7 промени, които се случват, ако правите само кардио тренировки

Ако правите само кардио, ставите може да ви заболят
4
7 промени, които се случват, ако правите само кардио тренировки
Снимка: istock

Кардиото е една от най-подходящите и важни тренировки за отслабване. Някои хора предпочитат да наблягат само на него, а не на силовите тренировки, защото смятат, че само с него е достатъчно да постигнат мечтаната си фигура.

Кардио тренировките са важни не само за контрола на теглото. Те подобряват функциите на сърдечносъдовата система, мозъка, нервната система, ускоряват метаболизма и допринасят за работата на храносмилателната система, балансирането на хормоните.

Когато обаче правите само кардио, в тялото ви се случват колкото положителни, толкова и негативни промени. Ето какви са те.

Сънят се подобрява

Енергичното кардио може да ви помогне да спите по-добре. Усилването на сърдечната дейност и ускоряването на пулса провокират освобождаване на ендорфини, които благоприятстват механизмите на съня.

Ще намалите теглото си

Кардиотренировките имат множество ползи за метаболизма. Те го ускоряват и спомагат за изгарянето на калории и на мазнини. Според клиника Майо, кардиоупражненията са много добри за отслабване не само защото ускоряват пулса, следователно метаболизма, но и защото ангажират всички големи групи мускули. Когато те работят усилено, това води до изгаряне на повече калории и мазнини.

Ако правите една и съща кардиотренировка, това може да забави резултатите ви

Повтарянето на една тренировка всеки ден като рутина може да ви доведе до така нареченото плато, при което резултатите спират да се забелязват. Тялото свиква с еднаквите движения, интензитет и продължителност на тренировката, адаптира се към тях и резултатите се забавят. Предизвиквайте тялото си с различна кардиотренировка за по-добри резултати.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: спортотслабванекардио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
К'во да ти кажа преди 3 години
Некой хора си мислят, че хванали бога за рога ... Забравяйки много лоши подробности ...хванал намерил нещо отнякъде мисли си ...това е абсолютно уникално, после поглежда и осъзнава, че е много проста клечка за зъби и в един момент осъзнава - лелеее тоя кво друго има освен клечки за зъби!
1
2
 
0
 
! Отговори
Кой нож вади! преди 3 години
От сатър умира!