Билетите за влак скачат с до 10% от 2013 г.

През октомври ще се знае с колко точно ще бъдат повишени цените
Обновена: 8 авг 2012 15:08 | 8 авг 2012 14:47,
57
Билетите за влак скачат с до 10% от 2013 г.
Снимка: БТА

Билетите за пътуване с влак ще поскъпнат с до 10% от 1 януари 2013 г. Това съобщи пред Investor.bg председателят на борда на директорите на БДЖ Холдинг Владимир Владимиров.

Той поясни, че през октомври ръководството на железницата ще вземе окончателно решение с колко точно ще бъдат увеличени цените на жп билетите.

„Ще бъде изготвен експертен анализ. Възможно е увеличението да е и с 3%, но при всички положения поскъпването няма да е с повече от 10%“, коментира Владимиров.

Промяната в цените на билетите е част от мерките за преструктуриране на холдинга с цел финансовото му оздравяване.

Преди дни станаха ясни част от промените, които ръководството на холдинга представи на Министерство на финансите във връзка със съкращаването на разходите си и увеличението на приходите си. Владимиров заяви, че към края на август ще бъде направена допълнителна пълна актуализация на посочените мерки и към началото на октомври ще бъдат ясни на обществеността. Той увери, че повече промени в дружествот  след това не се очакват.

Последното повишение на цените за пътуване с бързите влакове със задължителна резервация беше от началото на декември средно с 15 на сто. Още тогава беше съобщено, че увеличаването на цените на билетите за пътуване с влак е една от допълнителните мерки, които ръководството на националния железопътен превозвач предприема за ускоряване на реформите в дружеството.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БДЖ билети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
33
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
Е що го спасяваш тогава това скапано БДЖ бе Московски? За да могат дъртите жепейци да продължават да си крадат нафта като по Живково ли? Цени се качват когато се увеличи скоростта на влака, комфорта или точността. Вие кое по-точно ще подобрите?