Защо прокуратура не промени мярката на Шкафа, пита МВР шефът

Кирил Кирилов е трябвало да бъде върнат в ареста
Обновена: 27 мар 2012 14:46 | 27 мар 2012 13:45,
86
Защо прокуратура не промени мярката на Шкафа, пита МВР шефът
Цветанов е категоричен, че Шкафа е трябвало да бъде в ареста. Снимка: архив, Impact Press Group

Прокуратурата е трябвало да поиска постоянното задържане на застреляния Кирил Кирилов-Шкафа след излежаването на присъдата му във врачанския затвор, смята министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според него, след като Кирилов е изтърпял наказанието си, той е трябвало да бъде върнат в ареста.

Шкафа бе задържан при акция "Наглите", но малко след това постъпи във врачанския затвор, където трябваше да излежи влязла в сила присъда. Поради това съдът промени мярката му за неотклонение в "подписка".

Кирил Кирилов беше застрелян в събота вечерта пред входа на блока си в столичния квартал "Младост".

Той е бил освободен от врачанския затвор преди шест месеца и през цялото време е имал подозрения, че го наблюдават.

Още по темата

В деня на убийството му от прокуратурата коментираха, че не е имало правно основание, на което да поиска
връщането на Кирилов в ареста. След като излиза от затвора, Шкафа се явявал редовно на заседанията по делото за отвличания и затова прокуратурата не е поискала неговото постоянно задържане.

„В случая изменението на тази мярка е вследствие на факти, свързани с излежаване на присъда във врачанския затвор. Тук няма как да не се съобразим с това обстоятелство и мярката справедливо е била променена към този момент. Но, когато лицето е излязло от затвора, след като е излежало присъдата си, аз смятам (и от това, което съм провел като разговори с определени представители от съдебната система, всеки излага своите аргументи различно), поне е трябвало да бъде направен опит, за да бъде поискана промяна на мярката“, коментира вътрешният министър. 

Цветан Цветанов е категоричен, че при тях не е постъпвала информация за това, че Кирил Кирилов искал да каже кой стои зад "Наглите".

Той не поиска да каже коя е водещата версия за убийството на Шкафа в момента

38-годишният Кирил Кирилов беше подсъдим с още няколко души за извършени три отвличания - на бизнесмена Киро Киров, на Румен Гунински и Борислав Атанасов, както и за опит за отвличане на Борислав Динев.

Шкафа беше сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
tvardiq преди 12 години
A we Ceci golqma snimka ti odariha teq,:)vse edno si prorok ot kanal3 wee deiba:O)))))))
27
1
 
6
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
А къде са чекмеджетата на ШКАФА?
26
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Иде,иде....Иде жанвиденовото време!!!!
25
0
 
8
 
! Отговори
дедо господ преди 12 години
Късно е чадо Цветанов тоя го настаних в ада , ако има още пращайте ги
24
0
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... ! преди 12 години
Тук обаче излизат наяве други въпроси:Наистина ли министърът на вътрешните работи е толкова юридически неграмотен или умишлено манипулера общественото мнение настройвайки го срещу съда и прокуратурата ?Има ли вероятност така наречения Шкафа да е бил очистен по поръчка на някой от отвлечените ?Има ли вероятност тези, които са го следили и ги е мислил за полицаи, наистина да са били полицаи ? ....И между другото - много зловеща снимка ... На нея министърът наистина изглежда като Мефистофел :)
23
0
 
