Радо Стойчев хвърли оставка, иска главата и на Лазаров

Специалистът няма да води волейболните ни "лъвове" в Лондон
Обновена: 12 юни 2012 11:35 | 11 юни 2012 18:00, Георги Пешев
343
Радо Стойчев хвърли оставка, иска главата и на Лазаров
Снимка: Булфото

Селекционерът на волейболните ни "лъвове" Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв.

Не бих искал след мен да бъде потоп. Утрешното пътуване до Аржентина е подготвено. Федерацията ще реши кои състезатели ще заминат и кой ще бъде треньорът, но щабът ми е с висок морал и са готови да продължат да изпълняват задълженията си, каза той.

Стойчев обяви, че причините да поиска оставката на Данчо Лазаров са няколко: неефективното управление на федерацията, скандали във всички волейболни първенства, Управителен съвет от над 20 члена на федерацията.

"Това е нереално и неефективно. Липса на мандатност на членовете на УС и президентът. Съмнения за фиктивни клубове. Скандалите на предишната Олимпиада, конфликт на интереси, защото Данчо Лазаров е президент на централата и собственик на клуб - не по документи, но има договор с играчите", заяви волейболният спец.

"Потвърждавам, че подавам оставка“, обоснова решението си Радостин Стойчев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
9
 
34
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
329, всеки греши, но вие съратниците на дългогодишния служител от ДС (данчо) сте рецидивисти. Стойчев (и отбора разбира се) победи Германия в Германия. Стойчев победи Франция, съдията и данчо взети заедно!!!Вие сте платени писачи - родоотстъпници! За нищо не ставате!!! Пълна изм*т.Защо ДЛ не съди Стойчев за клевета, а? Ще ти кажа, ЗАЩОТО СТОЙЧЕВ Е ПРАВ и има доказателства. Млъкни и никога повече не говори, защото си вреден за околните и себе си.
254
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стойчев направи така че да пуснем италия да играе с германия и да се класира но това за сметка на нашите пари!!!да не се прави на ни лук ял ни мирисъл!!защо извади казийски във втория гейм след като водехме!!!такъв спец надали би направил такава грешка!
253
9
 
37
 
! Отговори
VE4ERNIK преди 11 години
PD, 327 Не пиша коментари за да се харесат. ИЗРАЗЯВАМ МНЕНИЕ, КОЕТО СИ ГО ЗАТВЪРДИХ СЛЕД ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ФЕДЕРАЦИЯТА. Аз съм ЛАИК, правя разлика между КЛУБЕН и НАЦИОНАЛЕН треньор. И давам оценки. Не съм ЗАСЛЕПЕН ФЕН.
252
12
 
34
 
! Отговори
rument преди 11 години
PD - Не Радо разби отбора,а федерацията с тъпата си постъпка да го уволнят,по този начин отчасти и отбора загуби мотивация за игра.Мартин беше уникален играч,във всяко едно отношение,безспорен беше и като треньор,и ако не бяха направили тази интрига,отбора щеше да отиде с известно спокойствие на олимпиадата,сега обаче има напрежение най-вече в отбора,а това ще се отрази и на играта им най-вероятно.
251
12
 
39
 
! Отговори
PD преди 11 години
Rument,Донякъде съм съгласен, ама ....Мартин Стоев да не е по малко мъж. Тръгна си и не разби отбора. Ама не нашия "герой" ще оправи федерацията. И за това е готов да ограби мечтите на Българския народ за добро представяне на Олимпиадата на цяло поколение добри Волейболисти. Залагаме медал на олимпиадата срещу главата на един апаратчик. Брей, ми то ако мине ние Българите ще имаме най много медали на глава от населението. Смешно и жалко. Да поставиш егото си над професионализма и България.
250
12
 
37
 
! Отговори
rument преди 11 години
Това че направи това което каза че ще направи,а именно да си подаде оставката,му прави чест,защото е истински мъж,а не дупедавец като повечето на подобни постове,защото те са свикнали всички да подвиват опашки и да седят като мишки в ъгъла,е при Стойчев не стана,за това го и махнаха,Мартин Стоев защо мислиш че се махна сам,защото и с него искаха да направят същото,защото виждаше че нещата вървят на зле относно федерацията,само че пича се усети навреме,и сам си подаде оставката.
249
8
 
36
 
! Отговори
PD преди 11 години
RumenT,Абсолютно съм съгласен че Р.Стойчев израстна и вероятно би бил добър треньор на националите на Олимпиадата. За жалост прогнозирам, че това няма да се случи. Когато се катурне колата пътища много. Съжалявам само, че не намери друг начин да отвоюва своето, а се заплете в такава плоска интрига. Напълно вероятно някой от УС, който му е обещал подкрепа се е отдръпнал. Но при всички положения и егото му е помогнало да не види безсмисленноста на битката с УС, позовавайки се на авторитета си.
248
8
 
32
 
! Отговори
rument преди 11 години
VE4ERNIK - ама си пишеш коментар и си го харесваш сам,браво,защо не видиш другите какво мислят,и дали ще одобрят коментара ти???? ако е дал ниска (на волейболен език се казва "КЪСА")топка,то е защото се играе през центъра,ако искаш да те светна на още неща,кажи,не е срамно."Владо е в ужасна форма" ново 20,ти видя ли на последния мач колко топки заби по късия диагонал,ако ти го можеш аз ще литна до луната.
247
8
 
