Роми откраднаха радиоактивен уред, облъчиха се с радиация

Те са поставени под наблюдение в болницата в Девня
Обновена: 11 сеп 2012 14:58 | 11 сеп 2012 12:54,
230
Роми откраднаха радиоактивен уред, облъчиха се с радиация
Крадците задигнали уреда от "Полимери" Девня. Снимка: Булфото

Най-малко 5 души от Девня са облъчени от радиация, след като четирима роми от града задигнаха източници на йонизиращо радиоактивно лъчение от завод "Полимери". Те са поставени под наблюдение в болница в града, където състоянието им се следи непрекъснато.

Крадците, на 17, 19, 32 и 52 години, изобщо не подозирали каква опасност крие плячката им. Те набелязали метала, който бил част от уред, монтиран за цистерните с хлор, и го откраднали, за да го предадат на вторични суровини.

Складирали три от задигнатите уреди в двора на къщата си и започнали да махат металните им обвивки, разпръсквайки радиоактивния цезий 137.

Крадците на уредите късно снощи бяха проверени със специален рентген. Предстоят и изследвания, които трябва да покажат дали са били облъчени.

Те ще останат под лекарско наблюдение за три седмици. След като резултатите от изследванията на задържаните за кражбата мъже бъдат готови ще се прецени дали да бъдат изпратени за лечение в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: радиацияромиДевня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e tva e novina bravo ,kolko mi stana priatno .
192
1
 
17
 
! Отговори
Макс преди 11 години
Нали ги осигурява Цяла бьлгария .......Хем си крадат , хем закон за тях няма искам да сьм ром в Бьлгария .......
191
1
 
23
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Как не се е събрало за критична маса
190
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако българин го беше направил,вече щеше да е в затвора, но на *** не само му се разминава ами и за болничният му престой и изследвания плащаме. И после ще ми говорят, че нямали права - БЪЛГАРИТЕ останахме без права в тая смотана държава
189
0
 
20
 
! Отговори
batko преди 11 години
*** na sapunnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
188
1
 
21
 
! Отговори
УЖАС !!! преди 11 години
Знаете ли какво е Dirty bomb? Сигурно се досещате и как се прави. Едно от възможните неща за нея е този *** намерен/откраднат благодарение на безстопанствеността на собствениците и безхаберието на други... Ако днес тези неща попадат все още само при клошари и събирачи на вехтории, то какво би станало ако недобросъвестни хора се докопат до това нещо?! А уж ни се вменява,че нашата полиция ни пази...Господ да ни пази ! Защото май само той единствен може да ни помогне...
187
0
 
19
 
! Отговори
айдук преди 11 години
крали радиоактивни уреди от завод - абе алоо , как така никой не пази тия опасни неща , как така преди десет дни е станала кражбата а се е разрало вчера бе бездарници
186
0
 
21
 
! Отговори
м.у. преди 11 години
***+NaOH = *** = нормална държава ;)
185
0
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Всички *** на лампи
184
0
 
32
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
И ся, сичкото *** ша свети като светодиоди и няма вече да ни крадат тока. После ще гледаме филма "Изгори за да светиш"Малиии - как добре звучи. И от тук нататък както се пее в една стара българска песен - от всяко *** - диодче, от всеки *** по две!!!
183
0
 
28
 
! Отговори
Aman преди 11 години
Да ги изнасяме за Индия че ми писна!!!!
182
0
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Даваха по ТВ с един от *** интервю -мазен и мръсен *** който каза,че железото е било ей така в бурена и, ако са знаяли да не са го взели.,,Ама може ли да намериш толкоз железо и то близко до оградата и да не го приберем,,Давайте и слагайте по близко такива топки *** знаят как да ги съхранят.
181
0
 
36
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Сюрреалистична картина,галеща като патешки пух сетивата ми.Нощ,лампите не светят,защото са откраднати и *** ***,светеща като лунимисцентни лампи,вървеики между копторите.
180
0
 
27
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Какво са търсели там и защо са го задигнали? Да *** сега, изобщо не и съжалявам!
179
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
нека до 10 коляно се облъчат..мамито му и крадливо племе..те отишли да крадът.а ние ще ги преглеждаме..притеснени за здравето им.*** си и хуманността дето проявяваме към тях..че и на *** го били намерили..е..от кога заграден двор се казва *** бе?
178
0
 
27
 
! Отговори
nn преди 11 години
Държавата вдигна олелия до бога когато става въпрос за цезия. Много е заинтересована? Тръшка се и се прави че и пука. Нищо подобно. Тия хора крадат ежедневно безнаказано и държавните органи нехаят. Там е проблема. Няма държава. Къде отиваме? Българийо къде те водят? Няма ли кой да ги респектира тия хора? Крадеца се представи едва ли не като вода ненапита? Какво търси там? Какво прави там? Кой го е канил там? Отвсякъде където и да го погледнеш - изпечен крадец.
177
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лечение с ройна доза цезий 137,мамицата им загубена,ония крали,е ги лекуват,че що не им изплаят накрая и обезщетение.Пфуууу,загубена държава...
176
0
 
28
 
! Отговори
кгжо преди 11 години
те вече избягаха от болницата.....тях радиация не ги лови....
175
0
 
26
 
! Отговори
опа преди 11 години
цезий 137 си знае работата......
174
0
 
28
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Дано умрат и всичките им роднини.

Спонсорирани публикации