Сателити откриха обекти вероятно от изчезналия самолет

Единият от двата обекта е дълъг 24 метра
Обновена: 20 мар 2014 14:28 | 20 мар 2014 08:01, Елка Василева
31
Сателити откриха обекти вероятно от изчезналия самолет

Сателитни снимки са регистрирали два обекта, които е възможно да са свързани с издирвания самолет на авиокомпания "Малейжа еърлайнс", изчезнал на 8 март с 239 души на борда, съобщи австралийският премиер Тони Абът, цитиран от Ройтерс.

Австралийското управление за морска безопасност получи нова и надеждна информация, основаваща се на сателитни данни, за обекти, които може да са свързани с издирванията, каза Абът пред парламента, цитиран от Франс прес.

Още по темата

След анализ на сателитните изображения са идентифицирани два евентуално свързани с издирването обекта, добави той. Абът уточни, че самолети пътуват към района, където са открити обектите, а управлението за морска безопасност съобщи, че ще даде пресконференция в Канбера.

Единият от двата обекта, засечени от сателит на 2500 км  югозападно от австралийския град Пърт и евентуално свързани с  изчезналия малайзийски самолет, е дълъг 24 метра, предадоха  междувременно Франс прес и ДПА, като се позоваха на австралийските власти.

 "Предметите на спътниковата снимка са неясни. Вероятно ту се издигат, ту потъват под повърхността", съобщи пред журналисти представител на австралийската служба за сигурност на мореплаването. "По-големият от двата предмета е около 24 метра. Другият е по-малък", добави той.

Заснетите от сателит предмети са на 2500 км югозападно от  Пърт и южно от зоната на издирване на изчезналия самолет, уточнява ДПА, цитирана от БТА.

Австралийският военен кораб "Съксес" плава към засечените от сателит отломки в Индийския океан, които може да са свързани с изчезналия малайзийски Боинг 777 с 239 души, предаде ДПА.

 "Корабът на австралийския кралски флот "Съксес" е на път към засечените обекти и разполага с необходимата техника, за да върне предмети, евентуално свързани със самолета", каза шефът на австралийската служба за морска сигурност Джон Йънг пред журналисти в Канбер

Към зоната, където са засечени отломките, са изпратени самолети и кораби, продължи той. Засечените от спътник предмети са най-добрата следа, с която разполагаме засега, но трябва да отидем на място, за да разберем дали тя е надеждна или не, добави Йънг, цитиран от Франс прес. Издирващите екипи скоро ще получат снимки с висока резолюция на откритите отломки.  "Австралийската служба за морска сигурност прави всичко по силите си, за да открие оцелели", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
orhan преди 10 години
Oste neli namerena saloleta kak ste nameret saloleta kato izceznal neznam
24
1
 
6
 
! Отговори
Жоро Бекъма преди 10 години
Ся като отидат на място ще видят отделили се мъжки и женски син кит, плавайки си ту нагоре, ту надолу...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тия телефони. Елементарна обща култура нямате. Gps-са на телефона само приема сигнали от сателитите, а не излъчва нищо към тях. Тая информация може да се предаде само през телефонната мрежа. Няма кули на телефонен оператор, няма обхват, няма комуникация.
22
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А в колко часа са били направени тези сателитни снимки?Онзи ден гледах такива сателитни снимки в сайта tomnod и видях нещо...естествено изключвам,че съм видяла точно тези ,но все пак.... датата беше:16.03 4:26 часа . .моля,ако някой знае да пише
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е най-опасната зона за полети и ако пътуваш със самолет за Австралия и се случи повреда няма къде да кацне и наоколо няма острови.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако са изключили транспондера, което е факт за да стане "невидим" самолета силно се съмнявам, че ще пращат мейдей. Пилотите знаят до къде ще стигне горивото, но евентуалните терористи не знаят. Освен това не се знае каква е била целта, така че няма какво да говорим въпроса е, че самолета е бил отклонен умишлено от направлението си и е бил с изключени комуникационни системи.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 20 Дори да е бил отвлечен самолета и горивото да е свършило бъди сигурен, че щеше да има поне един "мейдей" или сигнал от този самолет. Пилотите знаят много добре до къде може да им стигне горивото. Теорията, че те са отвлекли самолета и после го разбили преди дестинацията заради празни резервоари е абсурдна. А пък теорията за "терорист" ми се струва съвсем извън реалността в случая защото тази терористична организация щеше да поеме някаква отговорност. Това им е главният цел.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 21Според теб безкрайно ли може да лети един самолет? Или по някое време все пак може да му свърши горивото? хахахаха
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Летял още 4 часа и решил и падналхахахаха
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 19Това за двигателите се знаеше още първия ден след изчезването! Просто не следите на точните и специализирани места. Ако пилотите или друг/и на борда е отвлякъл самолета с цел да достигне до точно определено място, но горивото е свършило и машината е паднала няма как да гледама клипчета. Освен това самолети са разбивани поради вярата на пилотите, така че не е задължително да искат нещо конкретно!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 17Така ни казват сега 2 седмици след изчезването на самолета. А това с предаването на данни от двигателите по принцип са неща които са знаели още на минутата. Няма отлвичане и няма тероризъм: и двете неща се правят с цел светът да обърне внимание на някоя си кауза. А за да стане това, още през първите 24 часа щяха да пуснат някое хубаво клипче от джунглата със самолета и заложниците и да казват: слушайте сега, иначе...Не се връзват и версиите за пилота поради същите горепосочени причини.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 16777-200ER е с максимална излетна маса от 297 тона!!! Просто сателитите могат да засекат всичко, но не се знае къде да го търсят ;)
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двигателите на самолета са работили над 4 часа след изчезването му от радарите! Транспондера на самолета е бил изключен умишлено и самолета е бил отклонен от курса си. Данните за работата на двигателите в продължение на още 4 часа го доказват и точно заради това търсенето на отломки бе разширено до Индийския океан и е видно, че става дума за отвличане с неясна цел.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сателити могат да уловят пръдня в Сахара, но не могат да локализират пътнически самолет от 80 тона и 300 човека със смартфони/GPSи- вътре. Демек достатъчно е някой с опит в летене да неутрализира екипажа (или да е в комбина с тях), да насочват машината извън радиуса на сателитите и хайде до другия край на света без никой да разбере...Някой ни взима за будали...
11
4
 
3
 
! Отговори
Лаз преди 10 години
аз лично смятам ,че самолета е отвлечен за недобровоно донорство на органи !!!няма как да изчезне ,това е самолет ,не е игла !!!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 11Това с телефоните няма как да е вярно поради простата причина, че ако са били още включени 3 дни след изчезването на самолета, щяха да бъдат локализирани за точно 1 минута.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13Тези ще бъдат вече трети или четвърти "останки" които намират, но няма да са на този самолет. Ще видиш. А иначе как ще е летял хиляди километри в посока Австралия без нито един радар да го е хванал самолета при положение, че австралииските и китайските радари хващат всичко живо от тях до Малайзия.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 12Тази информация не е потвърдена от никой
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако наистина намерят останки от самолета близо до Австралия ще е пределно ясно, че машината се е отклонила от курса с хиляди километри и няма как да става въпрос за "сваляне" от ракета!!! Според теб ако е бил улучен от ракета как е стигнал до Австралия или ако е бил ударен от ракета близо до Австралия, защо се е отклонил от въздушния коридор по който се е извършвал полета?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 11 Kak telefonite na horata zvaniaha 3 dni sled tova.