Дай 5 бона, за да ти дам колет с 10 000 евро

Измамиха възрастна жена от Полски Сеновец
Обновена: 31 май 2013 14:36 | 31 май 2013 11:00,
47
Дай 5 бона, за да ти дам колет с 10 000 евро
Снимка: архив, Булфото

Възрастна жена от полскотръмбешкото село Полски Сеновец е била измамена с 5000 лв. по схемата "колет от чужбина", съобщиха от ОД на МВР във Велико Търново.

Вчера след обед, на домашния телефон на 73-годишната жена се обадил непознат мъж, който се представил за внука й, който пребивава във Великобритания.

Мъжът обяснил, че е изпратил колетна пратка, съдържаща пакет с 10 000 евро и ценни документи, за получаването на които възрастната жена трябвало да предостави сумата от 5 000 лева на човек, който ще я чака в близкото село Самоводене.

Малко по-късно потърпевшата, заедно със съпруга си пристигнали на уреченото място в Самоводене, срещнали се с непознат мъж, на когото предали парите, а той им връчил пакета. Когато се прибрали в дома си установили, че пакетът е пълен с вафли.

По данни на измаменото семейство мъжът, взел парите е на видима възраст около 30-40 години, мургав, с овално топчесто лице и черна, къса коса.

По случая в полицейското управление във Велико Търново е започнато досъдебно производство. Това е втора подобна измама в района през последната седмица, припомнят от полицята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: измамаколет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 10 години
Аз се 4удя друго докога 6те има фирми в малките градове дето дават се 4е няма скасани на теория за половин година един 4овек нямат малко у4удва6то ми се струва а на вас.Предполагам в такива фирми един поне да няма мисля 4е не може да са вси4ки толкова у4ени или ме самнява друго 4е на други пра6тат *** да си касат главите а на тях с приоритет
37
0
 
2
 
! Отговори
hm преди 10 години
чудя се и ние като остареем --какви ли нови измами ще се появят
36
1
 
9
 
! Отговори
strephen преди 10 години
ОТНЕСЕНО КЪМ ГОРЕЩАТА ТЕМА НА ТЕЗИ ДНИ: НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ! БГ Е ПЪЛНА С ТАКИВА НАИВНИЦИ,С ПРОГИМНАЗИАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ! И ТЕЗИ ХОРА, В ЕДНО С ДРУГИ ОЩЕ ЖЪЛТИЧКО ОКОЛО УСТАТА, КОИТО МИСЛЯТ ЧЕ ВСИЧКО ЩО ХВЪРЧИ СЕ ЯДЕ - НИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ОСТАНАЛИТЕ, КОИТО С ЕОПИТВАМЕ ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ПЪКЪЛА!!!!
35
1
 
10
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
Алчен г*з кръв се*е.. не ми се вярва и двамата старци да са изкуфели чак пък толкова:)
34
1
 
12
 
! Отговори
Shop преди 10 години
А, тя даже не е била сама, а с дядото си. Двамата сега ще си хапват вафли до насита.
33
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
То бива да си неук и наивен, ама толкова не е възможно. Вие и от гората не сте.
32
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 10 години
хаха - е тва са най-скъппите вафли продавани в БГ!! :) Да ги обяви натърг и може да изкара и повече :)
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както се казва "Всеки пати от акъла си", та така и те. Човек трябва да помисли и да промени ситуацията. Друг е въпросът, че възрастните хора са си свикнали с "онова" време и колкото и да им обясняваш, че животът е друг и ситуацията е променена, те просто не искат да го осъзнаят. Те са си свикнали да вървят по един път без да мислят защо го правят - училище, казарма, работа по назнечние и т.н. И сега една част нито могат, нито искат да приемат нещата и да се променят.
30
2
 
5
 
! Отговори
ВМ преди 10 години
До SeifiНе за първи път виждам "умен" човек да обижда другиго с "прос". Като се прИбереш си помисли внимателно. Дали човек, който иска да прЕбие някого с кеф, трябва да се дели от мразещия народ? После може да ти звЪнна.
29
1
 
13
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До МаксМладите се оплакват, щото от всеки ъгъл ги дебнат магазини и витрини, и като се видят с 2 лева в джоба, хукват да купуват нещо си, независимо дали им е чак толкова необходимо. А на село хората купуват максимум по 1 хляб на ден и понякога фураж за животните. И толкова. Всичко друго си произвеждат сами. Не напразно мошенниците са се насочили именно към тях- хем наивни, хем се мислят за хитри, хем имат скътан по някой лев, хем са безопасни. Че и практически е без последствия престъплението.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основната част от електората са *** и пенсионери, които са готови да подарят последните си пари на всеки срещнат мошеник, който ИМ ОБЕЩАЕ нещо. Та после се питаме защо ни управляват комунисти, гербери и прочие ***? А ми логиката на нещата е такава! Какъвто мат'ряла, такива и управляващите.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от къде ги имат тия пари беее?И ревът че нямат и искат вдигане на пенсиите...наглеци
26
11
 
7
 
! Отговори
Макс преди 10 години
Не мога да разбера защо всички се чудят от къде бабите и дядовците имат по 5-10 хил. лева!? Нормално е да имат! Хората са работили цял живот и е нормално да имат някакви спестявания. В развитите държави например е нормално като се пенсионира един работещ човек с професия да има спестени поне 200-300 хил. евро. В България стандарта е нисък и хората имат 10-20 пъти по малки спестявания но все пак имат нещо. Сега младите се оплакват че било невъзможно да се спестява...ГЛУПОСТИ, просто ги мързи!
25
1
 
9
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Прос народ , само завижда и мрази . Искам като се пребера в България някой да зване на мен да му дам 5хил удара с бухалка по главата или малко куршуми в ***. С голям кеф ще го прибия.
24
1
 
8
 
! Отговори
КТ преди 10 години
Ужас. Затова пари само в банковата сметка. 5 хиляди под дюшека и ето го резултатът.Моите баба и дядо съм ги предупредила, че не искам да ме спасяват, ако ще да ме убиват.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАТО ИМА 5 БОНА НЯМАЛИ ДЕЦА ДА ГИ ДАДЕ НА ТЯХ , ДА АМА НЕ ЗАЩО ДАГИ ДАВА ,КАТО МОЖЕ МАНГОВЦИТЕ ДАГИ ВЗЕМАТ , НЕСА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТЕЗИ СТАРЦИ , АЗ НЯМАМ 5ЛВ ,А ТЕ 5 БОНА
22
0
 
8
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Много ме кефят *** завиждащи на бабите че имат 5 хил лева, да ви кажа само че Австрийските баби карат Мерцедеси.Каква гупост а тия са били двама как поне дядото не се е усетил
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хораааа, говорете с възрастните хора и им обяснявайте, че на улицата само ще те ограбят. Пари се дават в съответна институция. Ако е за болен в болницата, ако е за колет в пощата и т.н. Говорете им и то много.
20
7
 
5
 
! Отговори
ССС преди 10 години
Това вече не ни ли омръзна. И защо като имат 5 бона за даване, сега полицията трябва да разследва с нашите пари / на данъкоплатците имам предвид/ - нека да си плащат сами разследванията.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всеки като гледа да КЯРИ И ДА Е ПО ТЪНКАТА ЧАСТ ще има измами а и те самите измамени са опитали да МАМЯТ !!!!!!!! дай 5бона да не вкараме дъщерята в арест че уби пешеходец ми затвор бе

Спонсорирани публикации