Закопчаха рекетьори, целели се в бизнеса с погребения в Бургас

Осем души са в ареста за рекет и изнудвания
Обновена: 3 ное 2011 14:42 | 3 ное 2011 10:51,
21
Закопчаха рекетьори, целели се в бизнеса с погребения в Бургас
Снимка: Reuters

Антимафиоти задържаха престъпна група, опитвала се със силови методи да монополизира погребалния бизнес в Бургаско.

Задържани са 30-годишният Й. В., по прякор Ларша, и седмина негови приближени.

Ларша бил формален собственик на две погребани агенции и целта му била да завземе изцяло бизнеса в региона, се посочва в съобщение на МВР.

Затова групата започнала да разчиства пътя си чрез рекет и заплахи към конкурентите – от пукане на гуми и умишлени палежи на автомобилите им до закани и насилие.

Ларша е арестуван при спецоперация на 1 ноември, след като е засечен, докато шофирал по една от бургаските улици.

За да осуети ареста, мъжът блъснал полицейската кола, но от удара се повредила и неговата. След това белезниците щракнали на ръцете му.

Последвали арести и на останалите участници в групата, сред които и една жена. Впоследствие мерките за неотклонение на осмината са удължени на 72 часа.

При претърсвания в автомобилите и жилищата на задържаните са открити и иззети 6 пневматични пистолета тип "Макаров", счетоводни документи от две фирми, занимаващи се с погребални услуги, бележки с имена на починали чужди граждани, репатрирани за други страни, и неосчетоводени над 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Агенция Хефес преди 9 месеца
Мафията е на всякаде не само в Бургас.Както и във всички отрасли в страната това е релноста.Ние от погребална агенция Хефес сме сигурни че държавата ще ни защити от некоректни Хора,практики за да можем да работим в спокойствие.И да можем да предложим погребални услуги с реални цени ето от там идво и повишенията в цените на услугите след като трябва отчиташ на други лица.И да се чудиш как да не фалираш в този бранш ЖАЛКО.
21
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Mnogo ste elementarni v toq grad,poglednete sebe si predi da sadite drug,pozvolqvate si da komentirate hora a smite vie,zvuchite nevejo i smeshno.
20
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Интересно какво ще правят с бележките и имената на чуждите граждани в тях.Може би ще ги обявят за международно издирване?Некролози намерихте ли и иззехте ли?
19
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Защо да идвам, да ти помогна с вибратора ли? Мразя мръсната работа, сам си го пъхни. Дечко- цепеняк.
18
1
 
3
 
! Отговори
gosho преди 12 години
tupi kuki
17
0
 
1
 
! Отговори
do #2 преди 12 години
Мноо си зле, ве лееееек!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак *** българи се опитват по лесния начин да изкарат кинти
15
2
 
7
 
! Отговори
Пеев преди 12 години
Пълна конфискация в полза на държавата и минимум 10 години затвор!
14
1
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Ела ти бе отворко.Що не дойдеш а?Мухъл.
13
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Инспекторе, а ако претърсят твоето жилище, вероятно ще намерят вибратор 45 калибър и вазелин. Ако дойдат тия момчета рекетьорчета у вас, и ти бутнат пневматичния макаров в окото, ще си пъхнеш сам вибратора и няма да ти трябва вазелин, ще имаш много естествена смазка. ***.
12
0
 
11
 
! Отговори
Гарванът преди 12 години
Който копае гроб другиму, сам пада в него...
11
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Препречили са го с колата си, спряли са го с риск за живота и са го закопчали. При това с ясното съзнание, че държавата ги е заебала от всякъде а гражданите като теб ги плюят. А в САЩ, когато един *** избиваше деца в едно училище, полицията седеше отвън няколко часа, докато спрат изстрелите, и намериха *** самоубил се. Дадоха го по телевизията. Та за мен нашите полицаи заслужават повече уважение и имат повече кураж.
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представяте ли си как престъпник, за който отиват да го арестува, в САЩ трагва заплашително с колата към полицаите. Точно след около 5 наносекунди полицията е извадила оръжие и стреля. А те не ходят на акция за арестуване с пистолети с пушки "помпи". А тука полицаите се правят на шефове на обикновените хора, а на такива *** гащите.
9
3
 
23
 
! Отговори
инспектор преди 12 години
"При претърсвания в автомобилите и жилищата на задържаните са открити и иззети 6 пневматични пистолета тип "Макаров""Пневматичен Макаров - ей тва си е истинска находка!***!
8
3
 
13
 
! Отговори
ранърса преди 12 години
Нагляр мазен.....в кауша и конфискация!
7
4
 
10
 
! Отговори
Цицията преди 12 години
Казах ли ти ве Ларш...........
6
4
 
12
 
! Отговори
... преди 12 години
Само като чета статията и ...умирам от смях!Що за прякор е това "Ларша":))))И както обикновено става в Бг хора с такива прякори стават известни(крика,пищова,денди...)Нищо читаво не може да се прочуе-дайде само мизерниците с мизерните им постъпки...
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За да осуети ареста, мъжът блъснал полицейската кола, но от удара се повредила и неговата"Българските мафиоти много екшън филми гледат. После, след като блъсне патрулка, си представя, че се измъква от полицето с 200, прибира големата пара и живее като Дон Вито Корлеоне. Евентуално изпира парите си, става добър човек и спасява света от глобална катастрофа.
4
3
 
22
 
! Отговори
комисар Молдован преди 12 години
в Кзанлък отдавна погребенията са в ръцете на БСП лидера..някак сиима топла връзка между БСП и ПОЧИНАЛИТЕ ХОРА,..не смятате ли?
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това показва ,че друг бизнес не е останал , освен погребалния .