Полезни храни за здравето на белите дробове

Хапвайте орехи
26 фев 2020 22:27, Михаела Лазарова
0
Полезни храни за здравето на белите дробове
Снимка: istock

Тялото ни ежедневно е изложено на вредното влияние на околната среда, като мръсния въздух. Веднага се сещаме за респираторните проблеми, алергичните реакции, трудностите при дишане в градска среда, но и по време на настинки и грип. Как да се погрижим за здравето на белите си дробове?

Качествената храна е един от най-добрите начини да го направим. Има определени храни, които благоприятстват функцията на едни от най-важните органи в човешкото тяло. Такива са чесънът, рибата, яйцата, червените боровинки, акай бери, чушки, спанак, както и:

Риган

Не пропускайте да добавите тази уханна билка към менюто си. Риганът съдържа розмаринова киселина, която се бори с възпалението и намалява реакцията на тялото към токсините от околната среда.

Ябълки

Една от най-полезните храни за здравето на белите дробове са ябълките. Те са богати на кверцетин, антиоксидант с мощни блокиращи хистамина, противовъзпалителни свойства. Редовната им консумация намалява астматичните пристъпи, засилва имунитета и намалява тежестта на дихателните затруднения, когато се разболеем.

Броколи

Друга храна за здравето на белите дробове, която е добре да направите част от ежедневното си меню са броколите. Те също съдържат важни антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението. Вкусните зеленчуци са чудесен източник на витамин С, който според изследвания, може да намали хриповете. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари