Рекламират България като добро място за инвестиции

Масираната кампания ще продължи 3 месеца в западни медии
Обновена: 13 фев 2013 15:09 | 13 фев 2013 08:06, Веселина Йорданова
76
Рекламират България като добро място за инвестиции
Борислав Стефанов. Снимка: архив, БулФото

От март започва масирана рекламна кампания в западни медии на България като добро място за инвестиции. Сред медиите, в които страната ще се рекламира и вече са купени рекламни места са "The Economist", "Financial Times", "Business Week", "The Wall Street Journal", на интернет-страниците им и в две телевизии. Рекламирането ще е за три месеца, съобщи за БТА изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ Борислав Стефанов.

На финалната права са проектите за печатните реклами. Те ще бъдат посветени на предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация или на определени индустрии - машиностроене, електроника и електротехника, хранителна индустрия, аутсорсинг. Десетте макета на рекламите ще имат единна визия, състояща се от ключов факт и поддържащи графични послания и ще преминат през одобрението на близо 100 човека - икономисти, бизнесмени, специалисти в рекламата и маркетинга.

Няма да има снимки на места или хора, няма да се споменават и фирми, освен ако не правят в България нещо много специфично за конкретната индустрия, каза Борислав Стефанов.

Парите за национална имиджова реклама на България като инвестиционна дестинация свършват в началото на лятото, отбеляза той. Средствата досега се осигуряваха по оперативна програма "Конкурентоспособност" и на този етап за следващия програмен период не се предвижда в новата програма да има подобно перо за институционални бенефициенти.

Общо по програмата за маркетинг и реклама са предвидени 16 млн. лева. От тази сума за имиджовата кампания на страната в чужбина са отделени между 4 и 5 млн. лева. От 5 до 10 млн. лева са необходими за сериозна рекламна кампания навън, показват изчисленията на БАИ.

Сред постоянно рекламиращите се конкурентни на България инвестиционни дестинации са Турция, Македония, Словакия, Полша, Сърбия, Унгария. Средните годишни разходи на Сърбия и Унгария са близо по 5 млн. евро.

Заради трудното отчитане на резултатите на подобен тип проекти, резонен е въпросът дали парите за медийна кампания не са хвърлени на вятъра и дали не бихме ги инвестирали по-добре, ако ги пренасочим за увеличаване на пенсии, за здравеопазване и образование, отбеляза Борислав Стефанов. Според него, дори и само една инвестиция да е привлечена чрез този метод, ако инвестираната сума надхвърля средствата за привличането й, имиджовата реклама си е заслужавала, а дългосрочният ефект върху икономиката е осезаем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
7
 
! Отговори
Пинко преди 11 години
Вчера разбрах че БСП плаща на 40 човека да пишат по форумите.....за това аз спирам да пиша без пари в подкрепа на партията!!!!Чакам оферти г-н Кутев.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безсилието и тъпотата на тиквите пак лъсна ... Хахахахаха!Не остана за разпродаване, а тикви герберастки комунистически? Жалка ***!
32
4
 
5
 
! Отговори
TyHbO преди 11 години
Айде, ревльовците тръгнаха из форума! Може и БГ да не е добро място за инвестиции, но нали искате да има работа? Нали все се оплаквате, че в страната ни нищо не се предприемало? Ето, правителството прави някакви начални опити да привлече инвестиции. На вас и това не ви угажда. Еми ни така, ни наопаки. А сами знаете ли , какво искате, или да мрънкате вече ви е станало хоби?
31
2
 
18
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Инвестирайте в България. Държавата ви гарантира дрането на народа и задушването на конкуренциятя!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А помните ли какъв невероятен успех имаше екскурзията да Катар ли, Кувейт ли беше , на Буда и куткудякащата *** около него . Явно пак им се ходи на някъде на плаж.
29
1
 
7
 
! Отговори
Хамстера до 29 преди 11 години
Сеага съм зает.Забавляваме се с ***.После ще те нахраня,бъди търпелив.
28
4
 
5
 
! Отговори
ха преди 11 години
Който е писал минус на пост 28 е една жалка,заблудена гербушка.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде,къде е Хамстера,вече втори ден не се е изказвал,вече ми домъчня или може би се е уплашил като разбра,че хората са по-склонни да му извадят гръкляна отколкото да му слушат неадекватните изказвания.Мажду другото си мисля,че целият ПР-екип на БСП трябва да бъдат оволнени.
26
6
 
16
 
! Отговори
истината преди 11 години
Рекламират БГ,че е добро място за инвестиране!Само,че това е ЛЪЖА!
25
1
 
13
 
! Отговори
ххх преди 11 години
а казха ли на инвестититорите че и заплати може да не дават
24
3
 
12
 
! Отговори
;)))))))))))) преди 11 години
"България като добро място за инвестиции"страхотно хубав и кратък виц за икономисти от цял свят
23
7
 
0
 
! Отговори
G преди 11 години
Изкарвайте пари само с гледане на клипчета ! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО на sumixs/?ref=1426250 !!!!!!!!!!!!!9 ДОЛАРА за 1 клип !!!! Работете от вкъщи или офиса !!!!!!!!!!!! Л Е С Н И П А Р И !!!!!!!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До CIGO DO NACDUHA4A Я *** във Факултета или в някоя от другите *** клоаки и снимай как живеят "арийците". Кражби, золуми, неграмотност и мизерия. Молете се след 10г ние българите да не сме избягали,че няма да има от кого да крадете и на чий гръб да живеете.***.
21
0
 
2
 
! Отговори
е най-сетне преди 11 години
........
20
0
 
6
 
! Отговори
ммм преди 11 години
Аспарух НЕ Е ***! ГРЕШНА ТИ Е ИНФОРМАЦИЯТА!
19
0
 
5
 
! Отговори
до .CIGO преди 11 години
ЕЙ,ПРЕКАЛЯВАШ! АЙДЕ МЛЬКНИ С МРЬСНАТА СИ УСТА!
18
0
 
6
 
! Отговори
<3 преди 11 години
СПРЕТЕ СЕ БЕ ХОРА! КАКВО СЕ ЛАЕТЕ КАТО ДИВИ Я СЕ БИЙТЕ АМА НАВЬН !
17
3
 
8
 
! Отговори
О, даааа преди 11 години
Западняците редовно пасат трева и само чакат реклама, а ? Те въобще не са наясно, че България не е държава, а територия без каквито и да е правила. Моля ви, толкова са наивни на запад. Да им се чуди човек как са създали спокойни и подредени държави.
16
6
 
15
 
! Отговори
?! преди 11 години
ДОБРО МЯСТО ЗА ИНВЕСТИЦИИ?! АБЕ ХОРА,АЗ ЛИ СЬМ ЛУД ИЛИ ВЗЕХ ДА ПОЛУДЯВАМ???
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da no ako qa nema6e MAFIATA

Спонсорирани публикации