Войната срещу тероризма – по имейли и без край

Заради заплахи САЩ затвориха редица свои представителства
Обновена: 5 авг 2013 14:07 | 5 авг 2013 10:00,
10
Войната срещу тероризма – по имейли и без край
Спецчасти охраняват американското посолство в Тел Авив. Снимка: Reuters

Десетки световни издания коментират днес решението на САЩ да затвори в редица страни от Близкия изток, Северна Африка и Азия своите представителства за няколко дни поради опасения от терористична атака.

Решението на администрацията на Барак Обама е приветствано както от републиканците, така и от демократите в САЩ. Според американски сенатори става дума за най-сериозната заплаха досега, посочва в. "Вашингтон пост".

Вестникът припомня, че до 10 август няма да бъдат отваряни представителствата на САЩ в Абу Даби, Аман, Кайро, Рияд, Джеда, Доха, Дубай, Кувейт, Манама, Мускат, Сана, Триполи, Антананариво, Дахран, Джибути, Буджумбура, Хартум, Кигали, Порт Луис.

Още по темата
Представителствата в Дака, Алжир, Нуакшот, Кабул, Херат, Багдад, Басра, Ербил и Мазар ел Шариф, бяха затворени вчера, но са получили разрешение да подновят работата днес, пише вестникът, като се позовава на съобщение на Държавния департамент.

Затварянето на американските представителства последва съобщение, че американски представители са засекли имейли, в които са обсъждани нападения в идните дни, но от тези съобщения не става ясно мястото на предполагаемите нападения, посочва в. "Ню Йорк таймс".

Става дума за най-специфичната заплаха от страна на Ал Каида от епохата на атентатите от 11 септември 2001 г. Досега, посочва "Индипендънт".

Предположенията за терористична заплаха са въз основа на прехващане на съобщения по интернет. Това се случва в момент, в който САЩ са обект на атаки заради разкритията за електронен шпионаж, направени от бившия консултант на американското разузнаване Едуард Сноудън, отбелязва в. "Гардиън".

Предупрежденията и затварянето на посолства на САЩ показва, че войната срещу тероризма все още не е приключила, отбелязва и в. "Дейли телеграф".

"Фигаро" цитира Майкъл Макол, председателят на Комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите на американския Конгрес, според когото става дума за една отнай-сериозните заплахи от 11 септември 2001 г. досега и според когото може да се говори за атентат в непосредствено бъдеще.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисей от Одеса, както одиш и сееш, така и ще загинеш, защото каквото БОГ НЕБЕСЕН Е КАЗАЛ ТОВА И ЩЕ СТАНЕ!Бесовете ще бъдат укротени и "БЕДНИЯ БОЖИ НЕ - бесен ДУХ ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО НА ЗЕМЯТА!!!!--АЗ ВЯРВАМ НА СЛОВОТО И НА ПРИРОДАТА - НЕ НА ТЕБ!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Така е - страх лозе пази! Когато някой стане най-големия хайдутин в маАлата и всеки почне да му точи нож, винаги трябва да спи с едното око отворено.Въпросът, който все още чака отговор е - защо САЩ хукнаха да търсят виновниците за терористичния акт от 9/11 по чукарите на Афганистан и пустините на Ирак, когато всички следи водят към Вашингтон и Тел Авив?
3
0
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 10 години
KOITO SEE VETROVE JYNE BURI.TOVA E ISTINATA.ODISEI4O TI NE USE6TA6 LI,4E NE TE XARESVAT XORATA S TVOITE RAZSYJDENIQ.ILI PI6I INE DAVAI MOZYK NIKOMU ILI SMENI STILA.NE TE BIVA ZA ANALIZATOR PYK I NIKOI NE ISKA TAKIVA.
2
5
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Кат те гръмнат в метрото ще те питам ко е мишок
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оправдават се за подслушванията, мишоците :)))00

Спонсорирани публикации