37
 
! Отговори
PD преди 11 години
Ve4ernik, В предвид на коментарите ми в предния пост няма да се съглася с теб, по отношение на Жеков. Според мен е играч от световна величина. Подвижен е и посреща топката високо. Има отличен отскок, както и мн. добър сервиз. Всички тези му качества трябва да се използват разумно, защото поради тези причини той изразходва много енергия. Идва момент в който умората влияе на точноста на подаванията му. За жалост нямаме втори разпределител с който да си поделят тежеста на един продължителен мач.
246
8
 
32
 
! Отговори
rument преди 11 години
PD-напълно съм наясно че двете неща са различни,аз съм играл в клубен но не и в национален отбор,и съм наясно със нещата,няма да влизам в подробности,и да ти обяснявам на волейболен език за играта,Радо може да не е водил национален отбор до момента,всяко нещо си има първи път,но това не значи че нямаше да бъде успешен треньор на националите,и пак обяснявам,проблемите на Радо са започнали още от самото му назначаване,федерацията е искала от него,каквото кажат те,това да става,е няма как да стане.
245
9
 
34
 
! Отговори
VE4ERNIK преди 11 години
:) Прав си! Нека и Боян Йорданов да си гледка от скамейката. ВЛАДО е в много лоша форма, мисля че вече не е за националния отбор. ЖЕКОВ е безобразен с "ниските" си топки.
244
8
 
36
 
! Отговори
PD преди 11 години
Rument,Сега вече ми е ясно защо сме на различни позиции с теб. Клубен отбор и национален отбор са различни неща. Клубния треньор е умен, амбициозен и налага свой стил. Подменя, купува играчи докато реализира идеите си. Национален треньор е мъдър, тактически и стратегически богат. Той използва най доброто от играчи в различни клубове, като ги комбинира в различни тактически постройки, за да вземе максимума от това с което разполага.
243
11
 
33
 
! Отговори
rument преди 11 години
Няма лошо че налага стил на игра който е успешен,то се и вижда какво прави с Тренто,демек стила и тактиката са успешни,той разбра в мача с Германия че е направил грешка,за това ако си спомняте каза на момчетата да забравят какво им е казал до момента,а просто да играят волейбол и от този момент нататък играта им се промени коренно,въпреки загубата.
242
8
 
37
 
! Отговори
PD преди 11 години
Като цяло според мен Стойчев се опита да наложи стил на игра близък до клубния си отбор. Това е прекалено амбициозна задача за малкото време в което стикова отбор, от вече завършени състезатели. Това доведе до посредствени резултати, и най вече до преумора и контузии. Смятам че Стойчев се раздели с тази си амбиция, някъде около мача с Германия, за това твърдя, че той се учеше да води национален отбор. Поради тази причина, мача с Франция, бе един добър мач и ново начало за помъдрелия Р.Стойчев.
241
8
 
32
 
! Отговори
rument преди 11 години
318 - хахахахаха е такова тъпо изказване не бях чел,тук изчетох много тъпотии,но ти биеш всички да знаеш,я по добре замълчи.
240
11
 
33
 
! Отговори
rument преди 11 години
Проблемите на Стойчев идват именно от това че УС му се бърка в тактиката която прилага и т.н.,а това е недопустимо,той за това е там,да напътства отбора,да се грижи за тяхната форма,и точно защото не е кукла на конци и отказа категорично да прави това което му се казва от федерацията,*** решиха да го махнат,това е цялата истина.
239
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора, не разбрахте ли, че на олимпиядата ще бъдем около последното място от класиралите се.Затова ги е страх и Стойчев и Казийски.Затова правят тези инсинуации с оставките. А че тези от федерацията трябва да си ходят е абсолютно правилно.
238
8
 
37
 
! Отговори
PD преди 11 години
Проблемите на Стойчев с УС, дойдоха много преди загубата от Германия. Според мен в основата си бе отказа да се отчита на УС, за методите и начина за постигане на заложените му цели. По запознатите си спомнят за намесата на министъра и изказванията на Стойчев в стил "к'во да обяснявам на гребец за волейбол". Тогава приех това за нормално, но сега смятам че нарочно е бягал от тези разговори. Причината е била липсата му на опит с национални отбори, което би се видяло от "случайните" му работодатели
237
14
 
34
 
! Отговори
rument преди 11 години
Как по целия свят оценяват този треньор,само ние му намерихме махна,нормално за българите,видят ли стойностен човек кой си знае работата и върши перфектно,веднага трябва да се натири,ВИЕ РАЗБИРАЧИТЕ,ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ В ИТАЛИЯ БОГОТВОРЯТ ТОЗИ ЧОВЕК,а и не само там,така че си спестете гнусните нападки към този достоен мъж и треньор.
236
8
 
37
 
! Отговори
PD преди 11 години
Хайде пак да го кажем за неразбралите. Р.Стойчев го употребиха, за да раздуха интрига в УС. От това не печели Българския Волейбол. Ако интригата успее, срещу нас ще се заформи сериозно лоби от световните "мишки" от международната федерация. Ще ни гледат под лупа и ще ни наказват за щяло и нещяло.Ако интригата не успее, нямаме национален отбор, който да се представи стойностно на олимпиадата.При всички случаи най губещи са Р.Стойчев и М.Казийски. Жал ми е, но от високо се пада лесно и много бол

Спонсорирани публикации