Пикадили затваря шест магазина през 2012 г.

Компанията ще затвори и единствения си хипермаркет "Темпо"
Обновена: 12 яну 2012 15:01 | 12 яну 2012 14:38, Бойчо Попов
34
 Пикадили затваря шест магазина през 2012 г.
Снимка: Пикадили

Веригата хипермаркети Пикадили, която миналата година бе придобита индиректно от белгийската Delhaize, планира да затвори шест от супермаркетите си у нас през 2012 г., съобщиха от веригата.

Тези планове са част от глобалната стратегия за оптимизация на дейността на новия собственик.

Затворените обекти ще бъдат с марките „Пикадили“ и „Пикадили Експрес“ в Русе, Стара Загора, Ямбол, Варна, както и два магазина в Пловдив.

Два от супермаркетите ще бъдат затворен още тази седмица. Наред с това компанията планира да закрие и единствения си обект от формата „Темпо“, за който се предвижда да прекрати дейност до края на годината. В края на 2010 г. компанията смяташе да инвестира над 100 млн. евро в този формат.

„В момента се проучват варианти за бъдещето на единствения хипермаркет под този бранд в България“, коментират от компанията.

Като причина за затварянето са посочени „ниските показатели“ на въпросните хипермаркети, които са част от общо 164 обекта на белгийската верига в САЩ и Европа, които ще бъдат закрити. Други 64 пък ще бъдат трансформирани.

“Тези решения бяха изключително трудни, имайки предвид влиянието, което оказват на нашите служители, клиенти и партньори [...]”, казва Ерикян Лантинк, Главен оперативен директор на Delhaize Bulgaria.

От компанията уточняват, че в резултат на закритите магазини 99 служители от Русе, Стара Загора и Ямбол ще бъдат освободени. На служителите от Пловдив и Варна ще бъде предоставена възмoжност за преместване в други обекти на компанията в съответния град.

Белгийската Delhaize

Общо веригата Delhaize планира да затвари 20 магазина в Югоизточна Европа, включително у нас, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Наред с това от веригата казват, че планират да откриват и нови магазини у нас за в бъдеще. През 2012 г. компанията смята да открие общо между 200 и 300 магазина по света и да инвестира над 800 млн. евро. Други 200 магазина ще бъдат трансформирани.

Delhaize отчете ръст от 4,6% в приходите на цялата верига за 2011 г., които достигнаха 21,1 млрд. евро. Ръст бе 2,4% ако в резултатите не се смятат продажбите на сръбската Maxi – собственик на Пикадили.

От компанията отчитат стабилен ръст на приходите в Югоизточна Европа и Азия, които нарастват с над 32%. Резултатите от последното тримесечие на 2011 г. в САЩ и Белгия са били „разочароващи“ поради пониженото потребление вследствие на несигурната макроикономическа обстановка, казват от компанията.

Повече новини за българската икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
20
 
! Отговори
Nqkoi преди 12 години
Ако не друго във варненските пикадилита ей това е хубавото. Уютно, музичка ,а не хангар . Ценичките малко понадуха .Иначе си е кеф .Мрязя Били,мили,кауфлайнянд и подобни хангари.Хах ся се сетих е в БГ лидъл не съм влизал, и най вероятно няма да вляза ,но в немски съм бил и там беше 2 пъти по-евтино от тук....
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знаех, че в наше село има Пикадили. Ами да го затварят.
9
4
 
1
 
! Отговори
bombshell преди 12 години
Къде се сбогувате с Пикадили? Само 6 затварят, в София нито един,само Темпо. Delhaize като нов собственик може да сменят имената, но не ми се вярва да затворят останалите, от които имат и доста оборотни
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега Пикадили да се готвят Метро! След като дълги години скубаха народа с конкурентно надутите си цени, дойде време да заварят.
7
0
 
26
 
! Отговори
ппанчо преди 12 години
Да са живи и здрави измислените консултанти от "Coliers",които ги натресоха на доста калпави места(локации,както им викат).Харесвам Пикадили,но намирам избора им на места за магазините доста странен.Имам предвид моловете в Стара загора и Русе.
6
3
 
53
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Преди 5-6-7 години във Варна си беше нормално пазаруването от Пикадили. ОБАЧЕ след като се купиха и продадоха няколко пъти и цените се забиха в тавана, ходя от дъжд на вятър там. Хубавото на Пикадили е че се чувствам уютно там, музичка си има, спретнато и нормално голямо, а не като хангар. От МЕТРО все по-малко се пазари ... и те взеха да се осират с цените, а уж са магазин на едро... За сега Кауфланд е първенеца по ниски цени, разнообразие и качество.
5
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен Пикадили ще ми липсва!
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още като отвори Пикадили Русе преди година и нещо влязох вътре и веднага казах на жената, че тия ще фалират скоро. Бира Каменица 2 литра я продаваха на 2.80 а на кауфланд беше 2.20 в магазина имаше още трима клиента, кой балък ще им купува стоката?
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така и не съм ходил в този хипермаркет Темпо!!! Май няма и да успея!!
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таман се наканих да го видя туй чудо Пикадили и то фалира...
1
4
 
59
 
! Отговори
5ър преди 12 години
С тия излишно високи цени конкуренцията ги изхвърли . А за смешните промоцийки да не говорим .Довиждане Пикадили, няма да ми липсвате .

Спонсорирани публикации