Перничанин застреля съседска котка

Арестуван е. Убил животното, защото ловяло гълъбите му
Обновена: 11 юли 2011 14:41 | 11 юли 2011 12:35,
167
Перничанин застреля съседска котка
Снимка: Архив, Булфото

Перничанин е задържан за убийството на котка, съобщиха от областната дирекция на МВР в Перник.

Инцидентът станал около 21,55 часа снощи на ул. "Грамаге".

58-годишен мъж с инициали И. Д. е застрелял със законно притежаваната си ловна пушка домашния любимец на 48-годишната си съседка.

Пред полицаите мъжът обяснил, че е застрелял котката, защото ловяла и изяждала отглежданите от него гълъби.

Ловната пушка марка ИЖ е иззета, а мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
18
 
10
 
! Отговори
Do РАМБО преди 12 години
Евала пичага така трябва пази детето че котешката теня не прощава ! :D
113
1
 
22
 
! Отговори
хх преди 12 години
Котките са полезни, те спират прекомерната популация на мишки и плъхове, които правят повече вреди и разнасят повече болести от самите котки. За жалост и в моя град има много гълъбари, /това са най-глупавите хора, с редки изключения/ който масово трепят и тровят котките от квартала. Баба ми казваше, че да убиеш котка е много голям грях, а и от други съм чувал.
112
25
 
15
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Омръзна ми от кучкари и други подобни ***. Котките , кучетата с големи права. За хората няма права, за нахапаните деца. Убил котката- голям праз. Ами гълъбите??? За тях нищо не казвате. Те души нямат ли? Котката ги е разкъсвала или ги е убивала ХУМАННО??? Всички други животни права нямат , та само за кучета и котки сте зажалили? Виждали ли сте агне как кротко реве като го колят или яре как плаче като дете? За тях права няма , но ги папкате нали ?
111
24
 
27
 
! Отговори
Рамбо преди 12 години
Имах една съседка дето гледаше 15-20 котки ,които всички идваха през оградата за да се облекчават в пясъчника на детето ми в задния двор на къщата ни?!? Аз имам законно оръжие /пушка/ но нито един път не съм гърмял из двора по тях!Първо не е хуманно,второ не е законно,трето не е цивилизоано!За това използвах стария си арбалет-безшумен,точен и смъртоносен!След като изчезна 14-та котка съседката получи инфаркт от мъка и я погребаха близо до домашните и любимци,надявам се да са щастливи на оня свят
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учените все още не могат да си обяснят как домашни любимци се завръщат при стопаните си, прекосявайки големи разстояния. Този феномен най-често се наблюдава когато хората се преместват от едно място на друго и биват последвани от любимите си животинки. Така например, по време на пътуване до къмпинг в Аризона през 1979г. Дъг Симпсън изгубил вярното си куче. Дъг отчаяно търсил любимата си немска овчарка в продължение на две седмици, но без резултат. Накрая се отказал и се върнал в дома си в щата Пенсилвания. Четири месеца по-късно овчарката се върнала в у дома.При преместване в нова къща или апартамент, още преди да е обзаведен, се пуска вътре куче и където легне, там има благоприятна енергия и може точно там да поставите леглото или работната маса. Ако видите три бели кучета заедно се считайте за късметлии. Ако кучето ви яде трева или рови в прахта, идва дъжд. Някой от по-старите вярвания гласят, че ако кучето вие на Бъдни вечер е обречено да полудее до края на годината. Много здрави кучета са били убити в резултат на това убеждение. В югозападната част на Англия считат, че ако ви преследва черно куче, е добър знак, докато в Шотландия и Ланкашър, поверието гласи, че черно куче е символ на смърт. Индианците от Южна Дакота смятат, че е възможно да прехвърлите заболяване от един човек на куче, ако ги оставите за известно време един до друг.
109
11
 
