Лекарите ще издават е-рецепти и когато са офлайн

Приложението ще се използва, когато лекарите са извън кабинетите си
19 мар 2024 10:28, Инна Ангелова
11
Лекарите ще издават е-рецепти и когато са офлайн
Снимка: БГНЕС

Лекарите вече ще могат да издават електронни рецепти и когато са офлайн. Чрез мобилното приложение eRx ще се дава възможност на лекарите да издават електронни рецепти, дори и когато нямат връзка с интернет. Приложението е разработено от “Информационно обслужване”.

Чрез програмата, рецептата се запазва и се изпраща към Назионалната здравноинформационна сиситема, когато интернет връзката бъде възстановена.

"Приложението се използва само за белите рецепти, при домашни помещения, когато сме извън кабинета. В кабинета използваме основно медицинския софтуер. Работата с приложението е лесна, регистрацията е с електронен подпис с цел по-голяма сигурност", заяви пред БНТ д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тази е-рецепта и тази дигитализация, хората искат да живеят нормално и да се лекуват и да имат личен живот. Който иска електронно, който не хартиена. Утре и ИИ и роботи ли ще лекуват хората. Стига с тоя чине модел, там е така, има доста материал в нета, не е очарователно.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пуснете и електронни лекари че сегашните само искат пара
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ерецептите се оказаха една вредна за здравето на пациентите далавера, позволила на група нагли типове да издоят от държавата едни милиони и да се подиграват с пациентите и лекарите всеки ден чрез този недодялан софтуер. И какво безумие само - понеже има недостиг на лекарства за пациентите, с помощта на този софтуер се пречи на пациентите да си купят лекарства. През това време складовете на еднро за лекарства и дистрибуторите си въртят далавери необезпокоявани, изнасят лекарства, формират дефицит
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това саакато приложение за Е-рецепти е създадено за да се тормозят пациентите и да им се пречи на достъпа до лекарства. Пример - докторът ти е изписал две дози от лекарствотто, но в аптеката имат една доза. Благодаряние на липсата на мозък на тези, които узакониха този софтуер, пациентът не може да си купи поне едната доза, щом лекаря му е писал две дози. Цялата история с този софтуер и узаконяването му е едно уникално безумие!!! Мафията с лекарствата си действа незасегната в складове на едро.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на такива електронни рецепти милиони българи останаха без лекарства и без медицинска помощ, например с месеци вече продължава дефицитът на иснсулин.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново ще има хаос заради некадърността на калинките на Кирил Петков във властта!
4
0
 
2
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Усещам колапс
3
0
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Такава кражба на държавни средства са тези недомислени, недоправени, *** системи на живеещите в паралелна реалност кадри на Информационно обслужване...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете лекарите само да лекуват бе, в писарушки и компютърджии ги превърнахте. Докато вкарат една информация 10 симтома пропускат, после бъркат лечението, защото това онова не са чули.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
иновация за която да усвоени няколко милиона :)))