13
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
хахах,този физкултурник ме скъса,ми ква стсна тя-НАЙ СИГУРНОТО МЯСТО В *** Е ПАНДИЗА???????????????
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZNAM 4E NARO4NO E BIL VAN ZADA MOJE DA GO GRAMNAT ETO TOVA E BALGARIQ NQKOI MNOGO SERIOZEN I S VLAST 4OVEK E SVARZAN S TAZI GRUPA .KAK GI HVANAHA VEDNAGA SLED KATO GERB DOIDOHA NA VLAST MNOGO SLU4AINI NESHTA STAVAT .A V JIVOTA SLU4AINI NESHTA NQMA TAKA 4E VSI4KO TAKA MIRISHE 4E MAIKATA SI TRAKA
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов, защо не го прибра в един от 6 си апартамента., щом съдът го пуснал?! Да беше турил двама полицаи да го пазят и сега щеше да е жив!
20
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... ! преди 12 години
"Защо прокуратурата не промени мярката на Шкафа ?"Защото прокуратурата не е дърводелски цех и не се занимава с промени на мерки на разни шкафове :)Сега сериозно: Не прокуратурата, а съда променя мерките за неотклонение. След като Шкафа е бил в затвора по време на определяне на мярката му, не е имало основание да му се определи по-строга мярка от подписка. След като си е излежал присъдата по друго дело, Шкафът излиза на свобода и СЕ ЯВЯВА на всички съдебни заседания по въпросното дело.Затова !
19
0
 
3
 
! Отговори
THe bEsT преди 12 години
Цветанов-Шкафа 3-0
18
1
 
5
 
! Отговори
миро преди 12 години
Просто поредната проява на абсолютен непрофесионализъм или може би на професионализъм, въпрос на гледна точка в зависимост от коя страна на закона стоиш.п.с. това като продължение на предишният ми коментар.
17
1
 
10
 
! Отговори
miro преди 12 години
Прокуратурата е трябвало да поиска, ами МВР не можеше ли, с оглед на важноста на това дело и на този обвиняем-свидетел да осигури постоянно наблюдение, толкова ли неможеше да се отделят 10 служители от 60 000 хил. за да се поеме, още от излизането му от затвора да се направи някакъв анализ, с кого се среща, защо се среща оптива ли се да оказва натиск върху свидетели може ли евентуално да се свърже, с някои които е стоял на повисоко ниво и все още е неизвестен на обвинението и т.н в този ред.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха дубрутру, ми кой ги зрестува бе ? прокуратурата ли ? то не бяха акции , не бяха чудеса, ми да сте си събрали доказателствата бре ? или не знаеш как ? или няма такива ? та се наложи да го очистят тоя, да не би да се разприказва
15
1
 
5
 
! Отговори
Мефистофел преди 12 години
И от тъмнината се появявам АЗ!!!
14
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 12 години
Цецо, цецо, какво пак ни пробутваш *** приказки,нали Главна дирекция за изпълнение на наказанията, където са и затворите е в ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ,ЦЕЦО, СЛУЧАЙНО ДА ЗНАЕШ ТОВА,а...Ама то даскал по физкултура знае само гимнастика на краката, не и на главата
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gooood moooooooooorning , Мутриленд!!!Как сте, бе госудин Цвъканов?А, *** моля ви се, не ни отговаряйте. Ние питаме, ей така от куртоазия и от добро възпитание. Не, че не ни интересува как сте, *** то и ние да ви в таковата ..............., та сме наясно.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега започва се драмата с прехвърляй топката на другарчето.Този Шкаф, е намерил, каквото е търсил, обаче какви са тези каубойски престрелки в 21в. по улиците?Цуци нали ни пази, за какво се мъдрят заедно с него още 60 000 мушморока в МВР?
11
3
 
22
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Хора, когато за първи път видях физиономията на цвъцко, спонтанно си помислих, че това е поредния заловен престъпник, а не министър на вътрешните работи... Не зная какви чувства обземат другите, но мен ме обзема чувството на безпомощност, унизеност и безнадежност. От помийните ями, блата, дупки и храсталаци изпълзяха всевъзможни ***,червеи, жаби, гущери и влечуги, от тях отърваване няма!
10
0
 
20
 
! Отговори
иво преди 12 години
А какво е мнението на г-н Цветанов за заглавието над него???50 акта на таксиметровият шофьор , убил двете жени на пешаходната пътека?????
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
питане без смисъл, работата е съвршена вече, квото и да каже сега е излишно, не го научиха тоя да не се изказва и да не оплесква още повече нещата