В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция

Тя идва от управляващите, категоричен бе Радан Кънев
Обновена: 13 юни 2012 15:00 | 13 юни 2012 10:37, Красимир Ангелов
60
В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция
Любомир Павлов на излизане от НСлС. Снимка: Булфото

"В скандала за собствеността на изданията на Медийна група "България" виждаме отражение на написаното в докладите на ЕК. Това не е изолиран случай, това е система – така функционира държавата", обяви пред bTV заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод появилия се в края на миналата седмица запис на разговор между съиздателя на "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и неизвестно засега лице.

В диалога Павлов изрича и фразата "И на Иван Костов му пострада главата", която според Кънев е ясен знак, че Синята коалиция е разбита отвън.

По думите на заместника на Иван Костов двата популярни вестника са направили страшно много в ущърб на дясното обединение и с медийната си тежест преди решението на СДС са предрешили съдбата на Синята коалиция.

"И на това нещо г-н Павлов казва "Аз си плащам дълговете". Т.е. той заявява, че изпълнява политическа поръчка. Тази политическа поръчка няма на кой да бъде освен на управляващите", отсече Кънев.

Както е известно преди ден прокуратурата повдигна обвинения на собствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев. Павлов е обвинен за документна измама, за пране на пари и невярно документиране. На Донев пък е повдигнато само едно обвинение - за пране на пари. 

Делото срещу двамата тръгна след сигнал, подаден от бившите им съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург заради спор за собствеността на "Труд" и "24 часа".

"Записът на разговора на Павлов според мен е автентичен – това може да забележи всеки, който някога се е занимавал със звукови файлове и радио. Аз не знам кой е източникът, но все си мисля, че може да е самият Павлов, той има склонност към доста изкривени схеми. Иначе той твърди, че разговорът е подправен и има наслагване на гласове, това може лесно да се провери. ДАНС сега разследва автентичността на записа”, коментира Христо Грозев.

По думите му няма съмнение, че бившите му сътрудници са участвали в схема за пране пари.

Грозев допълни, че разследването е стигнало до различни офшотни фирми в Кипър и на други места в чужбина, в които е замесено и името на крупния бизнесмен Христо Ковачки.

Още по темата

Схемата все още се разследва от ДАНС по настояване на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чиито ръководител е председателят на ДСБ Иван Костов.

В студиото на bTV Грозев коментира и начинът, чрез който е станало фалшифицирането на документите за прехвърлянето на собствеността на вестниците.

"Павлов и Донев твърдят, че има мой подпис под документите, но такъв подпис няма, който да дава право на Донев да присвои 83% от собствеността. Първоначално той трябваше да има 43% от изданията, но в последствие сам предложи делът му да бъде намален до 40%. Излиза обаче, че е използвал първоначалният документ и този след него, за да твърди, че има 83% от акциите”, добави още Христо Грозев.

Според него Търговският регистър също потвърдил, че става въпрос за един и същи документ по собствеността на изданията, но Павлов и Донев приложили фалшиво пъномощно и така убедили институциите в правотата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе затвор за тия. "бизнес" с доноси, далавери и врътки. тези са обществено опасни и за затвора.
15
6
 
26
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Любо Пъпката срещу Иван Костов.ДСБ е избора на изборите.Разбира се че Костов има косури,доброто е повече от злото което е направил за България.Сравнен с мутро-милиционерите е просто гениален в това което прави.
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, колко са жалки костовистчетата. След като ГЕРБ са направили поръчка срещу вас, защо в последсвие повдигат обвинения срещу човека, който според вас им изпълнява поръчките??? Шизофрения е оптимистична диагноза за такива като вас.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На калпава ракета космоса й крив.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лакомията за пари и власт разпадна СДС на 18 партийки. Всъщност БКП навремето се размножи на БСП, СДС и ДПС, в името на безнаказано разграбване на държавата
11
0
 
5
 
! Отговори
hah преди 12 години
Почти всеки който заема висок пост - ВОНИ
10
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
дете на активни борци - значи УСЛОВНО
9
0
 
13
 
! Отговори
Прилагане на фалшив преди 12 години
документ. Да питат нотариуса, която в почивен ден, мисля събота, ходи да изповядва сделката и как така не е видяла фалшивия документ.Сигурно е била заслепена от блясъка на милиончето,което случайно е попаднало в нейните ръце.При този грандиозен скандал ще и отнемат ли правото ,да бъде нотариус.Къде е адвокатската гилдия да се защити, защото така всички негативи падат върху всички нотариуси и адвокати. нотариусите са най-корумпираното и най-нарушаващо законите племе.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този го помня как по време на събитията 89г. влезе в телевизията/имаше митинг от вън/ и какви ги плещеше за -справедливост и т.н.
7
7
 
25
 
! Отговори
Един млад Българин преди 12 години
Мачкай Иванее, по твое време "Борците" бяха притиснати и спряха да безчинстват, по твое време Доган беше в миша дупка и го нямаше на картата, по твое време се роди малкия бизнес и стотици хиляди семейства усетиха, какво е хубав живот. И сега отново, с малкото власт, която ти оставиха с комисията към ДАНС действаш дори и с хора на властта като този Павлов. Велик държавник!! До гроб с теб!!
6
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докосването до вонящите ръце на ГЕРБ предизвикват разпад, разкапване, гниене и смърт.
5
0
 
26
 
! Отговори
ева преди 12 години
Няма по голям цирк Любомир Павлов твърди,че Грозев доброволно му е подарил дялове за милиони,че той да не е луд? Ако е искал да му прехвърли дяловете нали ще му ги продаде,няма да му ги подарява? Голям мошеник е този Павлов,но този път падна в собствения си капан и сега ще си плати за всички измами още то времето на Софиянски,на който беше дясната ръка.Сега да го разследват от къде му е това огромно имущество и от къде са патите за покупката на вестниците?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този на снимката е продукт на тъста си - комунистически генерал от ДеСе!
3
6
 
23
 
! Отговори
A1 преди 12 години
Пъпката отрязал главата на Костов.Сега разбрахте ли бре,Костомразци,чии олигархични и мафиотски пари свалиха от власт Костов и ОДС правителството 2001 година?Лапайте мухите сега и бачкайте като РОБИ на мутрите!Няма вече кой да ви вади от батака.
2
3
 
14
 
! Отговори
did преди 12 години
Този на снимката не е ли продукт точно на СДС? Беше гн Никой и беше по-известен като съпруг на Диляна Грозданова...
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, Мишо Бирата пак ми се обажда...

Спонсорирани публикации