Безработен изгоря пред френско бюро по труда

Молбата му за помощ била отхвърлена
Обновена: 14 фев 2013 15:02 | 14 фев 2013 08:58, Петя Славова
20
Безработен изгоря пред френско бюро по труда
Журналисти на мястото на инцидента. Снимка: БТА

Безработен мъж почина, след като се запали пред френско бюро по труда заради отхвърлена молба за получаване на помощ, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на агенцията по трудовата заетост.

Четиридесет и три годишният Джамал Шааб бил предупредил местното бюро на агенцията по труда в Нант, Западна Франция, че има намерение да се запали в знак на протест. Макар че около бюрото имало полицаи и пожарникари, те не успели да попречат на мъжа да се запали, пише БТА.

Френската конфедерация на труда, едно от големите профсъюзни обединения, заяви в декларация, че "тази драма показва ужасяващата действителност на безработицата".

Макар че безработицата във Франция е 10,3 процента, много по-малка от тази в Гърция и Испания, президентът Франсоа Оланд се опитва да изпълни обещанието си до края на годината тя да започне да намалява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
А вие защо мислите ви завишиха фактурите за тока на скоро...Плащате загубите на електроразпределителние дружества, натрупани от *** ,който никога не плащат за консумираната енергия...ее , все някой требе да я плати таз енергия, нали...
12
0
 
1
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
До до 8.Виетнамци и кубинци ...не китайци...
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot Holandia, po ofizialni dannivseki mesez 15 000 holanzi ostavat bez rabota.ne e dobre
10
3
 
13
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Що не помним некога в СССР и НРБ да е имало безработица? Даже купища виетнамци и китайци се влачеха да изкарат по некой лев.
9
1
 
0
 
! Отговори
Huk преди 11 години
..Tezi ot POLE EMPLOI sa pulni ***! Za nay malkoto se zayajdat i te rejat ot parite, koito ti se polagat! nay loshto, slujitelite im v paris sa negri i arabi! Mrazyat belite, bog da te pazi ako si frenski podanik!
8
3
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
Това е бъдещето.
7
0
 
10
 
! Отговори
Христина преди 11 години
Бремето на криэата не е равномерно раэпределено. Скорошното эабавяне в темповете на растеж предполага, че ще бъдат открити само 1/3 от нужните работни места. Положението е беэнадеждно. Привети от Кипър.
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре дошли в европецкия СССР.
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джамал Шааб кво търси у Франция та не си ходи в резаната държавичка?
4
1
 
19
 
! Отговори
zver4etooo преди 11 години
До Анонимен 2: това няма как да стане икономически невъзможно е, ако няма конкуренция няма как да се развива нито една икономика, аз няма да бачкам здраво за да мързеливите гърци да взимат колкото мен, това е същото като с ромите,аз бачкам и не смея и да си помисля да родя дете защото знам, че не мога да му осигуря каквото желая, а бай ман*ал прави деца за помощи, да просят и крадат, аз ги издържам с моите данъци и болната ми майка също, която работи,защото иначе няма как да си плаща лекарствата
3
0
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Значи, демонстрационната нужда от жертва е била задоволена от този човек, които са оставили обезпокоявано да се самозапали...
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствения начин Евросъюза да просъществува е да се изравнят цените и заплатите във всички страни членуващи в него. За някои това ще означава намаление ,за други драстично увеличение . За една година да се намалят поне една четвърт данъците ,за да се съвземат хората и икономиките да се завъртят с повишена покупателна способност на хората. Така няма да има съсредоточаване в богатите страни и хората ще си стоят у дома. Единнна парична единица също ,а не лирата да си остава и т.н.
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за чавека, ама с това име Джамал явно е чист французин. А доколкото съм запозната с живота на арабелите във Франция, случката отговаря на това: *** се запали пред бюрото по труда в град Х, защото му спряха помощите. Та така. Забележене не се е запалил защото няма работа, а защото са му отказали помощите.

Спонсорирани публикации