Как може да разберете, че не получавате достатъчно от мастните киселини?
 
Кожата ви е станала по-суха
 
Омега – 3 мазнините са градивни елементи на клетъчната стена и могат да бъдат открити естествено в нея. Те се грижат за това кожата ни да бъде добре подхранена, да има младежки вид.
 
Когато не приемате достатъчно от полезните мазнини, това може да направи кожата ви по-суха, да имате усещането за опънатост и дискомфорт. Също така, омега-3 спомагат за абсорбирането на полезните хранителни вещества, които приемаме всеки ден с храната.
 
Вяла коса
 
Омега-3 мастните киселини имат решаваща роля и за здравето на космените фоликули. Те са като хранително вещество за тях, благодарение на което косата ни е лъскава, плътна, здрава, а рискът от възпаления на скалпа се намалява, когато се приема достатъчно омега-3.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
3
 
! Отговори
Имитатора преди 4 години
Онези в Тибет и Хималаите където живечт по 120 и нагоре,все ,,Омега-3'' са яли. ДНК-то пробие ли се веднъж,ако ще и ,,Омега -33'' да взимате,пътници сте.А ДНК-то се разрушава от лошотията по хората.На мене ми дайте спокоен селски живот без радио и телевизия,а пък омегата си я яжте вие та да ви помага на издуханите мозъци да се не разболяват.