Най-честите грешки, които увреждат кожата и косата

Използвате нагряващи уреди на мокра коса
30 окт 2023 15:52, Михаела Лазарова
6
Най-честите грешки, които увреждат кожата и косата
Снимка: Istock

Красиви и здрави кожа и коса – това е мечтата на всяка жена. Когато става въпрос за грижа за красотата, не само употребата на различни козметични продукти е важна. От също толкова голяма важност е да не допускате някои грешки в ежедневната грижа за косата и кожата, които могат да попречат на свежия им и здрав вид.

Кои са най-честите грешки в красотата, които увреждат кожата и косата?

Миете косата си по няколко пъти

Излишно е да измивате косата по два или три пъти с шампоан. Някои хора го правят редовно, защото смятат, че така ще премахнат замърсяванията, особено при мазна коса. Премиването на косата я пресушава, кара я да бъде по-слаба и податлива на увреждания, накъсвания, цъфтеж.

Достатъчно е да измивате косата един път с шампоан, като също е препоръчително да не го правите всеки ден.

Спите с грима

Спането с непочистен грим е една от най-лошите грешки, които увреждат кожата. Дори да нямате проблемна кожа, тя може да стане такава, ако държите грима постоянно върху нея.

Той запушва порите, пресушава кожата, създава условия за блокаж и задържане на себум, мръсотия, мъртви клетки.

Редовното почистване на грима и нанасянето на подхранваща и хидратираща грижа е от съществено значение за младия вид на кожата.

Решите мократа си коса

Мократа коса е много по-уязвима на накъсване, начупване и увреждане от сухата. По тази причина разресването на мокра коса е една от пагубните грешки, които я увреждат.

Ако мислите, че нанасянето на обилно количество балсам помага да предпазите косата си при разресване на мокро, грешите.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожакосагрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Който има кожа да му мисли!
5
1
 
0
 
! Отговори
още мРНК дози преди 5 месеца
Еластичните ламели не се новообразуват, а се закърпват от белези. Белезистият съд няма еластичност.Проблемът с всички тези късни увреждания е, че смъртта, причинена от тях, може да настъпи и 10 или 15 години по-късно. Тогава никой няма да направи връзка с ваксинацията. https://tkp.at/wp-content/uploads/2023/08/Elastic_Fibre_Destruction_MDPI_-1.pdf
4
0
 
1
 
! Отговори
Основна грешка е, че преди 5 месеца
се четат всякакви статии в интернет от знайни и незнайни експерти, най-вече по писане на статии. Няма магическо решение на вашите проблеми, трябва да се анализират причините и след това да се търси решение с подходящите методи. Все още съществуват читави специалисти.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дългосрочното увреждане на еластичните влакна от ваксинация с корона може да доведе до стареене на кожата и кръвоносните съдове и преждевременна смърт.Механизмите за това как мРНК ваксините водят до масивни увреждания и тежки странични ефекти са известни основно от 2020 г. насам. Незабелязано досега, но вероятно участващо в много смъртни случаи и редица неблагоприятни симптоми, е увреждането на еластичните ламели, влакна и сухожилия. Те освен, че поддържат кожата ни стегната и млада и предпазват вените ни от дефекти и спукване. Дългосрочните последици и късните ефекти от уврежданията все о
2
1
 
0
 
! Отговори
mRNA бонуси преди 5 месеца
Алопеция ареата (петниста плешивост) след ваксините COVID-19 mRNA на Pfizer и Moderna. 12 изследвани случая, но Pfizer разработва вече ново лекарство за лечение на причинената от него алопеция От д-р Уилям Макис https://globalresearch.ca/alopecia-areata-after-pfizer-moderna-covid-19-mrna-vaccines/5833136 снимките в статията не са подходящи за силно впечатлителни 12+.
1
1
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
УПОТРЕБАТА НА ХИНИНОВА ВОДА ВОДИ ДО КОСОПАД СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЦИ НА ПОЛЗВАНЕ! НИКОГА ХИНИНОВА ВОДА ЗА КОСА! ИМА ЛОСИОН САМО С КОПРИВА ТОЙ СПИРА КОСОПАДА НА 90%