Гърция е на крачка от тоталния крах

Разрухата е очевадна, пише печатът в Атина
Обновена: 12 юни 2012 15:02 | 12 юни 2012 10:20, Елка Василева
305
Гърция е на крачка от тоталния крах
Гръцката държава изнемогва при изплащане на заплати и пенсии. Снимка: архив, Reuters

Продължителният предизборен период, политическата несигурност и растящата заплаха за излизане на Гърция от еврозоната са смъртоносният удар върху икономиката на една страна, която от пет години насам е подложена на изпитание от дълбоката рецесия. Разрухата е очевадна, а държавата изнемогва при изплащане на заплати и пенсии, пише в. "Катимерини".

Не върви бизнесът на гръцките фирми с външни контрагенти, след като застрахователите решиха да не обслужват сделки с Гърция, Приходите в хазната са се сринали и се очаква тази ситуация да продължи поне до края на юни.

Пред пълен срив е и енергийният пазар, след като две енергийни компании затвориха врати заради неизплатени дългове, което доведе много други компании до прага на фалита.

Все по-голям спад бележи и туризмът тази година, а оценките на туроператорите са изключително мрачни. Резервациите в Гърция са спаднали до 50 на сто.

След изборите на 6 май инвеститори масово напускат страната, строителството е замряло, рекорд бележат затворените предприятия, на крачка от краха са и държавните болници, а все по-непосилно е за осигурителните фондове да плащат пенсии и това ще проличи още от началото на юли, алармира още в. "Катимерини", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
11
 
! Отговори
rysnakasat преди 11 години
хахаха, *** Злейтаците