Газпром чака милиони от Нафтогаз, готов пак да спре газа

Ако Украйна не плати 400 млн. долара, на 7 март Русия отново врътва кранчето
26 фев 2009 12:12,
8
Газпром чака милиони от Нафтогаз, готов пак да спре газа
Снимка: БГНЕС

Отношенията между Москва и Киев отново вървят към охлаждане, тъй като от ръководството на Газпром не изключват възможността на 8 март да намалят или спрат подаването на газ за страната поради неплатени сметки за „синьото гориво”, пише вестник „Комерсант”.

От ръководството на газовия гигант са заявили, че „ако на 7 март в Газпром не постъпят 400 млн. долара от страна на украинската Нафтогаз, то на 8 март ще се наложи отново да бъде спряно подаването на газ за Украйна”.

Съгласно подписания през януари нов 10-годишен газов договор между Русия и Украйна, за 2009 г. доставките за Украйна са в обем 40 млрд. куб. м. А подаденото количество газ трябва да се плаща до 7-о число на следващия месец (в случая цената на газа за февруари е 400 млн. долара) и ако това не стане, следващите количества до края на периода на договора ще се плащат авансово.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спокойно, нали до 7 още 1,5 седмици, украинци просто много обичат ако става дума за плащане, да го правят в последен момент.Вие веднага паника хвърляте
6
0
 
0
 
! Отговори
зарин зоманов (газоп преди 15 години
За Коледа, За 8 март, за Великден, за 9 май, за Богородица , за 7 ноември, отново за Коледа...да се спира кранчето с горивото за Европа около всяка една от тези общоевропейски празнични дати, та да видят законолюбивите Европейци как мужиките от Советского Союза ще да си спазват търговските договори ако ги приемем и в Евросъюза.
5
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
RUSIA OTDAVNA NE RAZDAVA GAZ ,A GO PRODAVA ! FASHISTITE V BG VMESTO DA PLJUJAT SRESHTU RUSIA DA OBJASNJAT NA FASHISTKITE SI PRIJATELI OT UKRAJNA , CHE RUSIA NJAMA DA IM DAVA GAZ , AKO NE PLASHTAT .
4
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 15 години
на Петко Милевски известен като пешо-студеното е да започне да подгрява мазута за да не бъде пак изненадан.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всъщност на руснаците въобще не им пука, че си нарушават договорите за доставки с източно европейските страни. ще си спират-пускат газтта както им скимне! егати нещастниците!
2
0
 
0
 
! Отговори
merkator.blog.bg преди 15 години
"Първанов: Скоро може да не зависим от Русия за газовите доставки"...кой сега е наркоман!?!?! Руската ***, радомирският *** Гоце е вреден за България и носи огромни негативи за нас! Част от тях е "стоплянето" (!?!?) на отношенията ни с Москва!
1
0
 
0
 
! Отговори
ЛИСА преди 15 години
ТЕЗИ ЩЕ НИ СЪСИПЯТ ОКОНЧАТЕЛНО С ТЯХНИТЕ РАЗПРАВИИ !!! ПО-БЪРЗО ДА СЕ ОТКЪСВАМЕ ОТ ТЯХНИТЕ ДОСТАВКИ,ЯВНО СА БЕЗКРАЙНО БЕЗОТГОВОРНИ И СМЯТАТ, ЧЕ ЖИВЕЕМ В МИНАЛИЯТ ВЕК !!!

Спонсорирани публикации