Борисов да каже за записите на Любомир Павлов, зоват от ДСБ

Премиерът да обясни и за кадруването на Цветанов в съдебната система
Обновена: 11 юни 2012 15:01 | 11 юни 2012 14:45,
178
Борисов да каже за записите на Любомир Павлов, зоват от ДСБ
ДСБ настояват за реакции. Снимка: ДСБ

Премиерът Бойко Борисов да вземе отношения по изнесените в медиите стенограми от записи на разговори на собственика на "Медийна група България", която издава вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов, призоваха от ДСБ.

В петъчния си брой вестник "Преса" публикува фрази от два разговора на Павлов с неизвестно лице. Двата разговора са се провели в периода 29-и май - 7 юни.

Всекидневникът се издава от "Обединени свободни медии", а негов главен редактор е Тошо Тошев, който преди седеше начело на "Труд". След като Павлов и съдружникът му Огнян Донев купиха изданията от австрийската ВАЦ, Тошев си тръгна от "Труд" заради несходство на вижданията с ръководството.

От публикуваните откъси от разговори става ясно, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов има голямо влияние върху Висшия съдебен съвет и съдбата на магистратите.

"От него зависи кой ще остане в прокуратурата, кой ще напредне нагоре и кой ще си отиде", казва Павлов в разговора. Тема на обсъждане между медийния собственик и непознатото лице е как да спрат дело, което прокуратурата се готви да започне срещу Любомир Павлов и Огнян Донев.

Павлов коментира още, че правителството ще направи всичко възможно стария ВСС да избере новия главен прокурор. Мандатът на сегашния обвинител №1 изтича през февруари догодина, а на ВСС – през октомври тази година.

Любомир Павлов вече отхвърли истиността на записите и заяви, че те са опит да го очернят, след като подаде жалба в Брюксел срещу спонсорството на Централна Корпоративна банка и обвързаността й с определени медии.

ДСБ призоваха днес главният прокурор и инспекторатът към министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка защо се бави наказателното производство срещу Павлов и Огнян Донев.

"Очакваме реакцията на премиера по повод грубата намеса и кадруване в съдебната система от страна на вътрешния министър", заяви заместник-председателят на тъмносините Радан Кънев.

ДСБ са пряко засегнати от изнесените записи, защото в тях се казва, че медиите на Павлов са играли роля при разпада на Синята коалиция.

"И на Иван Костов му пострада главата", казва Павлов в публикувания разговор.

Днес от ДСБ припомниха тезата си, че Синята коалиция е разрушена отвън - от ГЕРБ и от близките им медийни монополи.

По думите на тъмносините трябва да има държава, която да спре медийните монополи, които се използват за шантаж на политическите опоненти.

От партията настояват също президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху промените в Закона за съдебната власт в частта, позволяваща сегашният състав на ВСС да определи новия главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
13
 
! Отговори
Прост преди 11 години
Кои бяха тези ДСБ, че немога се сетя? Когато се говори за тях трябва да се започва ето така, със тих и спокоен глас, защото вече ги няма:Имало едно времеее, много отдавнааа, един чичкооо и едни чичковчитааа. и да се завършва задължително:И добре, че вече ги нямааа.Простия
12
30
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Брей тия от ГЕРБ са много лоши бе! Здраво и последователно мачкат червено-синята *** на прехода.. Кранчета се спират, далавери се секват - няма партия, която да не е пропищяла от ГЕРБ. Всички без изключение са против тях - БСП, СДС, ДСБ, РЗС, АТАКА, ДПС, Кунева!
11
6
 
8
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Тези са като Бостан ТВ не дават да се излъчи репортажа за Гоцю и деветте млн.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е, то ясно за кадруването, за кво бяха всичките плювни по съдии, нали за да си ги сменим с послушни
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sme6nici
8
3
 
36
 
! Отговори
десен преди 11 години
Ами наистина трябва някой да каже,защо прокуратурата бави делата срещу Любомир Павлов и Огнян Донев за измама и присвояване на дяловете на австрийските им съдружници,да каже какво става с делото срещу Павлов за източване на милиони от Общинска банка и кой плати на Донев и Павлов да пишат срещу Костов и Първанов?
7
40
 
16
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Другари седесари!Хората искат промяна в Съд и Прокуратура и Герб работят точно в тази посока!Вие какво недоволствате пак,нали сте чисти ужким?
6
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тивата е само за пред хората да се пъчи и ежи, а всъщност Ал Бънди прави всички мизерии за България ! Просто не мога да проумея, че държавата зависи от един физкултурник по анцуг !
5
6
 
42
 
! Отговори
Фирма преди 11 години
МВР е подфирма на ***, а съда е отдел в МВР. Борисов и Цветанов казват, ето срещу тоя искаме дело, и се прави дело.
4
27
 
12
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Даааа,вече Гоцю няма влияние и започнаха да ревЪт кат магарета............
3
0
 
7
 
! Отговори
Овчарче преди 11 години
Момчета, понеже аз съм от село и малко ***, да ви кажа честно те ги разбирам тия работи .. .който е виновен обаче, да бъде наказуван . .
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак някаква издънка ! Изглежда в България нищо свястно не може да стане без подслушване , следене и тн. Не държава , ами едно голямо сметище !
1
21
 
16
 
! Отговори
Мазния преди 11 години
Смешни синьо-червени агенти.

Спонсорирани публикации