Гага пощури тийновете, родители се червят

10 000 видяха уникалното шоу на поп звездата
Обновена: 16 авг 2012 07:26 | 15 авг 2012 11:51,
385

Гага тръгна за концерта в зала Арена Армеец с полицейски ескорт. Снимка: Булфото

Сблъсъкът на поколенията. Така можем да определим концертa на Лейди Гага снощи в столицата, който събра близо 10 000 фенове в зала Арена Армеец.

В 18.30, обявения начален час на концерта, пред залата все още имаше малко публика. Предимно медии и развълнувани тийнейджъри. До тях родителите, които трескаво попълваха декларации, за да могат отрочетата им да видят своята любимка. Двама татковци на тих глас изказаха своите "почитания" към строгата охрана, след като им задали въпроса: "Как ще докажете, че това са вашите деца?". Единият с чувство за хумор предложи да отидат да дадат ДНК, но пък от друга страна, не искал да лиши дъщеря си да види Лейди Гага.

В същото време настана лека суматоха, тъй като тризначките от Big Brother започнаха да се щракат с фенове. Естествено, целта е да се направи реклама на предстоящото риалити шоу. Вяра, Надежда и Любов си носеха и плакат, с който приканват поп звездата да влезе в Къщата. Въпреки самочувствието им по отношение на владеенето на английски език на плаката личи печатна грешка, впоследствие поправена. Изпуснато "H" е вмъкнато в думата "Brother". Но това не пречи на настроението и трите позираха охотно с всеки желаещ.

Родните "малки чудовища" започнаха да се открояват все повече, независимо от силната конкуренция на девойки, заложили на стандартния тигров принт в облеклото.

Към 20.15 в залата имаше все по-малко свободни места. Поп и попфолк певци също се омешаха с публиката. Камелия пристигна със своя приятел Цветин. Докато се реди за пуканки, никой не я разпозна, тъй като е почти без грим и с обикновен, подходящ за кварталната градинка клин. Десетина минути след нея влезе и Десислава, която бе с приятели. Андреа, която си направи и пиар покрай концерта, също зае своето място.

Сред почитателите на Лейди Гага се оказа и Сани Алекса от X Factor, а тийнейджърки вдигнаха видимо адреналина, като видяха Руши Видинлиев. Той бе с приятелката си - модела Таня Илиева, но не отказа снимки с почитателките си.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик също бе на линия за концерта на сънародничката си, като това със сигурност е едно от последните му посещения на културни събития у нас, преди да напусне поста през септември.

Рок групата The Darkness подгряваше публиката за голямото шоу, но не впечатли особено присъстващите, които се настройваха.

Всички очакваха Лейди Гага да излезе на сцената към 20.30, тръпката се покачваше, но феновете трябваше да изчакат още 30 минути на фона на класически произведения. За съжаление на придружителите и бирата се изчерпа в този момент.

Точно в 21.00 внушителната сцена бе осветена, Гага се разходи с кон на сцената, а по-късно чудовище "роди" на сцената звездата на вечерта. И най-предубедените към Лейди Гага няма как да не признаят, че сценография, костюми, хореография, танцьори - всичко бе на топ ниво.

Публиката пощуря още в началните минути, а когато прозвучаха "Bad Romance" и "Judas" направо изригна. Провокациите на певицата не закъсняха, единствено в част от родителите личеше притеснение. Няма как - друго поколение, други ценности. "Много "pussy", много "fuck", обобщи около 35-годишен баща, докато гледа как дъщеря му (на не повече от 11-12 години) се кефи на всяка реплика на Гага.

След което обстановката се нагорещи още повече със симулация на секс между лейдито и една от танцьорките върху мотор, на който гордо се вее българският флаг. "Тате, ще ме вдигнеш ли, че нищо не виждам", пита друго момиче, което няма и 10 годинки. А бащата ни в клин, ни в ръкав отвръща с контравъпрос "Искаш ли да ходим за пуканки?".

Тийнейджърите в първите редици обаче са неудържими - крещят, пеят, танцуват. Това е техният миг, едва ли скоро пак ще имат възможността да видят отново на живо своята любимка. Тях не ги вълнува как се чувстват родителите им, нито им пука от различните реакции. За тях е важното, че са едно с "Мама Чудовище".

А тя редуваше прочувствени речи как България е специално място и феновете завинаги ще бъдат част от нея, как всички са едно цяло и споделят еднакви надежди и в следващия момент се определяше за събирателен образ на "всичко, което мразите".     

Превъплъщенията й на сцената бяха десетки - покорна монахиня, секс тигрица, с автомат в ръка, имаше дори намигване и към нейната основна конкурентка на комерсиалната поп сцена - Мадона.

Подобно шоу едва ли ще има скоро пред родна публика, а двата часа със сигурност са се сторили малко на нейните почитатели.

Те обаче могат да бъдат щастливи, че станаха част от магията "The Born This Way Ball".

Естествено, вечерта завърши с бис.

Феновете чуха "The Edge of Glory" и "Marry The Night", а малко момиче ще си спомня този концерт цял живот.  Звездата го изкара на сцената и отправи към всички посланието да следват мечтите си.

