Американски дипломат наруга ЕС, извини се

САЩ обвиниха Русия за пускането на записания разговор в мрежите
Обновена: 7 фев 2014 14:08 | 7 фев 2014 10:08, Елка Василева
147
Американски дипломат наруга ЕС, извини се
Виктория Нюланд и Виталий Кличко. Снимка: Reuters

Помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд е поднесла извинения на ЕС, след като изтекъл в YouTube запис на неин телефонен разговор разкрива неин обиден коментар по адрес на Евросъюза във връзка с украинската криза, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Майната му на ЕС" (Fuck the EU), казва Нюланд на събеседника си. Гласът й е ясно разпознаваем. Събеседникът й е мъж, чийто глас отговаря на този на посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят. Двамата дипломати обсъждат в разговора как да се уреди украинската политическа криза.

Разговорът изглежда е записан без знанието на двамата участници в него. Нюланд в момента е на посещение в Киев.

В разговора тя споменава името на Робърт Съри, номиниран от ООН за специален пратеник за Украйна. "Този тип, този Робърт Съри ще свърши страхотна работа, за да се уредят нещата", казва Нюланд и допълва, че е добре, че ООН ще помогне по този начин за уреждане на нещата в Украйна. Тук тя вметва обидния коментар по адрес на ЕС.

Освен това Нюланд казва на Паят, че не смята, че бившият световен шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко трябва да участва в следващо правителство на Украйна.

"Не смятам, че Клич (Кличко) трябва да влиза в правителството. Не мисля, че е необходимо. Не мисля, че е добра идея", казва Нюланд. Тя добавя, че според нея друг украински опозиционен лидер - Арсений Яценюк има нужния икономически и управленски опит за участие в украинското правителство.

Разговорът бе пуснат в YouTube, а след това бе широко препредаден в Тwitter. Не е известно кога той е бил проведен, отбелязва АФП. В разговора обаче се описват събития, които вероятно са се състояли в края на януари, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на Държавния департамент Джен Псаки не отрече такъв разговор да се е състоял, но отказа да коментира нещо повече за "частен дипломатически разговор". Тя обаче уточни, че Нюланд е поднесла извинения.

"Работим изключително тясно с ЕС и неговите представители и точно това прави помощник държавният секретар в случая с Украйна. Тя е в тесен контакт с шефката на европейската дипломация Катрин Ащън и с европейските си колеги. Тя, разбира се, поднесе извинения на колегите си от ЕС за съобщените думи", заяви Псаки.

Псаки увери, че не разполага с "подробности от независими източници за появата на записа в YouTube", но обвини руските власти, че са раздули случая като са пуснали аудиозаписа в социалната мрежа Тwitter.

Псаки дори намекна, че е възможно записът на телефонния разговор и разпространяването му да са дело на Русия и разузнавателните й служби. Тя отрече Вашингтон да се опитва да се меси в антиправителствените протести в Киев или да постигне определен техен резултат.

"Не трябва да е нещо изненадващо, че официални представители на САЩ обсъждат различни проблеми по света. Разбира се, че ги обсъждаме. Това правят дипломатите", изтъкна говорителят на Държавния департамент.
 

(БТА)

Повече подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименшест милиона индианци
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднага референдум за членството ни в НАТО и ЕС ,както и за щатските военни безплатни бази на наша територия ,а не за някакви си измислени електронни и задължителни гласувания и тем подобни глупости ,разбра се че с избори нищо не става ,трябва смяна на системата и тя започва от излизането на България от терористичната организация НАТО ,отговорна за разпалването на много воини и жертви и излизането ни от еврЕо -гейския измислен съюз ЕС,от който немаме никакви файда,а само имаме черпим негативи
35
3
 
25
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Усещам, че олимпийските игри я свършат, я не свършат, пак ще гледаме как някой си *** вратовръзката и се озърта като пръднал заек в люцерна!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** the EU
33
5
 
