6 причини да не можете да стопите корема

Пиете много спортни и енергийни напитки
30 мар 2022 19:24, Михаела Лазарова
10
6 причини да не можете да стопите корема
Снимка: Istock

Коремните мазнини могат да са наистина упорити. Почти всеки човек има излишни коремни мазнини, тъй като те са доста упорити и са необходими много усилия, за да бъдат изцяло премахнати. Нужни са диета и редовни упражнения, както и цялостна редукция на теглото.

Мазнините около корема могат да повлияят сериозно на здравето. Излишната мастна тъкан по корема увеличава риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, рак, хормонални смущения, метаболитни проблеми. Счита се, че коремните мазнини са най-опасната мастна тъкан в цялото тяло. Хората, които трупат мазнини по бедрата и дупето обикновено се смятат за по-здрави и с по-нисък риск от опасни заболявания, според healthdigest.com.

Какви могат да са причините да трупате коремни мазнини и да не можете да ги намалите?

Често ядете преработени храни

Преработените храни, без значение дали са солени или сладки, съдържат твърде много добавени захари, трансмазнини, хидрогенирани мазнини. Това ги прави един от най-нездравословните избори, които можете да направите. Трансмазнините и хидрогенираните масла представляват сериозен риск за здравето, тъй като са нездравословни мазнини, от които тялото няма нужда. Те повишават риска от висок холестерол, високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания, втвърдяване на кръвоносните съдове, диабет, наднормено тегло, чернодробни заболявания.

Чести грешки, които пречат да свалите коремните мазнини

Добавените захари, според healthline.com, присъстват в изключително голям брой сладки и солени преработени храни, което добавя излишни калории към диетата, създава предпоставки за трупане на мазнини около корема и повишава риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, хронични заболявания.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
19
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Шкембето е гордост само за бедняка с осма употреба Порше Кайен, който не сваля анцуга и златната верига. За нормалните заможни хора е гнусотия.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарно - по-голям прием на калории и по-малък разход на енергия. Всичко друго е бошлаф работа. Всеки си измисля хидяли глупости за да е интересен.
5
1
 
12
 
! Отговори
7 преди 2 години
Алкхол
4
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Някои хора като седнат на маса се самозабравят. И аз ям, пия, пуша - 188см. 115кг. в момента. Лятото бях 125кг., след ковида ноември 105кг. Шкембето е гордост :))))))))))))
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е написано за това. Просто, тлъстините около корема си заминават последни.
2
7
 
1
 
! Отговори
МЪРТВЕЦ преди 2 години
Не знам, аз от две години ям като пра.се, но не дебелея... Даже свалям кила и отслабвам драстично, имам запек, по двадесет дена не съм ходил по голяма нужда, но вече чувствам драстичен дискомфорт в стомаха от ляво и дясно... За съжаление май ще съм чао, чао от тоя свят много скоро... Въобще не помислих за последствията...
1
4
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
От много суджуци, например.