Реал Мадрид уволни Хорхе Валдано

Изпълнителният директор бе освободен от поста
Обновена: 26 май 2011 14:47 | 26 май 2011 12:25,
0
Реал Мадрид уволни Хорхе Валдано
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хорхе Валдано изненадващо напусна Реал Мадрид. 55-годишният изпълнителен директор на белите бе освободен от поста след специална среща на борда на директорите. След това лично президентът Флорентино Перес се е срещнал с аржентинеца, за да му съобщи решението.

"Решихме да прекратим договорните си отношения с Хорхе Валдано. Искам да подчертая колко болезнено е напускането на Валдано за мен. Извървяхме дълъг път заедно", заяви Флорентино Перес на пресконференцията.

Валдано, който е бивша легенда на Реал Мадрид, първоначално бе треньор на отбора през 90-те години, а след това бе спортен директор при първия престой на Флорентино Перес от 2000 до 2004 година. След завръщането на Перес през 2009, Валдано също зае отново позицията на изпълнителен директор.

Той обаче влезе в противоречие с треньора Жозе Моуриньо и ситуацията стигна до там, че Валдано да не пътува с автобуса на Реал за гостуванията, а да ползва личен автомобил.

"Моуриньо не е настоявал за напускането на Валдано. Той просто искаше повече автономия, по подобие на начина, по който работят английските отбори", обясни Перес.

"Всичко, което правим, е защото смятаме, че това е правилното решение. А не от лични чувства".

Самият Валдано не скри разочарованието си.

"Ако това може да се нарече битка, е ясно кой я спечели. Не съм говорил с Моуриньо отдавна, но и нямах нужда от това. Този клуб ме образова, научих много неща. Винаги е болезнено да се разделиш с нещо, което толкова много желаеш".

Валдано имаше още 2 години от договора си и вероятно предсрочното му освобождаване ще струва на клуба 3.5 милиона евро.

Още спортни новини от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации