Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон

Какви са основните му плюсове според анализатори
Обновена: 27 фев 2014 13:38 | 27 фев 2014 11:56,
78
Защо Samsung Galaxy S5 е най-добрият бизнес телефон
Снимка: Reuters

В понеделник в Барселона беше представен дългоочакваният наследник на линията на Samsung Galaxy. Коментарите за него бяха твърде различни. Анализатори от Zdnet.com го определиха за най-добрия бизнес телефон. Ето защо:

Сензор за отпечатък

Въпреки че от Apple, HTC и Motorola представиха телефони със сензори за пръстов отпечатък, новото при Samsung е именно надграждането. Сензорът за пръстов отпечатък ще може да се използва не само за отключване на телефона и покупка на приложения, но е за плащане във всички сайтове, работещи с PayPal. По този начин само с докосване на дисплея потребителите ще могат да купуват продукти от ebay. Опцията на S5 позволява и заключване на папки, които ще бъдат единствено достъпни за собственика на телефона.

Сензор за пулс

Сензорът за пулс беше логично продължение и допълнение на започнатата линия със смарт часовниците на Samsung. Новият телефон идва и с инсталирана апликация, която мери пулса. Достатъчно е потребителят да постави пръста си на сензора и от 5 до 10 секунди устройството ще измери пулса му. По този начин Samsung отправят сериозна заявка и на фитнес пазара.

Камера

Камерата на Samsung Galaxy S5 е 16 мегапиксела или с 3 мегапиксела повече от S4 и с цели 8 от последния iPhone. Но по-важното, що се отнася до камерата, е, че автофокусът е значително по-бърз. Нужното време е намалено двойно – от 0,6 на 0,3 секунди. Към камерата е добавена и нова функция, наречена Selective focus, с която се избира, както се разбира и от името, кой обект да остане на фокус.

Батерия

Животът на батерията е увеличен два пъти, благодарение на специален софтуер. Основен плюс на новия телефон на Samsung спрямо конкурентите от Apple е сменяемата батерия. Но, както се казваше в една реклама, това не е всичко! От Samsung предлагат нова функция Ultra Power Saving Mode. Функцията спира всички екстри на телефона, като оставя само разговорите и SMS-ите. Освен това екранът става черно-бял.

Устойчивост

Новият телефон на Samsung е защитен от вода и прах. Това го прави първия флагман с такава екстра.

Knox технологията на Samsung
Knox технологията предлага повече възможности, свързани със сигурността.

Памет

S5 се предлага във варианти от 16 и 32 GB, но, както и досега, апаратът на Samsung има слот за microSD карта. Телефонът поддържа карти до 128 GB.

Дисплей

Въпреки че телефонът е значително по-малък от Samsung Note III (последния бизнес телефон на компанията), дисплеят все пак е достатъчно голям, за да могат да се пишат съобщения и писма безпроблемно. S5 е с малко по-голям дисплей от S4 (5,1 срещу 5,0 инча).  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
15
 
! Отговори
СОНИ НТС РУЛЗ преди 10 години
Първи бяха СОНИ З з1 и сега з2 напълно водоустойчиви,а този Галакси С5 е защитен от капки,дъжд и сняг,като вчера в Барселона казаха че не е добре да се пуска в басейни и локви!!!Процесор стар,памет 2рам,отзад е като таблета на Нексус ама там е гума а тук е пвц,няма камерата оптична стабилизация и 100мп да е все тая,батерията е жалка софтуера не помага,сензор за пулс на кой му трябва аз съм на 30 и до сега 1-2 пъти са ми мерили пулса като ида при джи-пи то...
9
0
 
19
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До До 1Снобизма е братко, когато ялова жена си сложи златна спирала!
8
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Шушумигаи защо реши, че трябва да се чувствате така ? С4 все още е един от най-добрите телефони на пазара, при положение, че имаш такъв би трябвало да знаеш...Изобщо какъв е този рев по отношение на новите модели. От няколко години телефоните получават нов модел кажи-речи през година, свиквайте.
7
1
 
38
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Най-добрият бизнес телефон е със шайба!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слаба работа е 5S, очаквах повече, добре че си взех note 3 а не чаках тая подигравка... дори няма и 3 гб рам. Пръстов отпечатък - не съм се забързал разни корпорации и правителства да ми събират отпечатъците още, пръстовия отпечатък е доста по-слаба защита от една добре измислена парола.
5
0
 
59
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Добре де, ако телефона ти върши работа защо трябва да си купуваш нов ?Някой кара ли те или е задължително да имаш последния модел ?
4
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Новият телефон на Samsung е защитен от вода и прах. Това го прави първия флагман с такава екстра." Бих казал, че го прави втория такъв, първият е Sony Xperia Z, след него Z1 и т.н.
3
3
 
45
 
! Отговори
Шушумига преди 10 години
И сега, хората, които имаме предния модел, като *** ли трябва да се чувстваме?
2
3
 
40
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Тия някой ги е излъгал, че хората всяка година ще хвърлят по 500 евро за нов телефон, на който, само външния вид е нов.
1
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Месец май си купих galaxy s4 i9505. След нема и толко сега излиза s5. Сигурно след два месеца ще излезне 6. Ще взема да си купя нокия фенерче, че така или иначе няма насмогване на тия алчни гадове. Разбирам да се отличаваха супер много, ми то почти нищо. И приложенията са си тези... голема преебушка.

Спонсорирани публикации