5 начина да отслабнете без диета или спорт

Изберете закуски с високо съдържание на протеини
27 апр 2024 11:35, Михаела Лазарова
17
5 начина да отслабнете без диета или спорт
Снимка: Istock

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. В края на краищата „упражненията сами по себе си не променят теглото толкова, колкото хората си мислят“, това заявява Спенсър Надолски, лекар специалист по затлъстяването и липидите и медицински директор в WeightWatchers. Но как да постигнем ефект на намаляването на мазнините в тялото, без да се подлагаме на строги диети и режими? Ето и няколко начина:

Яжте повече фибри

„Фибрите помагат при загуба на тегло по толкова много начини“, казва Карън Ансел, автор на „Лечебни суперхрани за борба със стареенето: Останете млади, живейте по-дълго“. Те се разширяват в червата ви като гъба, така че фибрите действат като естествено средство за потискане на апетита. Освен това най-новите изследвания откриват, че те имат благоприятно въздействие върху добрите чревни бактерии, които помагат за производството на хормони в червата, които казват на мозъка ви, че сте яли достатъчно. Стремете се към най-малко 25 грама фибри на ден от различни източници – като пълнозърнести храни, боб, плодове и зеленчуци.

Обърнете внимание на порциите си

Когато сте у дома, яжте от по-малки чинии и купички. Вероятно ще приемате по-малко калории и това подмамва мозъка ви да мисли, че се храните с повече, отколкото всъщност консумирате. Можете да прилагате следното правило за балансирано хранене: стиснатият юмрук е подходящ размер на порция за плътни въглехидрати (около 1 чаша), а дланта ви е около 115 г (добър размер на порция за нетлъсто месо или протеин); след това добавете около 2 супени лъжици здравословни мазнини (в идеалния случай от цели храни като ядки или авокадо), плюс много зелени или цветни зеленчуци, за да запълните останалата част от вашата чиния.

Когато се храните в ресторант, контролът на порциите може да бъде по-трудно предизвикателство, така че преди да тръгнете, помислете как ще се справите с това. Можете да поръчате предястие и малка салата вместо предястие и основно ястие или пък можете да разделите ястието с приятел. Имайте план и намерение предварително и е по-вероятно да се придържате към него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Здраве
5 начина да облекчите хемороидите през бременността
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
12, глупости. преди 1 седмица
Без калориен дефицит никога няма да отслабнете. Пък ако щете да ядете само протеини, само мазнини, само плодове и зеленчуци - според каквато е там поредната нова вредна диета. Никога няма да отслабнете без допълнително движение и намаляване на калориите. Природата е биология и математика, не драсканице в нета. И почива на точни и ясни закони. Дебелее се от много ядене и малко движение.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Големи глупости ! Единствения начин за отслабване се описва с две думи : "глад и потене" !
14
3
 
4
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Винаги съм бил слаб, ям абсолютно всичко, не пия газирано и мразя сладко, папам 2 пъти на ден и гледам да ходя пеша, след като спрях спорта след 40.Засега се получава
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отказала съм се!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 6 Калориите нямат общо. Проблемът е в растителни мазнини и въглехидрати. Тялото ни е еволюирало 2 милиона години да ядем 90% месо. От 7-8000 години ядем житни много и повече плодове и зеленчуци. От тогава и археолозите забелязват следи от затлъстяване, диабет и т.н. Допреди 70-80г олио и подобни не сме ползвали. 1930 е първата рафинерия за олио за храна. Преди това е било за машинно масло. Плодове и зеленчуци в природата няма цяла година. Заради модерната диета от 1970те насам сме затлъстели.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Без диети, ама яжте по-малки порции. Не си ли противоречи специалистът? Лично аз като лаик бих препоръчал тотално различно нещо. Спиране на всички фибри, зеленчуци и подобни, хляб, ориз, картофи и въглехидрати. Скъпа диета е само на месо, млечни, риба, но за седмица при 0 лишаване(и по 1кг пържоли на ден) се свалят 4-5кг. Вече съм 8ми месец така- 10кг и 2 размера надолу(15см талия). Талия още свалям. Заради протеина килограмите са стабилни. Оправих и холестерола, тестостеронът ми се вдигна яко.
10
5
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 седмица
Бегане и sex . Тва е.
9
0
 
3
 
! Отговори
Михаела, Михаела... преди 1 седмица
Михаелке, имаше една известна статия, с която досто по-добре се беше справила. Пиши си за онази тема, че май от друго хич не разбираш
8
7
 
3
 
! Отговори
Просветление преди 1 седмица
Много сте лимитирани в светогледа и знанието. Затова страдате. Буда ви го е казал: невежеството поражда страдание. Кукуруза и диетата са животинско решаване на телесния ви проблем. Това е, като да имате космически всъдеход с неизтощаема батерия и впрегнете кон да го задвижва. Хората са го открили преди хиляди години вие още откривате топлата вода. Дихателната техника може да ви реши проблема. Дерзайте.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само мотиката помага копане на кукуруза :)))
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма такива начини. Отслабва се само с калориен дефицит - разходване на повече калории от приетите. Което иска промяна и в храненето, което си е диета, и в движението.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изградете си хранителни навици. Постепенно ги подобрявайте!
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дихателна практиката на нефритената жаба ви гарантира загуба на тегло без ограничаване на пуккницата
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еее, и думата и д и ли цензурирахте?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хем без диета, хем "Обърнете внимание на порциите си". *** разбери.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много мъдро написана статия!