Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: германияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Stamatшматок пише се EU
237
2
 
21
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
BG vun ot ES!
236
4
 
21
 
! Отговори
Да живее България! преди 9 години
Атакист, Атака нека се скрие някъде и да не се показва повече! Тя държи на власт антиконституционната партия ДПС!!!
235
5
 
47
 
! Отговори
Русофил преди 9 години
Ами когато България беше *** на СССР, беше силна. Въоръжена до зъби, индустриализирана, без безработица, без престъпност, нямаше гладни и бездомни. А откакто България е *** на САЩ и ЕС е разграден двор и противоположно се на всичко по горе изредено. Вие НАРОДА изберете приятелите си сами, а после недей те да хиените като бити *и. А ако се заблуждавате, че малка нация може да е независима и не ***, крайно време е да се пробудите!
234
5
 
37
 
! Отговори
Да живее България! преди 9 години
Поне да имахме някаква полза от това предмостие, а ние плащаме най-скъпият газ в Европа, не ни дават да влезем в Шенген и т.н. Ритат ни и от изток и от запад, а нашите политици се чудят кя задна час по напред да излижат :( Време е вече някой да се заеме с българските национални интереси!
233
5
 
31
 
! Отговори
до Путин преди 9 години
Просто мачкай !!!
232
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българите никога не са били европейци и въобще не са за европа
231
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
280,пич не зная ,кой какво и от кого получава, ама по цял ден висите по форумите и дращите.Вие не работите ли бе?Не учите ли ?На 25 ще гласувам , но не за ГЕРБ.Това кефили те?
230
25
 
28
 
! Отговори
х преди 9 години
Длъжни сме всички да гласуваме на 25,или ни чака евразийски съюз! А комунистите които ни управляват в момента и получават рублите ги обръщат веднага в ееро и когато нас ни продадат на руснаците те ще избягат на запад в ЕС.
229
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 275.Защо си анонимен ? Представи се , обоснови се !пишат се много глупости по тези форуми , но и много истини.Анонимни са доносниците, анонимни са страхливците. Анонимно да коментираш политиката в днешно време е гнусно.
228
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
273,като пишеш глупости , поне не си слагай плюса САМ.
227
5
 
50
 
! Отговори
спиро преди 9 години
В момента България наподобява Куба преди революцията. Тя е добра дестинация за алкохолици, мошеници и всякаква друга ***. Евтини жени , евтин алкохол , евтина дрога, казина , игрални домове , публични домове и никакъв контрол.Неадекватна полиция и политици, закони които могат и да не се спазват / така са написани/и един застаряващ, беден и отчаян народ .Народ , не нация Един изчезващ народ.
226
21
 
34
 
! Отговори
до 271 преди 9 години
Де да бяха американски *** във властта, България щеше да процъфтява. Лошото е че от 12 години освен руски *** никой друг не може да се добере до властта у нас.
225
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предизборна пропаганда.Опитват се да привлекат малоумната част от русофилите. Всички във властта са американски ***.
224
10
 
28
 
! Отговори
до евала преди 9 години
А,теб,*** такъв,даже и не те използваха,като фалшифициран "избирател".Теб и всички нас,ни натикаха като *** в еврейската империя ЕС и ни превърнаха в торище,за изхвърляне на отпадъци.За съжаление,наличието на тор като теб,потвърждава успеха на операцията.
223
9
 
39
 
! Отговори
параграф 22 преди 9 години
Ами,нормално е.След като ЕС превърна София(България), на свой заден ***,логично е да избере да бъде предмостие за Москва.Така ще станем преден мост на Руската империя в Четвъртия райх на Германия и ще се осъществи мечтата на де Гол,за една държава от Атлантика до Урал и даже ще преизпълним "нормата" - до Владивосток.
222
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите политици винаги са били продажници (особено червените) криейки се зад народа, че работят в негова полза
221
19
 
28
 
! Отговори
konsa преди 9 години
Германците откриха топлата вода.Ами то Русия е била,е, и ще бъде империя.Към какво се стреми една империя?-Към стабилност и експанзия.Как става това?-Чрез активна външна политика(агентури,посолства,резидентури,шпиони,сътрудници и доносници) една империя си действа по задачките.Всяко едно силно външно министерство в света работи по този начин.Просто някои са безочливи и нагли,като братушките,а други са по-лицемерни и елегантни(американците и англичаните).Аз предпочитам американците.
220
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква България? цялата и територия е Руска собственост....Колкото паспорта искат руснаците толкова им се дават.,,. После се чудим къде са ни работните места в Европа,,заети са от руснаци с български паспорти....
219
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като пишеш с големи букви да не си мислиш че си по-умен от другите? ***!

Спонсорирани публикации