Пожарникарски маркучи за метълите

8 000 души куфяха във втория ден на Loud Festival
Обновена: 4 юни 2012 14:52 | 4 юни 2012 13:38,
108

Началото на втория ден бе сложено от Asphyx. Снимка: Dnes.bg

 

Пек, проливен дъжд, кал, много бира и качествени банди. Вторият ден на Loud Festival предложи много емоции и изпитания за над 8000 върли метъли.

Феновете на екстремната музика отново окупираха Терминал 2 на Летище "София", като първите акорди прозвучаха в 16.30.

На сцената бяха Asphyx, градусите около 30, а тревата пред сцената - поизсъхнала в сравнение с първия ден. Въпреки палещото слънце над 3000 души заеха места на поляната и ревнаха с холандската детбанда.

Зверският звук продължи с Meshuggah, като пред сцената ставаше все по-напечено. И точно в средата на сета на шведите се изсипа проливен дъжд. Част от феновете потърсиха подслон под палатките, но те бяха малцинство. До края на бруталните им изпълнения само се загатна какво предстои с излизането на бразилското торнадо Макс Кавалера и компания.

Кално пого, мощен рев и безкомпромисният сет на Soulfly предизвикаха във феновете асоциация с култовия хипи фестивал Уудсток.

Макс пък обра овациите с "Благодаря" на чист български, а сред най-емоционалните моменти бе, когато излезе на сцената с фланелка на бившия капитан на националния футболен отбор Стилиян Петров. Бразилският турбомузикант определи Стенли за "Super Star".

Още по темата
След Кавалера бе ред на Джеф Уотърс и Annihilator. Джеф показа нагледно защо е в тройката на най-добрите китаристи в света и хвърли в транс вече близо 8 000 метъл фенове. През целия сет обаче вече се усещаше, че всички очакват финала.

Гръмотевичното небе щеше да се срути съвсем под рифовете на хедлайнерите от Slayer, макар и без контузения в ръката китарист Джеф Ханеман. Така при поредния си концерт у нас американският квартет заби без руси гриви.

Но едва ли на многобройните фенове на бандата им пукаше точно в този момент. Кери Кинг сигурно е останал впечатлен колко двойници имаше сред феновете.

Барабанистът на Slayer Дейв Ломбардо пък поддържаше форма с изпровизации върху The Beatles. В импровизираното мобилно студио на радио "Тангра Мега Рок" той смени инструмента и на китарата изсвири един от емблематичните химни на ливърпулския квартет "Day Tripper".

Сред най-запалените почитатели на американците бе и волейболният треньор на ЦСКА Александър Попов, който прекара време и в бекстейджа с групата.

В края на сета някои от феновете не издържаха на изпития алкохол и хвърлиха в ужас приятели, които се чудеха как ще ги изнесат от зоната на фестивала.

Пожарникарите пък насочиха маркучите към калните метъли, поне малко да отмият "кафявия тен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
азз преди 11 години
до 21 баце,не си прав!и *** не е права!относно метъла!слушал си много малко от тази музика!всъщност,вкус приятел няма!не съм съгласен и с коментарите за за други стилове музика!НО за чалгата съм против-промива слабите мозъци!жалко че не съм присъствал на концерта,деее...а!
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето не е имало метъл и хората пак са живеели.Сега е доста по-натоварен живота.И по-ненормален.И изкуството като цяло отразява тази ненормалност на съвременният свят.
18
7
 
11
 
! Отговори
Кигъна преди 11 години
беше мноо яко баце пихме бира и куфехме ако метъл баце тва е изтинта
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сеееч
16
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMMI TO IMA LUDNICA ZA TEZI BUKLUCI
15
4
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Ееее 8000, не ви ли е неудобно, имаше не повече от 3000 на първия ден и 4000 на втория, засрамете се, така губите доверие!
14
5
 
54
 
! Отговори
Octopuss преди 11 години
Колко сте ми *** и ограничени всякакви чалгари, бийбър поклонници и фенове на *** хаус и тем подобна музика. Това че организаторите са набутали на такова място, и че е валяло и е било кално, не може да ни попречи. А всеобщото мнение, че метълите са некъпани и мръсни е най-голямата простотия. Яжте ми метълския *** розови ***. Дето слушате само гейове, *** и ***.
13
4
 
10
 
! Отговори
МЕТЪЛ!!! преди 11 години
Да живее калта!!!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SOULFLY........ бяхя покъртителни!!!
11
1
 
23
 
! Отговори
Свинята преди 11 години
Друго си е в ***, ей!!!!SLAYEEEER!Блаженни са бедните духом, защото тяхно е царството небесно... и не присъстват на яките концерти... Аз отивам да се пера.
10
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мене този избор метъл или чалга не е резонен.Който не харесва и двете, какво?Не е музикален ли?Сега ще ви кажа какво не харесвам на чалгата.Взима и краде отвсякъде музика - вкл. рок, и я разваля.А метъла е твърде груб, нехармоничен и му липсва богатство на идеи - плосък.Има и други недостатъци.Не може да се пее.Въобще песни, които не могат да се пеят са ***.А музика на която и липсва хармония, натоварва.
9
11
 
3
 
! Отговори
Марио Спасов преди 11 години
***...
8
21
 
2
 
! Отговори
Оп'ала преди 11 години
Да ве, 10, точно така, майната им на тея, дето имат против. Те и против *** и гейовете имат против, ама майната им, нали сте различни... бахахаха Дай даааааааааай дай даааааааааай луд купон без крааааааааааай
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Между метъла и чалгата избирам Шопен.
6
7
 
48
 
! Отговори
странник преди 11 години
Ние се забавлявахме въпреки кофти условията, това е! Майната му на всеки, който има нещо против нас!
5
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе и аз така,сякаш по добре чалга
4
55
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия за мене не са никви групи ,смешна работа
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая статия как може да е написана така, завършва доста несвързано
2
2
 
117
 
! Отговори
Rocker преди 11 години
Искрено се радвам, че чалгата умира като култура !!!
1
4
 
51
 
! Отговори
РААААААААААААААР преди 11 години
Пак добре, че не валя, че можеше да се изкаляме :DБАСИ ВЕЛИКИЯ КОНЦЕРТ!!!!

Спонсорирани публикации