Аромати за добро настроение

Добавете ги в ежедневието си
8
Аромати за добро настроение
Снимка: Istock

Както си имаме любими цветове, музика, сезони, така имаме и любими аромати. Понякога, избирайки нов парфюм, не успяваме да различим всички нотки в него. Въпреки това миксът от тях ни доставя удоволствие, когато ги усетим или пък обратно. Ароматите в ежедневието ни също ни карат да се чувстваме по определен начин, въпреки че рядко го забелязваме.

Вижте кои, освен аромата на розмарин и кафе ни помагат да се чувстваме по-щастливи. Тях може да добавите под формата на етерични масла към вани, аромалампи, дифузери, за масаж, към лосиона за тяло.

Аромат на цитруси

Портокал, грейпфрут, лимон, бергамот, лайм... Смята се, че ароматът на цитрусовите плодове подобрява настроението, повишава положителната нагласа и енергията ни. Цитрусовите аромати насърчават умствената бдителност, засилват позитивността и увереността, сочат западни изследвания.

Аромат на жасмин

Цветята, особено ароматният жасмин, носят радостни мисли от щастливи поводи като сватби, годишнини и партита. Смята се, че ароматът им предизвиква оптимизъм, свежест и създава енергизиращо настроение и начин на мислене. Помислете само как се чувствате, когато минете покрай цветарски магазин и усетите вълшебния флорален аромат.

Маслото от жасмин се използва за успокояване на нервите. Ароматът му има ободряващ ефект. Помирисването на жасмин може бързо да освежи ума ви и да подобри продуктивността ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: депресияжасминаромати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Подарявам преди 2 месеца
Като пусна една лютива пуфня през деня, преди да съм отишъл по голяма нужда за токсичния самосвал, чароматът стои с тежест в стаята поне 5-6 часа, не се бъзикам изпитано е.
2
0
 
4
 
! Отговори
Аромати за добро нас преди 2 месеца
Аромата на Кокаин също. А за да рипа самолетчето - Extasy. За наркоманите - херц
1
0
 
7
 
! Отговори
Газ мас и оцет преди 2 месеца
Мен най-ме оспокоява миризмата на оцет. Някак си ме събужда и освежава. И ми повдига апетита за храна и секс.