Скандална дузпа разплака Хърватия

Неймар вкара два гола за победата с 3:1 на Бразилия на старта на Мондиал 2014
Обновена: 13 юни 2014 14:34 | 13 юни 2014 01:09,
117
Скандална дузпа разплака Хърватия
Неймар бележи от бялата точка. Снимка: Ройтерс

С два гола на Неймар Бразилия обърна Хърватия и победи с 3:1 в първия мач от световното първенство по футбол, игран на стадион Сао Пауло.

До победата обаче се стигна след скандална дузпа за домакините, от която падна и победния гол за тях. При ситуацията Фред получи пас с гръб към вратата и едва бе докоснат в рамото от Ведран Чорлука, но японският съдия Юичи Нишимура счете, че това е достатъчно да отсъди нарушение.

Неймар застана зад бялата точка и вкара решителния гол. Звездата на "селесао" бе герой и през първото полувреме, когато изравни резултата с удар от дистанция.

С това домакините успяха да обърнат резултата, след като в самото начало Марсело си отбеляза автогол. В самия край пък един от най-добрите играчи в мача - Оскар увенча активната си игра с гол.

С това се запази традицията Бразилия да няма загуба като домакин. Селесао вече е в серия от 38 поредни мача без загуба, като в официални мачове поредицата е 58 мача.

Неймар пък застигна Роналдиньо в класацията за голмайстори с националния отбор на Бразилия. 22-годишния футболист има 33 гола, но е изиграл само 50 мача срещу 97 за Роналдиньо.

Прочетете подробности за мача Бразилия - Хърватия

Прогнозирай мачовете на Мондиал 2014 и спечели страхотни награди от Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 9 Анонименпреди 4 часаБразилия може да не стигнат и четвърт финал,но ако във всеки един мач има по-няколко такива абсолютно измислени дузпи може и шампиони да станат.Прочети още на: dnes.bg/sport/2014/06/13/skandalna-duzpa-razplaka-hyrvatiia.228820,2-----и аз не съм съгласен с дузпата, но така или иначе щяха да бият...
36
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Преди бях голям запалянко, но вече не гледам скъпоплатени театри като футбола. Наспах се като пич и пропуснах първия мач на световното.Имало несправедливост на него. Дали несъществуваща дузпа на домакините ...Е, нима в това има нещо изненадващо ?----що не вземеш да са скриеш някъде бе ***, и като пич и като никой не го интересува...
35
9
 
45
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
до 48Футболът не е балет ! Никъде в правилника не пише, че се свири нарушение за докосване на противника. Футболът е мъжка игра. Или поне такава беше едно време преди в нея да заиграят гелосани глезльовци.Дузпа обаче НЯМАШЕ !Бразилия е страхотна държава и винаги са играли страхотен футбол.Честността обаче изисква да признаем, че домакините бяха побутнати от световната футболна мафия УЕФА.
34
9
 
9
 
! Отговори
Toranaga преди 9 години
Интересно, как усташките наследници са се промъкнали до финалите... Друг е въпроса, че спортните ни коментатори правят така, че още по вече да ги мразим.
33
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДУЗПАТА СИ Е ЗАСЛУЖИХА КАВАЛИТЕ...
32
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен имаше дуспа това не е свободна борба !!!Няма право да го ДЪРПА в НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ...Сега леко го дръпнал ми да го беше силно дръпнал леко,силно се тая!КОРР ЗА КРОАТИА! другият път пак да дърпат с ръце в наказателното поле...Хей кава..ли май..ка ви...да ..е........ба!
31
10
 
24
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Преди бях голям запалянко, но вече не гледам скъпоплатени театри като футбола. Наспах се като пич и пропуснах първия мач на световното.Имало несправедливост на него. Дали несъществуваща дузпа на домакините ...Е, нима в това има нещо изненадващо ? :)
30
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина щеше да е чудо Хърватия да бие Бразилия без да вкарат един ГОЛ!С авто гол не се става шампион...*** ХВЪРКАТИ ХЪРВАТИ
29
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея Хървати гол не са вкарвали така че да го духхат под вода!!!Поне се нагледах на голове само дето първият беше авто но хубав авто гол...
28
4
 
26
 
! Отговори
ВН преди 9 години
Дузпа нямаше.Мача щеше да бъде друг.Хърватите се хвърлиха да изравняват и получиха трети гол, това е.Може би равенството беше по справедливо, но пита ли ги някой по малките отбори.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v kr4mate behme sumati balkanci- nemate si na predstava nekolko sarbina ot Belgrad kak liuto podkrepiaha horvatite i kak psuvaha sadiata za duspata
26
5
 
31
 
! Отговори
без шанс преди 9 години
Малките отбори са обречени и нямат шанс.Парите са важни,а дребните отбори нямат достатъчно публика и техни победи ще доведат до отлив на зрители.За това трябва да има световно за големи и световно за малки отбори,за да не гледаме грозни съдийски очевадни подпирания на големите.
25
5
 
8
 
! Отговори
D. преди 9 години
Deuchland deuchland uber alles....
24
6
 
35
 
! Отговори
Негърчо преди 9 години
аз съм в Бразилия и гледах мача тук по телевизията ,, и тук всички си признаха че нямаше никаква дузпа( по Телевизията ) ,,съдята промени развоя на мача и не заслужава да бъде съдя на такова голямо мероприятие ,,тоя е за Б група .Хърватите играха смело и без да се притесняват от ГОлямата Бразилия
23
6
 
7
 
! Отговори
Злият преди 9 години
Атакисте, не е хубаво да псуваш хората. Нито на живо, нито в интернет. Сега като си се появил в нета отново, искам да те питам много ли болеше като ти пръснаха *** на евроизборите?
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хърватите ще ни разнажат и като гости, а за домакини да не говориме
21
1
 
6
 
! Отговори
runkata преди 9 години
Runkata e na mnenie, 4e silnite I domakinite vinagu sa gi podbutvali, no zatova slabite ponqkoga stavat silni. Hurvatite se postaraha, no ne stiga6e za 4udo :-D
20
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то пък щеше да е голямо чудо хърватите да бият Бразилия и то без да вкарат нито един гол ХАХА.
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдията е явен Атакист - действа мръсно и тъпче джобовете с монети. Сега му трябва маса да се скрие, че ще го линчуват публично
18
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бразилия може да не стигнат и четвърт финал,но ако във всеки един мач има по-няколко такива абсолютно измислени дузпи може и шампиони да станат.

Спонсорирани публикации