Екип на Международния наказателен съд хванат в Либия

Четиримата се разследват по обвинение в шпионаж
Обновена: 11 юни 2012 18:37 | 11 юни 2012 17:08, Елка Василева
29
Екип на Международния наказателен съд хванат в Либия
Аджми ал Атири. Снимка: Reuters

Четиримата членове на делегация на Международния наказателен съд (МНС) са задържани от 7 юни в Либия. От вчера те са вече в предварителен арест за 45 дни, съобщи за Франс прес представител на канцеларията на либийския генерален прокурор.

Те са прехвърлени в предварителния арест за 45 дни в рамките на воденото срещу тях разследване, каза източникът, пожелал анонимност, без да даде подробности.

Още по темата

Командирът на Зинтанска бригада, която държи четиримата, Аджми ал Атири съобщи, че по заповед на генералния прокурор екипът на МНС, който досега се намирал в една къща, вчера е бил прехвърлен в затвора.

МНС съобщи, че четирима души от неговия персонал са били задържани в четвъртък в Зинтан, на 170 км югоизточно от Триполи, където пристигнали, за да се срещнат със сина на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам.

Задържаните са обвинени в шпионаж заради опит да разменят документи със Сейф ал Ислам.

Вчера либийският представител в МНС Ахмед ал Джехани уточни, че само двама от екипа на международния съд - австралийската адвокатка Мелинда Тейлър и ливанската й преводачка Хелен Асаф, са били арестувани, а двамата мъже - руснакът Александър Ходаков и испанецът Естебан Пералта Лосия - са останали заедно с тях по своя воля.

Атири не обясни защо двамата мъже също са били прехвърлени в ареста и дали и срещу тях има обвинения, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който сее ветрове ще жъне бури. Господ бави, но не забравя, жалкото е, че в случая тези хора са ангажирани в случая със справедлива кауза
22
0
 
38
 
! Отговори
Това се очакваше преди 11 години
Волът рие, камъните падат на гърба му. Западът освободи Либия от Кадафи, но наследниците на Кадафи, поставени от Запада, се изплю във физиономията на Запада. С изключение на Сомалия, навсякъде Арабите ще си изплюят към освободителите си.
21
1
 
37
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
С Кадафи и без Кадафи тия са си едни ***!
20
0
 
50
 
! Отговори
Иванчев преди 11 години
Това е нищо -чакаме поне двама -трима американски президенти да бъдат привикани в Хага ,за изтреблението на цели народи,което и сега продължава !
19
3
 
39
 
! Отговори
дядо преди 11 години
в нормалните държави които имат много повече основание да се делят на комунисти и фашистичехия ,германия, полша - не го правятзащото са нещо повече от манипулирани български *** се стремят да съхранят държавите си и не разрушават нищопостроено в предишни времена а се стремят да го използват максималноза либийците всичко е ясно каквото им кажат щатите това ще правяти ще си играят на независимостно това не е наш проблем а само повод за лаене и разделение
18
14
 
32
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
като гледам колко червени тикви са се изказали тук, получавам вдъхновение за работата ,която върша- много плевели има в българската нива за чистене.
17
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак започнаха простотиите си либийците!
16
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново под слънцето. Нали Осама и муджехидините си бяха чист продукт на ЦРУ - финансиране, логистика, въоръжение беше от НАТО, Пакистан и други ислямски държави, с цел изгонването на СССР от Афганистан. Е, руснаците напуснаха под строй, ген. Громов последен премина по моста на дружбата над река Амударя, за разлика от американците бягайки от Виетнам. Продължавайки след това в Босна, Косово използвайки слабата Русия по времето на пияницата Елцин, те оставиха несигурност. Същото е в Ирак, Афганистан, Либия Египет, където терористичните актове и убийствата на цивилни са ежедневие.На това ли му се вика демокрация? Просто това е пазар за оръжие и заробване на нефтени находища.
15
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откога чакам да се извърши някой акт на сраведливост! Ей дочаках! Сега ако може да им резнат на тези картуните ще бъда много доволен! Всеки си плаща!
14
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо чудно! Международната мафия започва да си получава заслуженото, а либийците вече жалят за Кадафи, като видяха прословутата демокрация и цивилизация~!
13
9
 
33
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Глупости, как така не били виждали телевизор? Нали по времето на Кадафи всички са били богати и образовани?
12
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ходил съм в Либия и макар че жените ходеха забулени, като цяло ми направи впечатление, че хората не са фанатици, които искат да връщат величието на исляма или са готови да ти резнат главата, само защото не се кланяш на Аллах...Ще си сърбат попарата Западните толерасти.Дреме им на САЩ, защо не свалят Кастро или Чавез? Защото знаят, че ако пламне къщата на съседът, може твоята да изгори. Защо не освободят С. Корея, където хората гладуват и са тикани в концлагери за едното нищо?!?
11
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хак им е на западняците, нали това искаха!Ето ви сега демокрация, по ислямски!
10
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката --маймунка с микрофон Сега ще видят ,,хислямска демокрация Тъпите хамериканоси докараха на власт най лудите ислямисти и тарамбуки ,телевизор не виждали и *** не познаващи .
9
8
 
36
 
! Отговори
Голем Праз преди 11 години
Дано ги освободят бъзо!
8
1
 
50
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Ще се появи един, които ще въдвори УЖ мир на земята - ще измами много от хората, но преди да се яви като миротворец е нужно да имитират нужните условия за това - а именно да се създава анархия и хаос по света. - и защо да не използват за целите си дивашката лъжлива религия на злото исляма - точно това е целта - дявола знае много добре нетърпимостта на исляма към християнството и Христовите последователи.
7
1
 
59
 
! Отговори
Томас преди 11 години
5Ти от брюксел съвсем целенасочено действаха. Целта е да бъде подкрепян противника на християнството и християните - исляма. Исляма се крепи на лъжите срещу християнстото -да не мислите, че случайно възстановената римска империя се пълни с мюсюлмани? Диващината и злобата на много мюсюлмани ще бъде използвана, за налагане на диктатурата световно правителство. Но скоро Исус Христос ще го унищожи и ще сложи ред в света. За съжаление мнозина ще са измамени.
6
1
 
61
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Ами сега ще им резнат зелките като не си седят на задниците в европа, ами се тикат да разбиват държави.
5
3
 
52
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
В арабския свят не съществува възникналата още от древни времена в Европа неприкосвеност към пратениците,преговарящите. А че наивните европейци помгнали да свалят един режим, за да дойде друг-за тях това си в реда на нещата-Аллах така е поискал, така е станало!
4
2
 
71
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Тъпите кратуни от Брюксел дали най-после ще се сетят, че бяха яко прецакани и "арабската пролет" се превръща в "ислямска пролет". За всичко това обаче е виновен оня /вече политически труп/ с дългият нос дето го изритаха от Версай! Сега държейки ги в плен, Зинтанската бригада ще диктува условията. Както е казал народа "със своите камъни /бомби/ по своята глава", така е когато Европата слушаше маймуняка Сарко!

Спонсорирани публикации