Сините: Съд за Сакскобургготски и Милен Велчев

Десницата сезира главния прокурор за сделката с външния дълг
Обновена: 11 фев 2011 14:50 | 11 фев 2011 12:06,
105
Сините: Съд за Сакскобургготски и Милен Велчев
1 млрд. лв. загуби търпят данъкоплатците от сделката на Велчев и Царя. Снимка: Булфото

„Българските данъкоплатци са изплатили 1 милиард лева като собствени загуби за тази лоша замяна на българския външен дълг”, цитира основната част от доклада на финансовото министерство депутатът от „Синята коалиция” Асен Агов.

Той посочи, че ако разделим тази сума на броя работещи българи, ще разберем колко струва на всеки от нас далаверата на Милен Велчев.

Агов даде пример за няколко очевидни грешки, които финансовият министър бил допуснал тогава. Първо, не се е съобразил, че в годината на замяната на брейди облигациите, американските войски вече били струпани в района на Персийския залив.

Само този сигнал говорел ясно, че доларът ще падне. Второ, замяната била извършена при фиксирана лихва от 8%, въпреки че нивата тогава вървели около 0,5%.

„Не е извършена никаква експертиза за финансовите последици от замяната на дълга. Има само една презентация на Power point”, посочи Агов.

Още по темата

„Ние считаме, че е имало престъпление и главният прокурор трябва да си свърши работата”, посочи Кирчо Димитров, също депутат от „Синята коалиция”.

На въпрос кои са конкретните длъжностни лица, виновни за ощетяването на българския данъкоплатец с тази огромна сума, десните отговориха: министър-председателят и финансовият министър.

„Ако бъде констатирано престъпление, виновните за това лица да бъдат подведени под отговорност”, призова Агов.

„Синята коалиция” предлага на Народното събрание да приеме доклада на финансовото министерство, който също да бъде изпратен за разглеждане в Главната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
5
 
! Отговори
а къде беше... преди 13 години
къде бяха сините,когато мошениците от тройната коалициа крадоха,превъртаха външен и вътрешен дълг,получаваха милионни хонорари и т.н.? трупаха пачки с групировките! а др.иван костов и този мушморок до него, мартинчо не се ли срамуват да лаят като бесни кучета заедно с бсп,дпс срещу правителството? страх ги е,че борисов ще стигне и до тях! безсрамието на така наречената "опозиция" няма граници! дрисни! няма да припарят парламента на другите избори
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя мошеник с изпъкналите очи , мадридския измамник и крадец и сина му Кирил трябва да влезат в затвора.Но в България няма законност.
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези пичове+Станишев и Доган направиха фискалния резерв от 2 млрд на 8 млрд:)Същите тези сведоха задлъжнялост на БГ до 14% от БВП:) При тези пичове от 2001г. доходите скочиха 2,5 пъти:)Благодарение на тези пичове Боко вече изхарчи 1,7млрд без да се знаят къде отидоха, увеличи задлъжнялостта вече на над 18% от БВП, външната задлъжнялост отиде с 800 млн.нагоре, реалните доходи паднаха с 25% от времето на тези пичове:)
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕЗИ ПИЧОВЕ НА СНИМКАТА ЗАЕДНО СЪС СТАНИШЕВ И ДОГАН СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ, А СЕГА НАПЪВАТ ПАК ДА УПРАВЛЯВАТ?
98
2
 
5
 
! Отговори
cvt преди 13 години
Абе, Агов, ти като толкова много прозорливо си виждал навремето - че доларът ще падне - що не си действал - да направиш много кинти? Асенчо, от после лесно се приказва... Не защитавам г-н Велчев или когото и да е, просто ми е омръзнало "специалисти" да се правят на велики "от после". Кат' си толкоз добър - аре кажи ми накъде ще тръгне долара следващите 6 месеца, а? Приказките в тоя стил ги знаем, тя и баба ти ако беше мъжка....
97
0
 
2
 
! Отговори
Fory преди 13 години
Abe tezi predishnite ne sa za zatvora a za dozivotna KATORGA DETO IZTOCHIHA BALGARIA KATO SUSHENA SLIVKA CAR DOGAN I STANISHKIN 3-te PRASENCA
96
4
 
5
 
! Отговори
симо преди 13 години
Не знам за Царя, но Костов при всички случаи е за кауша. Закъсняха с този акт.Да си толкова нагъл е типично за много политици , облажили си от ограбването на народа.
95
5
 
3
 
! Отговори
Dido преди 13 години
И сините заедно с Велчев и лъжеца Мони на Съд!
94
3
 
4
 
! Отговори
Nephilim преди 13 години
Пак ще плащаш Българино, ще плащаш кръчмарска сметка на маса на която не си пил или ял. И така докато не им се отяде и препие на тия жълти, сини и червени. Дано да оставят само бат Бойко жив защото почна да им размътва водицата...
93
2
 
7
 
! Отговори
тт преди 13 години
Симо -крадеца в затвора със правителството си ис неговата тройна коалиция.Имоти имал в България и ми говорят че в Румъния на бившия цар върнали имоти,да ама Румъния не е загубила земи и не са плащали репарации.От тази дефектирала фамилия Кобурготи,България е преърпяла три национални катастрофи и е плащала репарации.ББе тоя Симо като е искал френски паспорт що правителството на Франция му отказва,нали пра-баба му е Клементина Бурбонска,къдеса му замъците там у френско.Комарджия и крадец е.
92
0
 
3
 
! Отговори
На снимката преди 13 години
Симончо : Абе дали откраднах достатъчно ? Миуенчо : Е как се оядох , медно баце !
91
2
 
5
 
! Отговори
zhi преди 13 години
Velchev si postroi hotelite,te sega shte go sydqt.Sled dujd ka4ulka
90
0
 
3
 
! Отговори
Do 80 от Спонги преди 13 години
Другарю Лилов, малко посмали. Толкова щеше да бъде, ако другарят Виденов нв си беше свършил работата и не беше фалирал всички предприятия.
89
4
 
18
 
! Отговори
RINO преди 13 години
MILEN I TOIA *** DO NEGO DETO MU VIKAT CAR ZA RAZSTREL I DVAMATA. PO TIAHNOTO VREME KOGATO EVROPA DYRPASHE NAPRED, TE NI DYRPAHA NAZAD. OTVRASHTAVAT ME. EDINIA SI POSTROI KAZINO I SI NAPALNI GUSHATA, A DRUGIA SI VZE IMOTI, CHE DAJE I SI NADVZE. NISHTO HUBAVO NE MOGA DA IM POJELAIA NA TEZI HORA.
88
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой няма да съдят, още повече пък да осъдят - това сините го знаят. Няма как да осъдиш някого за това, че валутния курс на долара е бил паднал и т.н. в годините след сделката. Макар че работата не е чиста. Жалкото е, че сметката я плащаме всички трудещи се в тази страна...за пореден оът, поредната сметка.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
миуене, що ни причини загуби 1 млрд, бе?
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
миуен и дедо му - на съд - специализирания.Мадоф как може да си лежи в затвора доживот!?
85
0
 
1
 
! Отговори
До 82 преди 13 години
Човекът имаше предвид твоето име/нце/..../rofl/
84
1
 
10
 
! Отговори
марко-1 преди 13 години
всичките са за панделата
83
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дедо и Хотелчев на съд,а милионите на ***,дето ни разправаше,че богатствата му идват от успешната женитба с Еленка,него кога ще го видим в панделата?!

Спонсорирани публикации