Селска идилия на откриването на Олимпиадата в Лондон

На стадиона ще щъкат овце, кози и пилета
14 юни 2012 15:36, Екип на Dnes.bg
39

Олимпийският стадион в Лондон ще се превърне в селска британска идилия на церемонията по откриването на Олимпиадата на 27 юли, разкриха организаторите.

Режисьорът на церемонията Дани Бойл, чийто филм „Беднякът милионер“ спечели 8 „Оскар“-а, обяви, че тя ще струва 27 млн. британски лири и ще представи британците като нация.

Зрителите ще видят поляни и реки, семейства, излезли на пикник, спорт, фермери, които орат земята, и животни, които пасат наоколо.  На стадиона ще излязат 30 овце, 12 коня, 3 крави, 2 кози, 10 пилета и 3 овчарски кучета. 

Пол Макартни ще закрие церемонията, на която ще присъства и кралица Елизабет II.

При откриването на стадиона ще бие и най-голямата камбана в Европа – цели 27 тона. Това ще се случи след реч от пиесата на Уилям Шеспир „Бурята“. На камбаната са изписани думите на героя Калибан от пиесата: „Не се страхувай - островът гъмжи от шумове“.

Очаква се 1 милиард зрители от цял свят да гледат спектакъла по телевизията. В подготовката за шоуто са се включили 10 000 доброволци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
13
 
! Отговори
Dan преди 11 години
За да не се облекчават на импровизираната сцена вероятно ще им дадат хапове , но за мен картинката няма да е пълна ако "баба" не е някъде там в разкошен дворец със скъпоценни камъни откраднати от цял свят, и другото което ще липсва поне според мен ще е импровизиран Пъб с пияни англичани смучещи бира, гледайки мач по ТВ, и трябва да има поне един човек с отворен чадър стоящ под сценичен дъжд, `щото все пак нали за Англия говорим...и разбира се хора от всякакви раси най-вече индийци и пакистанци..
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-*** идея за откриването не можаха ли да измислят?! Подобно на откриването на Евро 2012-деца с рокли се въртяха до припадък докато някакъв *** свиреше на пиано по средата на стадиона. Ако искате да видите грандиозно и запомнящо се откриване- Финала на ШЛ 2012!
6
2
 
4
 
! Отговори
JYF преди 11 години
Хамстери ще щъкат ли по края на сцената...
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 - а за етин тУпак, който не може да пише на кирилица?
4
2
 
23
 
! Отговори
ined преди 11 години
Овце и крави - може, а прасета - не може. Защо има такава дискриминация?!
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За един лондончанин, който не излиза от града идеята е яка, за един селянин, който не излиза от селото си - идеята е тупа.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тъпотията...
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как ще успеят да накарат животинките да не акат на стадиона?

Спонсорирани публикации