Телефонни измамници вече рекетират за 17 000 лв.

Десетки опити за измами в Кърджали за денонощието
Обновена: 12 окт 2011 15:05 | 12 окт 2011 15:01,
25
Телефонни измамници вече рекетират за 17 000 лв.
Снимка: Архив Булфото

Десетки опити за телефонни измами са били направени в рамките на последното денонощие в Кърджали.

Набелязаните жертви обаче са отказали да преговарят с мошениците, тъй като са били информирани за сценариите, съобщиха от МВР.

Все пак жена на 69 години се хванала на най-популярната схема. Тя получила съобщение, че синът й е причинил катастрофа, при която е загинало дете, и са необходими 17 000 лева, за да не бъде задържан.

Уплашената кърджалийка обяснила в преговорите, че няма толкова голяма сума и в близост до дома си предала 500 лева.

След подаден сигнал в РПУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за измама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 12 години
НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЦВЕТАНОВ ДАЛИ КРАДАТ НАРОДА ,НЕГО ДА НЕ КРАДАТ ,ПО ЕДИН ПОЛИЦАЙ НА ПЕТ СЕЛА ,И ТЕ БЕЗ СЛУЖЕБНА КОЛА.АКО Е ЗА ТЯХ ВЕДНАГА ЩЕ ЗАСЕЧАТ КОЙ Е ПОЗВЪНИЛ ОТ КАКЪВ НОМЕР И ЩЕ ГО ХВАНАТ!
22
0
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
Щом са започнали там, значи ще продължат и на други места - гастрольори, тяхната ***. Обикалят и откъдето могат - да докопат нещо. Да имам късмета да ми падне един такъв или една такава ... Пък Полицията да ми разправя, че ги иска живи и с ненаранена кожа ... Такива ще си ги и получи - живи и "ненаранени" !
21
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 12 години
Дали това ако се случва в чужбина,така ще се разминават измамниците без проблеми.Според мен имат покровители,но те/покровителите/вече не са ***.Използват нашата слаба черта.да си решаваме проблемите с дадени пари под масата /подкуп/.Ами тези пари които са дадени така и са ни измамили.Нали в този момент и ние вършим нарушение Е кой е виновния.Всеки който иска да си реши проблема с подкуп, а не по законния начин може би си заслужава участта.Може би тези обаждания ще ни научат да спазваме закон
20
0
 
3
 
! Отговори
м преди 12 години
Това са разградси измамници. Плъзнали са из гранични малки градчета по квартири. *** омразна! Чисти ***! Ама само да ги видите какви са коли карат, дето един средностатистически българин не може да си позволи даже и в най-смелите си мечти.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SVETANOV IMA DRUGA ZADA4A DA SPE4ELI IZBORITE INA4E STE MU KONFISKUVAT 6 TE APARTAMENTA
18
0
 
2
 
! Отговори
ТАКА ЩЕ Е преди 12 години
Докато не вземат GSM - *** , на ЦАР КИРО , така ще е .
17
0
 
1
 
! Отговори
dnes se преди 12 години
obajdat se na men i vikat bra4et ko pravi6 az vikam koi se obajda pra4et ti nemeli pozna az vikam ne za6toto nqmam bra4edi imam samo bra4etki iiiii kvo 6te kaje6 4e nqma6 edin bra4ed da nqmam i onq zatvori
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Картите се регистрират на името на умствено болни *** или мършави циганидруг е въпросът зашо се допуска това от случжителите в офидите на мобилните компанииима хиляди заловени и осъдени .. на пробация, условни и така нататъкимаше и документален филм за това ...
15
2
 
36
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
Съжалявам, че на мен не са се обаждали такива. Бих отишъл с разтреперан от вълнение глас да им предам парите колкото кажат и даже ще се радвам на скътано место да ми предложат. Вместо парите ще ги накарам първо от уплах да се пооакат ,а после по един 9х 19 в капачките на краката за да им искарам пенсия за инвалидност и да им я дават редовно ,а не да се мъчат пари по телефона да правят.
14
0
 
36
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Докато има хора, които мислят, че ще минат метъра с подкупи ще има и телефонни измамници, които да им вземат парите. Що примерно нема телефонни измамници в Германия? Щот там корупцията се третира като престъпление със съответните наказателни мерки.
13
0
 
24
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
Българите обичат да безчинстват без да носят отговорност за действията си и затова подкупите са толкова вървежни в България.
12
2
 
24
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Те сега са много заети с издирването на фейсбук групите против ***.
11
1
 
21
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Абе кво става тук.Нали картите вече са поименни и ЕГН-та има и нали един човек не може да има повече от 3-4 карти,намирисва ми тази работа.Цветанов да информира "Господ" и да спретнат една яка акция.
10
3
 
23
 
! Отговори
Съгласен с 6 Бънни преди 12 години
Неможе да не ги хващат елементарно е вече явно имат покровители в МВР и играят с телефонните оператори .Няма логика да е анонимно обаждането даже би трябвало да има запис на номерът който е званял с кои преди и след това е говорено . Преди време се обадиха на моя близка и беше много странно че я назоваха по име . Слава богу измамата не им мина но уплахата за старата жена си остана . Сигурен съм че са от град Левски КАНДАРАШИ
9
2
 
20
 
! Отговори
Алекс2 преди 12 години
Случи ми се и на мен...признавам си изиграха го перфектно,разгеле усетих се на втората минута ...но са верно професионалисти
8
6
 
1
 
! Отговори
bo преди 12 години
kolko glupost po toia sviat ...a vikaha ,4e b1lgarina e inteligenten nai umen ...y una puta mierda...
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията трябва да почне да връща парите на хората, като не могат да ги заловат да им приспадат от заплатите и да ги връщат на хората.
6
4
 
35
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Изманиците са от *** произход ! Телефонните измамници са свързани с *** барони Киро Рашков и съответно покровителят на всички *** Цветан Цветанов Дарението известен още с прозвищата Просяка , Вътрешния и Гестапуто . Никой неможе да ме убеди че при подаден сигнал от гражданин неможе да се засече от къде е дошло обаждането и кой е говорил но нали страдат редовите граждани с малки спестявания или с роднини в чужбина . Такива кучета ги яли те са ДАРИТЕЛИ НА ГЕРБ и Цецо
5
3
 
24
 
! Отговори
Срам!!! Срам!!! преди 12 години
Ами като има индианци вместо полицаи и Винету за министър председател какво да стане друго освен измами по телефона. Всичко се записва, всеки разговор - времетраене и двата номера. Вече карти по сергиите не се продават. Картите си имат собственик. Ако трябва до севето коляно да ги търсят, ама да се намери един да обере пишкира. Как може в 21 век да не могат да хванат телефонни измамници, които дори физически отиват да вземат парите. "Спец-полицията" трябва да се срамуват!!!
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще ги заловят тия къде спи полицията.

Спонсорирани публикации