Кралицата на овчарския скок си взе "Довиждане" с титла

Ще се опитам да се върна за световното в Пекин, призна Исинбаева
Обновена: 14 авг 2013 14:09 | 14 авг 2013 09:47, Красимир Ангелов
5

Снимка: БТА

Най-добрата състезателка в овчарския скок Елена Исинбаева зарадва феновете на леката атлетика в Москва, след като спечели третата си световна титла в дисциплината. Двукратната олимпийска шампионка и многократна световна рекордьорка единствена преодоля 4,89 метра и остави след себе си американката Дженифър Сур и кубинката Ярислей Силва, които преминаха над 4,82.

За радост на домакините Исинбаева атакува и собствения си световен рекорд, но направи 3 неуспешни опита на 5,07.

Състезанието бе истински празник за публиката на стадион „Лужники“, защото се очакваше това да бъде последното състезание на феноменалната атлетка. Тя обаче си остави вратичка за евентуално завръщане.

Ще се опитам да се завърна на световния шампионат в Пекин през 2015. Ако не се получи, ще направя втори опит - на следващата година за Олимпиадата в Рио. Ако и това не стане, ще обявя официално края на кариерата ми, сподели пред "Спорт-Експрес" Исинбаева, която прави планове за бебе.

"Сметките са много прости. Девет месеца ще имам бебе в корема си, след това ще си почивам девет месеца. Това прави 18 месеца, значи ще мога да се състезавам в Рио“, пресметна най-добрата атлетка в сектора за овчарски скок.

Тя бе изключително развълнувана от спечелената титла на родна земя. Именно от ст. "Лужники" преди 15 години започна звездната кариера на Исинбаева със световно злато за девойки. Оттогава тя спечели 2 олимпийски, 2 световни на открито (вече 3) и 4 на закрито и една европейска титла, като държи световния рекорд  - 5.06 м.

"Въпреки двата златни олимпийски медала и 30-те световни рекорда, тази титла тук ми е най-важна, това е най-важният успех в моята кариера.Защото го направих пред родния си стадион, пред родна публика. Снощи всички бяха зад мен и ме подкрепяха, аз го усетих. Това ми дава много енергия", заяви след триумфа си рускинята.

Още новини от световното първенство по лека атлетика четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Comodo dragon преди 10 години
номер 3, ти се шегуваш! Русия/СССР е на второ място във вечната класация по медали на олимпийски игри. Викаш- едва ли са имали шампиони?! Имали са ;)))
3
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
е най после и руснаците да имат световен шампион на някакав спорт аз все си мисла че са направили някяква далавера да стане тя шампион нали е било в москва американката сигурно е била по добра.
2
0
 
2
 
! Отговори
ми преди 10 години
Снимка 5 е много добра.
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
харесва ми! Метално тяло, силна воля и категорична устременост - колко добра комбинация! Бих искал да съм приятел с нея. Приятел! Не друго...

Спонсорирани публикации