КНСБ иска 10% ръст на пенсиите от 1 януари 2013

Синдикатът посочи четири мерки, които ще осигурят средства за това
9 окт 2012 16:16,
24
КНСБ иска 10% ръст на пенсиите от 1 януари 2013
Снимка: БТА

Президентът на КНСБ посочи четири конкретни мерки, които ще донесат допълнителни приходи в Бюджет 2013, така че да се подсигурят средства за увеличение на пенсиите с 10 на сто още от 1-ви януари 2013 година и за други социални плащания.

Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров преди заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който заседава в момента в Министерски съвет.

Допълнителните средства може да се осигурят със следните стъпки - заплатите във фирми с над 10 души персонал да се превеждат само банков път, да се криминализира неплащането на осигуровки, плащанията над 5 хиляди лева да бъдат само по банков път и да се въведат дознателски функции за служителите на приходната агенция.

Димитров смята, че мерките ще ограничат сивата икономика и ще донесат около 400 милиона лева допълнително в бюджета. От тях могат да се заделят
необходимите 140 милиона лева за увеличение на пенсиите от 1-ви януари, а не от април, каза синдикалистът.

Освен увеличение на пенсиите с 10% от началото на следващата година от КНСБ предлагат и увеличение на обезщетението за отглеждане на малко дете до 270-290 лева, както и повишаване на обезщетението за безработица.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: пенсиитеБюджет 2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
20
 
! Отговори
Бивш от КНСБ преди 11 години
Само ако знаете колко са смотани и Тренчев и Димитров свят ще ви се извие. Вече 20 години говорят едно и също , а резултат никакъв. Тези ченгета са новите партийни секретари. Аз имам по умно предложение :- пенсиите да се увеличат с 100% , а заплатите с 200 % .
21
0
 
17
 
! Отговори
фокушима преди 11 години
в ИНТЕРНЕТ играя математически игри и винаги търся ЕВРЕИ - мачкам ги като *** ! АЗ СЪМ БЪЛГАРИН и евреите са сатаните на СВЕТА !
20
0
 
17
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
превъплащението е присъщо на еврейското паразитно смучене на роа в който се приобщават ! следва продължение !
19
0
 
17
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
защо БАНКЕРИТЕ ( счетитетата) се превъплават във " всесилни "с манталитета на еврейските *** ! следва продължение на МИСЪЛТА МИ !
18
0
 
19
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
по КАНАЛ 1 гледах ДИСПУТА - не е решението да се увеличи БЮДЖЕТНАТА ЗАПЛАТА - чиновниците в сферата на бюджетното заплащане е прах в очите . " Държавните" служители са вид на БЕЗПРЕДМЕТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ - паразитно харчене на ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ изяждане не ЧОВЕШКИЯТ РЕСУРС ! имам продължение на мисълта си
17
1
 
19
 
! Отговори
Защо премълчават преди 11 години
Тренчев иска доброволните пенсиони фондове да се национализират(Дянков това искаше).Синдикати-добрия послушен раб на правителството.Ами за това сме на това дередже!!!
16
5
 
18
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
КНСБ иска 10% ръст на пенсиите от 1 януари 2013............................които ще бъдат платени от 20%ръст на осигуровките на работещите млади с деца/.които ,след като си платят всичко дължимо доо,здравни и разделят дохода на член от семейството взимат по-малко от един пенсионер//
15
0
 
25
 
! Отговори
Тодор Вълчев-Мошеник преди 11 години
А защо никой не посочва, че годишно се източва ДДС над 2 милиарда лева/данъци платени от бедния народ!!!Защо никой неще да прекрати прехвърлянето на фирми дължащи милиони лева данъци собственост на олигарси на роми/*** ЗАЩО??????? а контрабандата на цигари/само ако митничар затвори очи/печалбата е 200000 ебро на камион/ а колко минават на ден!!!
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо,Синдикатите,гледайте ГРЪЦКИТЕ СИНДИКАТИ!На това в белият свят му викат СИНДИКАТИ,а на вас там им викат ДУПЕДАВЦИ!
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешници!10%?????
12
0
 
30
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Може. Въведете данък богатство.У нас 100% от богатите са придобили тези средства по криминален път.Много от тях са и при депутатите и те за това не искат да се обявят имената на кредитните милионери.Лесно спечелените пари се харчат и лесно. За това те купуват самолети, яхти,скъпи коли и скъпи имоти в най престижните места в Европа.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Гърция на 1000-2000 евро са на площада смятаите ние къде сме
10
0
 
26
 
! Отговори
ТЕЛЕФОНИСТ преди 11 години
*** искат 100 процента увеличение за пенсионерите.
9
6
 
23
 
! Отговори
Работник преди 11 години
Апетита идва с яденето."да се криминализира неплащането на осигуровки"-Защо да плащам ?Да храня търтей от синдикати и политици,роми и политическа полиция.
8
3
 
31
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Пълно е с безработни който могат да започнат работа веднага като за начало ще им плащаме по 50-60 лева на месец и след година работа може да достигнат до 80 лева на месец ,а парното и тока ще се опитаме да ограничим увеличението до 35-40%
7
14
 
19
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Ние сме за ГЕРБ и не искаме да се увеличава нищо,хората са пълни с пари така ,че не е нужно да им се пълнят гушите повече.Искаме драстични намаляване на доходите за да може Бизнеса да си поеме въздух.
6
3
 
26
 
! Отговори
бб преди 11 години
КАКЪВ РЪСТ БЕ, никакво покачване на доходите не трябва да има докато тоя овчедушен народ не започне да пасе трева от глад! Никъде другаде в тази Европа която гледаме нямаше да търпят тази подигравка която се извършва с нас от нашите политици- мутрокомунисти. Те самите си признаха, че само за Белене са откраднали 800 милиона евро, толкова колкото трябват за пенсиите да бъдат увеличени с 20 %, но виновни както винаги няма, а ние търпим вместо да ги изгоним с камъни.
5
1
 
33
 
! Отговори
До 3 преди 11 години
Да лошото че ще дойде от джобовете на работещите, още по-лошото е че ще отиде в джобовете на *** понеже ще слъжат пенциите със сърцераздирателни измислици.
4
6
 
28
 
! Отговори
безработен преди 11 години
Абе тоя да не е луд какво криминализиране какви 5лв хората пари за хляб нямат той пари щял да събира.Здравното усигуряване не е задължение то е право и всеки сам ще реши иска ли да упражни това свое право.Криминализиране му се прищяло да и се невиди и държавата ризите от гърба ни искат да вземат.
3
4
 
38
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ НАШИ СИНДИКАЛНИ ЛИДЕРИ! АКО СЕГА НА ВЛАСТ БЕШЕ НЯКОЙ ДРУГ, УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ПРЕЗ ДЕН ЩЕШЕ ДА ИМА СТАЧКИ, ГЛАДНИ СТАЧКИ И БЛОКАДИ НА СОФИЯ. НО УВИ. И ТИЯ НАШИ "ТРУДОВИ ЗАЩИТНИЦИ" СЕ ПРОДАДОХА ЗА НЯКОЛКО СРЕБЪРНИКА!

Спонсорирани публикации