Сираков: Порязаха Ботев много жестоко

Тасков обаче нямал вина за отменения гол
Обновена: 30 ное 2012 14:42 | 30 ное 2012 14:33,
7
Сираков: Порязаха Ботев много жестоко
Уникалните фенове на Ботев по време на мача с Лудогорец. Снимка: Булфото

Легендата на Левски Наско Сираков направи интересен коментар относно скандалния мач между Ботев Пловдив и Лудогорец, в който съдиите заклаха "канарчетата".

"Аз съм категорично за най-строго, за жестоко наказание на страничния съдия, който вдигна засада при редовния гол на Иван Цветков", заяви Сираков пред вестник "Труд".

"Но главният съдия Таско Тасков няма никаква вина за отменения гол. Абсолютна грешка на страничния, стопроцентова. Поне трябваше да изчака и да прецени ситуацията, за да види кой точно ще играе с топката - това от години е въведено като правило."

"Ботев беше изключително грозно порязан. А за ситуацията за дузпа не съм убеден, че е грешка. Има дори различни мнения на елитни съдии, коренно противоположни. За мен по-скоро не е дузпа."

"От крака на футболиста на Лудогорец топката се вдига нагоре, не отива към играч на Ботев или към вратата. Топката го удря случайно по ръката. За мен това е лична преценка на съдията."

"Искам да подчертая друго - какво е виновен БФС или президентът Борислав Михайлов за случая в Пловдив? БФС е накарал Тасков да отмени гола ли? Защо не се казва, че Съдийската комисия има абсолютна самостоятелност от БФС?"

"А ако някой от футболния съюз влияе, да излязат от комисията и да кажат: "Този и този ни се меси." Какво ми се крият като мишки? Аз затова на заседания на изпълкома вече не ходя. Не искам да ме свързват с такива работи като в Пловдив."

"Защото нямам никаква вина. Убеден съм, че БФС можеше и може да свърши по-добре много неща, но за всяко нещо да се обвинява БФС или президента е смешно", завърши легендата на Левски.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Фен преди 11 години
facebook/photo.php?v=529051103791463 Вижте как е ощетяван и шампиона и след това говорете ..*** такива.Тоя пелтек Сираков да пие редовно гинкобилоба..***!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tova li e tozi deto si e svalil gastite za da zaradva sinqta publika?
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наско, като си такъв "специалист" по дузпите, защо не коментира двете неотсъдени в мача за купата между Лудогорец и ЦСКА? Щото не те засягаше, нали? Нека се избиват там, нали Левски продължава. Само, че нали си някакъв в Изпълкома, заплата взимаш? Трябва принципност, нали? Но ти тая дума не я разбираш.
2
1
 
6
 
! Отговори
до 1123 преди 11 години
То и твойто мнение никой не го иска, ама го пишеш, нали!?
1
10
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Тоя взе да приказва наизуст. Трима човека, три метра засада и нищо пасивно в поведението им. Очевадна засада!

Спонсорирани публикации