Кандидат-кмет гласува с пистолет

Абсурдната случка се разиграла в димитровградско село
Обновена: 23 окт 2011 15:32 | 23 окт 2011 15:32,
17
Кандидат-кмет гласува с пистолет
Мъжът влязал в тъмната стаичка със запасан на кръста пистолет. Снимка: архив Булфото

Кандидат за кмет на димитровградското село Добрич е влязъл в избирателната секция да гласува с пистолет. Оръжието било запасано на кръста му.

От секционната избирателна комисия в селото са подали сигнал за нарушението, но са допуснали кандидатът за кмет да гласува.

Още по темата

"Това не е престъпление, но е в нарушение на изборния кодекс", коментира прокурорът от Хасковската окръжна прокуратура Антон Попов. Затова по случая не е образувано досъдебно производство, но преписката е изпратена в ОИК - Димитроград за произнасяне.

Междувременно в хасковското село Динево, където изборите бяха преустановени заради объркана бюлетина, гласуването вече е възстановено.

22,62% са гласувалите за кмет и общински съветници в община Хасково към 13 часа. 19 на сто са пуснали бюлетина за президент и вицепрезидент.

В Ивайловград, където изборният ден в 22 от 29-те секции започна със закъснение заради объркани бюлетини, гласуването протича нормално.

Там избирателната активност е много висока. Към 13:00 часа там гласувалите са 44%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Хасковоизбори 2 в 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помните ли стария виц за стария и младия ковбой? " Изпили му мушката, че като ти го заврат много боли!". На Макаров мушката му е малка, но копеуенцето заслужава да я усети, преди да му го конфискуват.
16
0
 
2
 
! Отговори
ямх преди 12 години
до анонимния едфТова че си сложил три букви да те представят значи ли че не си анонимен?Е,сега и аз не съм анонимен за теб :) Нямаше да реагирам на изказването ти ако беше интелигентно обосновано а не предизвикателно и обидно...Аз съм над простащината и няма да сляза на нивото ти и да те обидя а само ще кажа,че искрено те съжалявам! :)
15
1
 
1
 
! Отговори
едф преди 12 години
до 14 Анонимен Абе алабаш знаеш ли колко със законно оръжие са направили резил.Как ще те пусна в съда е ***.Да не си някой ?? Обикновен *** с разрешително Че такива с лопата да ги ринеш.И запомни пистолета е да се съхраниш от контролен изстрел.Ако ще и с картечница да си реша ли гърмя те та няма да разбереш от къде ти е дошло.Ама като са препашите като каубойци сте ми най смешни.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависи какъв е статута на оръжието.Ако е за служебно ползване е едно а ако е за самоотбрана е съвсем друго.Имам бойно оръжие от 15г и когато го нося с мен имам само ядове-не мога да вляза в банка,във съда за да извадя документ,във супермаркет,в здравно заведение или МОЛ...Спорил съм с охраната на тези обекти и винаги показвам разрешителните а те само се усмихват и казват,че такава е заповедта.Защо не разберете че човек със законно оръжие не е опасен за обществото а дори може да бъде и полезен...
13
0
 
3
 
! Отговори
XMAN преди 12 години
До Яне - Драги, не всички нарушения са престъплния и са за прокурор. В случая имаме нарушение на чл.186, ар.2 от Изборния кодекс. Избирателната комисия има право в 3-дневен срок да състави акт на този хубавец за извършеното нарушение. Глобата му ще е по чл.299 от Изборния кодекс от 200 до 2000 лева и Наказателното постановление се издава от областния управител.
12
3
 
2
 
! Отговори
Don Emilio преди 12 години
Дори и за момент не съм се усъмнил ;)
11
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Горе-долу познахте - Марин Маринов от ГЕРБ!
10
0
 
14
 
! Отговори
баси преди 12 години
Е кво очакват от един селяндурин?
9
2
 
6
 
! Отговори
marianmg110 преди 12 години
Всички да ходим по този начин. Можем и да се оправим!!
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България цирка е пълен вече...селянина с пищова...:))))))
7
2
 
14
 
! Отговори
яне преди 12 години
Кодекс значи закон и който го е нарушил/престъпил/, трябва да се накаже от съд. Прокурорът се е проявил като типичен представител на социалистическата система. И като Пилат си е измил ръцете. Не знам от кои е оня, кандидатът, но не е редно да влиза с оръжие.
6
0
 
15
 
! Отговори
zdrawko преди 12 години
Епа он ние стелял ,ни нищо оти не ял БОБ,ама нали е *** и сака да се фукляви,ама съга прукороро мое здраво да го надупи
5
7
 
3
 
! Отговори
boro преди 12 години
Така е по-сигурно.
4
4
 
16
 
! Отговори
няма по тъпа.. преди 12 години
по изродени *** тикви на мястото за глава /шъ/ ги познаете..
3
3
 
36
 
! Отговори
за 2 преди 12 години
От герб е, като всяка мутра иска да плаши хората.
2
31
 
21
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Да позная кметът от кои е - от БСП разбира се само те така са свикнали да демонстрират сила и всяване на страх,Мръсни гнусни червени ***.
1
2
 
29
 
! Отговори
феномен преди 12 години
Мила родна картинка

Спонсорирани публикации