26
 
! Отговори
Все по очевидно е преди 10 години
че БЪЛГАРИЯ трябва час по-скоро да напусне ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ и НАТО и да се включи в бъдещия ВЕЛИК СЛАВЯНСКИ СЪЮЗ
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЛКОТО ПО СКОРО СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ТАЗИ ЕВРОГЕЙСКА ИЗМАМА ЕС ,ДЕТО СИ Е ПРОСТО ЕДИН ПРИДАТЪК НА САЩ- ЦИОНИСТКИТЕ АФРИКАНСКИ ЩАТИ ,ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ.ИЛИ СЕ ИЗМЪКВАМЕ ОТ ЕС ,ИЛИ СЛЕД ПО МАЛКО ОТ 30 ГОДИНИ СМЕ МАЛЦИНСТВО В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА ,КЪДЕТО *** ЩЕ СА 60-70 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ВЛЕЗЕМ ЛИ ЧАС ПО СКОРО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ СЪС *** И ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е СВЪРШЕНО И БЪЛГАРИЯ ПАК ЩЕ СИ СТЪПИ НА КРАКАТА ,ТОВА Е РЕШЕНИЕТО
31
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вчера пред посолството на САЩ в Украйна в град Киев повече от 50 хиляди украйнци протестираха срещу вмешателството на сащ във вътрешните работи на Украйна .Протестиращите издигнаха пред посолството стена от кашони за банани,подчертавайки,че Украйна не е бананова република и САЩ нямат право да се месят във вътрешните дела на Украйна .протестиращите са направили опит да щурмуват посолството ,но са били спрени от органите на реда.За това естествено нямаше репортаж по (обективните ) ни медии
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ открай време са империя на злото. И няма как иначе, след като са избили найсет милиона индианци /коренното население на Америка/ като кучета. Проклятието на индианците ще застигне Америка някой ден.
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-жа Нюланд е наредила прехода в България да е плавен и ако може да е 50-60год скоро не чакайте оправяне
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
естествено е чифутярската *** сащ да предпочетат еврейчето с мики китки Арсений Яценюк -той(тя) е техния човек,Кличко колкото и да се напъва да си продава *** на запада си остава за еврейските си господари просто един гой ,който след като го използват ще го натирят ,като нашенската мутра ББ дето го използваха за мръсните си игри и го изритаха за да сложат техния си човек еврейчето Сер-гей
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vqrno e che Klichko , ne trqbva da e bade preizbran v politikata ! Zashto li ami toq chovek ima naneseni bezbroi udari v glavata ! Az lichno nikoga ne bih glasuval za takav kato Klichko koito edin den moje da mu prishtrakni ideqta za vatreshna voina !
26
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХА-ХА МАСКИТЕ ПАДНАХА НЕДОНОСЧЕТО ЕС Е ПРИДАТЪК НА САЩ,В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВЧЕРА ЛИДЕРИТЕ НА РУСИЯ ПУТИН И НА КИТАЙ СИ ДЗИПИН НА СРЕЩАТА СИ В СОЧИ ДВАМАТА ЛИДЕРИ ОСТРО ОСЪДИХА ВЪНШНАТА НАМЕСА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В УКРАЙНА ДВАМАТА ЛИДЕРИ НА ДВЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ РУСИЯ И КИТАЙ ЗАЯВИХА С МНОГО ОСТЪР ТОН ,ЧЕ Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО ВЪНШНОТО ВМЕШАТЕЛСТВО НА ЗАПАДА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ,КАКВАТО Е УКРАЙНА ,ДНЕС В СОЧИ ПРИСТИГА И ЯНУКОВИЧ ,СЛЕД ОЛИМПИАДАТА РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ГАЗЯТ ЦИОН
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То неща като кой ми *** в гащите....После Русия била спретнала скандала....
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯКОИ ОТ ТУК КОМЕНТИРАЩИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ЛИ ТАЗИ ГРОЗНА БАБИЧКА НАРИЧА ТЕЗИ КОИТО ЖИВУРКАМЕ В БГ. АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ОСЛУШАЙТЕ СЕ И ВИЖТЕ ДОКЪДЕ ВИ ДОКАРАХА И ЩЕ СЕ СЕТИТЕ С КАКВИ ИЗРЕЧЕНИЯ МОЖЕ ДА ВИ НАРЕЧЕ ТОВА БАБЕ. НАЙ ДОБРИЯТ ИЗРАЗ КОЙТО МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ ОТ ТАЗИ Е ФАКЮ *** ОВЦЕ. И С ПЪЛНО ПРАВО МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ДРУГ НАРОД ЖИВУРКА 24 ГОДИНИ В МИЗЕРИЯ НАДАЛИ ЩЯХА ДА ОСТАНАТ НЯКАКВИ ПАРЧЕТА ОТ ТЕЗИ КОИТО ВИ ДОКАРАХА ДО МИЗЕРИЯТА В КОЯТО ЖИВУРКАТЕ. А ВИЕ ДАЖЕ ГИ КАЧВАТЕ НА ВЛАСТ.
23
3
 
14
 
! Отговори
Тия двамата преди 10 години
се гледат много влюбено. Ами да се вземат. Лика прилика са си
22
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имам чувството ,че Виктория НЮЛАНД е казала майната й на българите още преди 20годсамо ,че тогава записите са били прикрити
21
3
 
31
 
! Отговори
Близък Изток преди 10 години
Ми маймуни са, играят по свирката на Америка !!! Записите са на хамериканците, то те си го признават без никакъв свян, ЕС, Германия и сие пак си мълчат!!!!
20
44
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Абсолютна манипулация, нагласена работа. Очевидно записа не е автентичен - поредната скалъпена лъжа на КГП. Джуджето путин се провали тотално, провали се с олимпиадата, провали се с политиката и икономиката. Сега вижда, че руския народ не може повече да търпи путинската диктатура и КГБееца започва мръсни номера. Опитва се да злепостави Америка, но трябва да му е ясно че мечтата на почти 100% от руснаците е да заминат за Америка.
19
11
 
5
 
! Отговори
саша преди 10 години
Аз пък казвам МАЙНАТА ИМ НА САЩ и МАЙНАТА И НА РУСИЯ!!!!!ПиснА ми от *** имерии и най-вече от *** им рукаводители!!!
18
2
 
24
 
! Отговори
ЕВРО селянина преди 10 години
къде е да коментира своите работодатели, Оди Сей и него го няма нещо. Още не са получили депешата с опорните точки от ФАШИНГТОН

Спонсорирани публикации