11
 
! Отговори
поля преди 12 години
Голема новина, сутринта по радиото едно момче обясняваше че се оправя с кучетата в квартала си като ги застрелва. И въобще е пълно с хора които си решават подобни проблеми по този начин. Не ме е грижа. По ме е грижа че снощи в 22h на пълна спирка с хора, едно момче щяха да го пребият, и никой не реагира. Дреме ми за котките, щом мене собствената ми порода няма да ме защити
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През годините, на котките са се поставяли различни етикети. Така например, в древен Египет, котките са били почитани като богове. През Средновековието, са смятани за демони, но плъховете сложили край на тази идея. В някои култури се смята, че черните котки носят лош късмет. Котка, която си мие ушите се казва, че е предвестник на лошо време. Във Франция, се смята за лош късмет ако пресечете поток носейки котка на ръце. Холандците вярват, че котките могат да разпространяват клюки из града и се внимава да не се обсъжда всичко пред тях или да се прави по деликатен начин. В древна Япония се е смятало, че всяка котка има по един косъм, който може да възстанови живота на мъртъв човек.Някои от по-съвременните поверия твърдят, че когато черна котка идва към вас, тя носи щастие, но когато ви подминава, означава че и късмета си отива с нея. Котка на борда на кораб също носи късмет. Ако една котка си мие лицето и крачетата, то очаквайте гост. Ако котка кихне, е знак за бъдещо благоденствие. А булката ще има щастлив семеен живот, ако черна котка кихне близо до нея на сватбата ден. Ако момиче настъпи опашката на котката, тя няма да си намери съпруг в следващата една година.
107
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАКА Е И ПРЕД К.РА МИ ВСИЧКИ СТЕ РАВНИ ХАХА
106
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя ако го хвана ще го претрепя от бой *** му с ***!!!!!
105
15
 
18
 
! Отговори
Симеонов преди 12 години
E това е ***.За нахапаното само преди няколко дни дете арестувани няма, но за котката - тежко му и горко направо се е уредил с 1 година ефективно.П.С. За детето в Сушево също нямаше арестувани... мдам добре дошли в държавата на кривосъдието.
104
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкия човечец, как не е помислил да разреши проблема с отрова тихичко и много по-мачително за котката, а сега глоба ще трябва да плаща.
103
4
 
2
 
! Отговори
gft преди 12 години
пред винкело всички са равни
102
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** СА КУЧЕТАТА ТЕ СЕЯТ БОЛЕСНИ ВРЕДНИ ЗА ХОРАТА ДАВАМ ПРИМЕР ГАНА И КУЧЕШКА ТЕНИЯ ПРОСТО Е КУЧЕТАТА СА ЗА УБИВАНЕ НЕ КОТКИТЕ...........КОТКИТЕ НЕ ПРЕЧАТ КАТО СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА СИ ГО ЗАРИВАТ МНОГО ХУМАННО А И СЕ ЧИСТЯТ ПОСТОЯННО А МИРИЗЛИВИТЕ МАСТИЙ ЧОВЕКА ВСЕ ЕДНО ИМ РОБУВА ДА ИМ ЧИСТИ ПОСТОЯННО Л.ЙНАТА А ТО ДА Е МРЪСНО И ДА СЕЕ БОЛЕСТИ А БЕЗДОМНИТЕ МАСТИЙ СА ПРОБЛЕМА НЕ БЕЗДОМНИТЕ КОТКИ...................
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажи му перничанин и не го обиждай повече...
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЕРНИК Е ГРАДА НА *** ТАЗИ СТАТИЯ ГО ПОТВЪРЖДАВА ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ КОТКАТА КАТО ХИЩНИК ЛОВИ ГЪЛЪБИ ТО МУ Е ВНЕДРЕНО В КРЪВТА!!
99
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОТКИТЕ И КУЧЕТАТА СТАНАХА НА ПОГОЛЯМА ПОЧИТ ОТ ХОРАТА , СРАМОТА ДА ИМА КУЧЕТАТА КОЙ ДА ГЪРМИ АЗ СЪМ СНЕГО
98
4
 
5
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
На времето гледах едно кулинарно предаване за местната кухня на Виетнам. Та там виетнамците най-гордо заявяваха, че ядат абсолютно всичко - като почнете от планински плъхове, змии, паяци, кучета, котки и всякакви други невероятно на пръв поглед неща. Та... може и човека да го е гледал същото и да му е харесала някаква рецепта с котка и да е решил да пробва малко интернационална кухня.
97
7
 
11
 
! Отговори
петко преди 12 години
Бах мааму! Тоя народ озверя от глад и вече посегна и на котките....
96
2
 
10
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Перник е града ве мада фака! :)
95
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, а съвсем теоретично, я си представете, че вместо котката беше уцелил някое дете? Трябва да си егати хахото, че да си позволиш да стреляш по улиците! Само за това заслужава да му отнемат оръжието и да плати огромна глоба! А отделно да плати и обещетение на собственичката. ***!

Спонсорирани публикации