Коронавирусът навлиза в кръвта, може да го няма догодина

Първоизточник са прилепите
10 мар 2020 12:08,
39

На фона на голям брой заразени с грип от тип Б и 4 случая на коронавирус - държавните разпоредби са в действие. В някои сфери като културата и спорта тепърва ще се усещат ограниченията, а в други като образованието нещата постепенно ще влизат в нормалния си ритъм. В този момент ключови остават дисциплината, личната хигиена и отговорност, както и проверената информация и съвети.
Още по темата

"Има някои интересни резултати, които са постигнали китайци и някои американски компании", каза за "България сутрин" вирусологът акад. Ангел Гълъбов.

Що се отнася до карантината - китайците показали чудеса, там пикът мина, кривата върви надолу, a първоизточникът са прилепи. Първоначално е бил установен вариант С, от който произлиза мутант Л -  причинител на масовото заболяване. Тогава вирусът е станал човеколюбив.

"Много лесно се придава от човек на човек, този вирус показва рекорд. Личната защита и доброто измиване на ръцете са важни, масовите мероприятия е положително, че се отменят. Болните трябва да носят маски", каза акад. Гълъбов за Bulgaria ON AIR.

Не можелo да се каже няма ли да изчезне коронавирусът, много е вероятно да не се появи следващия сезон. Спорен е въпросът дали тези, които са го прекарали, имат имунитет, но би трябвало. Мъжете са 2/3 от боледуващите, има много въпроси без отговор.

"Този вирус навлиза дълбоко в алвеолите. За разлика от грипа, този вирус навлиза в кръвта", допълни вирусологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
11
 
! Отговори
80 г. преди 4 години
Чик Норис е уловил вируса, но се смилил над него и го пуснал.
7
0
 
17
 
! Отговори
Този човек преди 4 години
май не знае много добре английски в сайта на СЗО пише друго, даже за някои твърдения съвсем на обратното.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз до сега не съм видял 1 доказателство, че идва от прилепи. Когато се появи вируса се смяташе че е от пазар за животни. Работата е че месец по-рано са попаднали на случай в различен град и без наличието на животни, но се са знаели какво е. В началото на епидемията, хората в интернет пускаха снимки на някаква гозба със цял сварен прилеп в нея и се бъзикаха, че при консумация на подобни ястия е съвсем нормално да има вируси. Научно доказана връзка между вируса и прилепите - няма!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епидемиолози от Хонг Конг установяват, че вирусът може да се предава на 4.5 м и остава действащ 2-3 дена върху тъкани, бутилки, пластмаса, предпазни маски.https://scmp/news/china/science/article/3074351/coronavirus-can-travel-twice-far-official-safe-distance-and-stay
4
5
 
33
 
! Отговори
Зодиак преди 4 години
Даите нещо и за зодийте. Кой са наи застрашени от коронавирос.
3
3
 
11
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Горките прилепи. Сега ще почнат да ги унищожават. Тия учени трябва да си мерят приказките.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, масовото заразяване се причинява от основния S щам, а производният L щам е по-опасен.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върви при съседката най-добре.