Германия готви нови антиковид мерки

С маски в транспорта от октомври до април
46
Германия готви нови антиковид мерки
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Германското правителство представи днес плановете си за нови антиковидни мерки за задаващите се есен и зима, в очакване броят на новозаразените с коронавируса отново да нарасне през студения сезон, предаде Асошиейтед прес.

Носенето на маски в самолетите и при пътувания на дълги разстояния с влак и автобус ще бъде задължително от октомври до началото на април в цяла Германия. Задължителното носене на маски и представяне на отрицателен тест за коронавирус ще се изисква при посещение в болниците, старческите домове и подобни институции с уязвими групи от населението.

Много други правила ще се въвеждат индивидуално от 16-те отделни провинции в зависимост от това, колко сериозно е разпространението на коронавируса там. Тези правила могат да включват носенето на маски в местния обществен транспорт, в училищата за учениците от пети клас нагоре, както и при обществени прояви на закрито.

Някои обществени учреждения, като училищата, затворите и центровете за настаняване на бежанци, могат да въведат също редовно тестване отново, в случай че броят на новозаразените се повиши, казаха германските министри на здравеопазването и правосъдието в съвместно изявление.

"Германия трябва да бъде по-добре подготвена за следващата пандемична зима, отколкото през предишни години", каза здравният министър Карл Лаутербах и добави, че имунизационната кампания ще започне през есента с нови ваксини.

Министърът на правосъдието Марко Бушман допълни, че специални усилия ще бъдат положени, за да се оставят училищата отворени.

"Децата имат право да училищно образование и училищни занятия, които са възможно най-безгрижни. Затова затварянето на училища не трябва да се допуска", каза Бушман и добави, че от само отделните провинции "ще могат на налагат задължението за носене на маски в училищата, ако това е необходимо с цел да продължат да се осигуряват присъствени занятия".

Новите правила трябва да бъдат одобрени от правителството и парламента, за да влязат в сила, но се очаква, че ще бъдат приети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изработил съм си страшна работа . Нещо като скафандър. Наричам го тубус. Един галон съм го изрязал за главата. Може и с маска да се нахлузва. Херметически е.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези нямат ли си хамериканско посолство да ги оправи?
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В лдл вече ги напрягат да влизат с платнени маски.
9
4
 
7
 
! Отговори
Масконатегач преди 1 година
Трябва да се затегнат мощно маските за да има мир на земята.
8
0
 
25
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Чини ми се, че антиковид мерките, ще са им последна грижа на недораслите управници в германистаня таз зима... ===)))
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най набоден, най уязвим, най неумен...
6
0
 
20
 
! Отговори
лайнен фон аус преди 1 година
Трябва да не им позволяват повече от 15градуса в домовете и ще могат спокойно да пишат всяка пневмония ковид. Хем си я избраха, хем ще си я чукат в главата. Мислех, че няма постъпи от нашите политици, ама има.....
5
1
 
35
 
! Отговори
Фашаги преди 1 година
Изглежда немско говорящите държави са тотално изплискали легена... Във Виена маските в градския транспорт все още са задължителни. Едвам се отказаха от задължителната ваксинация. В Германия пак ще тормозят хората с безсмислени и вредни респиратори... Не знам коя чавка им е изпила мозъците на тамошните управляващи.
4
1
 
28
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
После пак народът ще страда. Например той ще виси с дни по летищата, а не тези, взимащи това премъдро решение. Предлагам да започнат от сега да търсят персонал за летищата от Африка, защото само там не искат и да чуят за ковид.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия нямат ли си патриотична партия като възраждане която да се бори против мерките
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизма в действие!
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.е. за да отидеш в болница трябва да докажеш, че си здрав. Май ваксините са им изпили акъла. А и нали там бяха масово набодени? Нали обещаваха, че ако се набодеш край с мерките?