Проф. Кантарджиев: Грипната вълна мина, пазете децата от коклюша

Той е фатален за неваксинираните новородени
15 фев 2024 08:37, Петър Бойчев
21
Проф. Кантарджиев: Грипната вълна мина, пазете децата от коклюша
Снимка БГНЕС

Грипната вълна мина, с всяка седмица случаите ще намаляват. Все още има тенденция за запазване на случаите при децата до 4-годишната възраст. Това заяви съветникът на Столична община по здравни въпроси и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болест проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

Кантарджиев коментира и коклюша. Според него той е най-опасен за неваксинираните новородени. При тях е фатално.
Доказа се, че ваксината от една доза има много слабо покритие, каза той. Ако се очаква дете в семейството е хубаво възрастните да се реваксинират.

Проф. Кантарджиев обърна внимание, че всяка кашлица при дете с продължителност повече от 10 дена, с един от симптомите - повръщане или ретрис – ако има такова нещо – винаги да се прави изследване за коклюш.

Скарлатината се разпространява там, където не се лекува хубаво с антибиотици, каза той. Тя се яви сега, защото този стрептокок е в гърлата на децата. Винаги, има ли такъв стрептокок, трябва да се взимат мерки, обясни Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
САЩ същата болест Х преди 2 месеца
В Съединените щати продължава да се наблюдава висок процент на прекомерна смъртност сред лицата на възраст под 25 години: 1*2020 г.: 10 процента повече смъртни случаи се очакваното2*2021 г.: 20 % повече смъртни случаи от очакваното (мандати)3*2022 г.: ~20% повече смъртни случаи от очакваното4*2023 г.: 16% повече смъртни случаи от очакванотоhttps://X.COM/VigilantFox/status/1754291228487606341
13
0
 
0
 
! Отговори
мРНК е болест Х преди 2 месеца
https://X.COM/VigilantFox/status/1754291228487606341Забележително е, че тази тенденция започва едва след като "вълшебният сок започва да се инжектира на децата в UK края на 2021 г.".1*2020 г.: 9 % по-малко смъртни случаи от очакваното2*2021 г.: 7 % по-малко смъртни случаи от очакваното3*2022 г.: 16% ПОВЕЧЕ смъртни случаи от очакваното4*2023 г.: 22% ПОВЕЧЕ смъртни случаи от очакваното.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наскоро ми се наложи да си сложа ваксина за тетанус. Ръката ми обаче отече силно, зачерви се много и започна да ме боли. Лекарката вика: "Аууу, алергична реакция" и ми изписа противоалергични. Нещата се оправиха, но какво беше това чудо, а не правя тетанус за първи път. Доста съм учуден, а и притеснен след това и си мисля дали и тази ваксина не са я "подобрили". Така че спрете да плюете родителите, които се притесняват, винаги тялото ти може да реагира нетипично на даден препарат, а това са деца
11
0
 
0
 
! Отговори
Трийте мРНК КАРЪЦИ! преди 2 месеца
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Excess_mortality_-_statisticsПрез ноември 2023 г., 32 345 допълнителни смъртни случая в ЕС. В пет държави не е регистрирана свръхсмъртност: Румъния (-7,9 %), Малта (-5,3 %), България (-2,9 %), Хърватия (-1,3 %) и Словакия (-0,2 %)., най-висока е свръхсмъртността във Финландия (40,5 %), Австрия (20,2 %), Нидерландия (18,7 %) и Швеция (16,5 %). За сравнение, октомври 2023 г. най-високи нива са наблюдавани във Финландия (19,2 %), Кипър (19,0 %), Ирландия (17,9 %) и Нидерландия (15,3 %).
10
2
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 месеца
Предвид върлуващата масова oлигoфрeния по населението, няма да се учудя ако се появи и забравения дифтерит со все пертусиса (коклюш). Реимунизирайте се, DTaP (не Тdap) има навсякъде и е (почти) жълти стотинки ампулката. Който е от масовката - ако ще да не се ваксинира, но да си понесе последствията ако му се случи случка (би било прекрасно ако последствията са отказ за безплатен преглед / лечение / прием навсякъде, а още по-добре - забрана за достъп до медицински услуги).
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пазим ги! Вървим пред тях и трепем коклюша! Къде са ваксините, а? Има ли още липсващи бойки? Има ли покритие на населението, а? Нищо не казва, че от месеци тази ваксина я няма при ЛЛ!!!!
8
2
 
4
 
! Отговори
На този му трябва преди 2 месеца
единствено едно дървено пардесю и всичко ще е точно! Тези тип мошеници се навъдиха главно през последните 3-4 години! И не съм антиваксър, защото имам всички ваксини освен смехотворните ковид плацеби, защото съм живял по целия свят!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а те и морбили и черната чума се завръщат - скоро ще берем антиваксърските плодове
6
6
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 2 месеца
ВСИЧКИ АНТИ ВАКСЪРИ СА ДОКАЗАНИ ОТКА ЧАЛКИ!
5
2
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 2 месеца
Плоскоземен бедняко, някои ваксини са спасили десетки милиони животи. Като искаш, не си ваксинирай снесеното ***, и без това ще е подпечатан аусайдер и слугинаж, като тебе, и смисъл от него няма. Айде МАРШ!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да пазим децата като има *** родители, които не си ваксинират децата със задължителните ваксини и то не заради медицински показатели, а защото в бгмама Пенка и Мара написали, че ваксините са опасни за децата! Кога ще почнат да проверяват и тези личните лекари, които записват в имунизационния паспорт на детето, че е ваксинирано, за да може да посещава ясла, градина и т.н., но ваксината е изхвърчала в коша и никога не е поставяна?!
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксърската пропаганда продължава. Всички ваксинирани ще живеят до 150 години. Затворете децата в изолационни камери щото така Бай Шиле е казал.
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заради антиваксърите се завръщат отдавна забравени болести.
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
грипната мина, ама КОВИДНАТА вълна продължава - пазете децата от Дългия Ковид