Една от тях вече е изпълнена - да бъдат заедно с Лейди Гага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
3
 
9
 
! Отговори
Mama преди 11 години
Е, защо като концерта е бил толкова "упадъчен" за повечето от вас, сте го посетили? Не схващам мотивите за "давам пари за нещо което не харесвам".
298
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e*ati ve6ticata i to po grozno ot dqvola
297
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти какво ще кажеш за това като майка, на детето си
296
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
срамно е също български кораб да разнася 3 тона наркотик според мен
295
6
 
18
 
! Отговори
Моцарт преди 11 години
Санкт Петербург съди Мадона за 330 милиона рубли, затова че на концерат си пропагандира хомосексуализма. Всички тези т.н. "звезди" провокират примитивните инстинкти на подрастващите. На богатите управници не им трябва умна младеж, а *** безмозъчни същества, които да извършат чудовищни престъпления в името на идола си. Спомнете си Хитлер и неистовите крясъци на фенките "искаме дете от фюрера". И Мадона и Гага са част от грандиозен психологически експеримент.
294
11
 
23
 
! Отговори
Majka преди 11 години
Родители, опитайте се вие сами да създадете в децата си критерии за грозно, красиво, пошло, отвратително и добро (ако вие наистина можете). Не оставяйте на така нареченото толерантно общество и шоу индустрии да изграждат в децата ви изкривени представи за живота и човешки взаимоотношения. Жалко е да се гледа българския флаг до такива грозни и срамни гледки. Знамето е било винаги най-святото за един народ. До къде сме стигнали за да допуснем това. Просто нямам думи!
293
3
 
14
 
! Отговори
До редактора! преди 11 години
Пиши на български! В българският език има една дума наречена "МЛАДЕЖИ".....!
292
5
 
13
 
! Отговори
гост преди 11 години
Да, времената и поколенията са различни, но не виждам накъде вървим с тези поколения и докъде ще ни докарат!
291
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гага е ирония на Мадона, айде стига се пенявите
290
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро ще преглътна това да ми се сърди цял месец, отколкото да си пусна сина или дъщерята на това порно!!! Всъщност няма и да ми се наложи, понеже ще бъде възпитан като хората! Проблема на родителите е, че са се превърнали в *утки. Стремят се да изпълнят всяко желание на детето си неосъзнавайки, че това му пречи на макс!!!!!!!!
289
6
 
18
 
! Отговори
eeeee преди 11 години
Ама тоя Гага в България ли е идвал ?
288
5
 
13
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Според мен гарга е продукт на упадачното консуматорско западно общество. Няма смисъл да се убива. А да се прати в някое българско село, без интернет и да КОПАЕ, да стане факир с мотиката, и след 10 години себераздаване над земята и земеделия, тя ще осъзнае безмислеността на западното общество и може да стане истински човек!
287
6
 
24
 
! Отговори
R преди 11 години
Илюминатите винаги ще пускат по една такава Гага или Мадона,за да промиват мозъците на спящите хора!Защо убиха МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН???Защото пееше-На тях не им пука за нас!На тези,които им е харесал концерта не са разбрали какви идеи им пробутват,защото са с промити мозъци!
286
11
 
19
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Трябваше родителите, вместо да се червят, да вземат българското знаме и да я обесят на прожекторите, заедно с актьорския й състав и после ритуално да се изгори цялата зала!!!Но това, само в случай, че са истински родители.
285
33
 
11
 
! Отговори
BRAVO! преди 11 години
страхотен концерт на световно ниво! радвам се за всички, с които съпреживяхме това събитие! съжалявам искрено всички псевдоморални селяндурски душички!!!
284
6
 
17
 
! Отговори
????? преди 11 години
Дали ще има друг концерт в България ЛЕЙДИ ГАГА? Пропуснах да заведа децата на концерта.А там е имало какво да видят и научат от певицата ( ДА ПСУВАТ)
283
8
 
15
 
! Отговори
до Tulski преди 11 години
Интересно защо тогава си сложил снимка на Сократес на профила си, а не на Ники Михайлов примерно :) Виж как си противоречиш просто. Не те ли слушат млади хора..WTF... E аз съм на 25 години винаги бих отишъл на концерт на Баба Лили :) Повечето хора, които познавам също биха предпочели нея. Младите хора, след 2 години даже няма да помнят Лейди Гага. Младите хора, не се интересуват от нищо. Те просто гледат рекламата и стрелят в тъмното. За тях пошлото е хубаво. Затова се избиват толкова комплекси
282
2
 
1
 
! Отговори
Изумен преди 11 години
322, не съм знаел, че има значение колко силно натискаш клавишите на синтезатора за силата на звука. Тоя нейния трябва да е някакъв струнен модел явно - Zimmerman. Да не ме подвежда вида ... не ме подвежда нищо след Сюзън Бойл, не плаши се. Просто слагам мислено туй "неземно талантливо" момиче до Лаура Паузини и ... опа! Едното се харесва на 10-17 годишни а другото на 20-80 годишни. Мнозинството винаги е право ако не сте чували.
281
11
 
19
 
! Отговори
Fan преди 11 години
youtu.be/oP8SrlbpJ5AПрепоръчвам всички хейтъри на Гага да видят това видео преди да плюят или коментират, че, видите ли, била бездарна, залагала на цирка, по-смотана била от Мадона и пр. Нека палячовският вид не ви подвежда - мацката е страхотен изпълнител, музикант, автор на песни - все неща, за които Мадона може само да мечтае. И Ролинг Стоунс, и Доорс са били възприемани като скандални и палячовци на времето. Това, преди да станат класика и "role model" за цели поколения ;)
280
17
 
2
 
! Отговори
Свтл преди 11 години
Уникално точна! Сутиен-картечница. Да, циците са оръжие, с което побеждаваме. Покажем ли ги на мъжа, той от кеф и благодарност е готов да оближе и жълтото на гащите ни.

Спонсорирани публикации