Михаел Шумахер излезе от кома!

Седемкратният световен шампион във Формула 1 се събуди, реагира на звук и допир
Обновена: 16 юни 2014 14:04 | 16 юни 2014 13:12, Друми Георгиев
98
Михаел Шумахер излезе от кома!
Големият Михаел Шумахер постигна най-голямата победа в живота си. Снимка: Ройтерс

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома, обяви неговата говорителка Забине Кем. Германецът е напуснал клиниката в Гренобъл, за да бъде настанен в клиника за рехабилитация.

"Михаел напусна клиниката в Гренобъл, за да започне дългата фаза на рехабилитация. Той вече не е в кома", започва изявлението на Кем.

Семейството му изразява благодарността си към лекарите, сестрите, терапевтите и санитарите в Гренобъл, както и към екипа, който му е оказал първа помощ на мястото на инцидента."

"Семейство Шумахер благодари също така на всички хора, които изпращаха добри пожелания на Михаел. Те със сигурност му помогнаха. За в бъдеще ви молим за разбиране, че по-нататъшната рехабилитация няма да бъде публично достояние", завършва Кем.

Още през месец април Кем бе заявила, че Шуми има кратки фази на събуждане. През последните дни въпросните фази са станали по-дълготрайни. Славният шампион разпознава гласове, реагира на звук и допир.

Вестник "Билд" твърди, че най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена вече комуникира със съпругата си Корина и децата им. Състоянието на Михаел е стабилно и той не се нуждае от грижите на екипа в Гренобъл.

Както е известно, Шумахер пострада при ски-инцидент на 29 декември и оттогава досега бе в кома, получавайки травми на главата. Въпреки мрачните прогнози на някои специалисти, Михаел Шумахер спечели най-важната победа в живота си.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 69И колко милиона мислиш, че се е изръсило за лечението му? 6 месеца са 180 дни. Сложи ги максимум по 10 000 евро на ден за заплатите на лекарите за медикаментите за апаратура..за всичко. К'во прави? Към 2 милиона евро. Шумахер знаеш ли колко милиона евро има? Към 600 МИЛИОНА!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ODESSAFoОдеса Не е редно да се сравняват пилоти от различни поколения!ПОНИМАЕШ!Кой си ти да сравняваш Шумахер с ъс СЕНА!Защо не сравниш Джим Кларк с Ники Науда например!Помисли.......
64
0
 
4
 
! Отговори
MSC преди 9 години
Михаел е велик спортист,ще се справи и ТОЗИ път!УСПЕХ ШУМИ!
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек е целунат от Бог.И браво на лекарите!
62
4
 
4
 
! Отговори
Ал преди 9 години
Колко ли милиона са го оръсили меркантилните доктори? Специални грижи..глупости..Гледат на него като на банкното - се са положили повече грижа за него от колкото за други хора, но определено са го изръсили повече...в баси и света живеем ...После наричаме докторите герои - крадци, които лицемерно са се клели да помагат безвъзмездно на хората. Медицината днес е бизнес а идеалистите умряха...
61
0
 
1
 
! Отговори
JANA преди 9 години
DANO DA E ISTINA!!!BRAVO PRODALJAVAI NIE SME S TEB!!!
60
0
 
7
 
! Отговори
канадеца преди 9 години
Чкамете на пистата в Монреал човече!!!
59
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам за Шумата ама неговата е свършена.Голям пилот ама е вече полужив некролог.От това което му се случи оправия няма.
58
2
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Най великият пилот, беше Аертон Сена. Оздравявай, Шуми.
57
1
 
13
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Браво, Шуми!!!Най-тежката битка е спечелена!!! Голям боец си!!!Желая ти пълно възстановяване и щастие!!!
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво.чудесата нямат край за добрите хора.
55
0
 
17
 
! Отговори
detelina преди 9 години
През цялото време съм се молила, Шуми да се оправи! Животът е само един , и Бог е този който определя , дали човек да живее или да си отиде от този свят! Както се казва-съдбата е написана на бял лист с мляко и никой, не може да я прочете!
54
0
 
7
 
! Отговори
кирилов преди 9 години
УСПЕХ
53
0
 
7
 
! Отговори
kirilov преди 9 години
шуми и господ е с теб учевидно
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ДА ПАЛИ И ДА НАТИСКА ГАЗТА. АМА НАДАЛИ. СЛЕД ТАКЪВ УДАР ОТ МОЗЪКА МУ СА ОСТАНАЛИ САМО ПАРЧЕНЦА. ДАНО СА ВЪЗТАНОВИ. АМА НАДА ЛИ.
51
0
 
15
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 години
Недей завижда, хейтър.. да не ти се случва на тебе или на някой твой близък.. Парите не са важни.. пари има , намират се.. живота ти е по-важен.. *** завистливите сме българите..
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е било винаги в историята - няма значение дали ще спечелят или ще загубят, накрая швабите винаги са първи. И Шуми за пореден път го доказа. Да е жив и здрав.
49
2
 
6
 
! Отговори
Сульо преди 9 години
Трябва да сте разбрали, че всеки от нас има цена и тя е различна , и не се помества в клишето "безценен".Шумахер е успял, популярен и богат човек.Много естествено, че това,което ще се направи от френските , та и от българските лекари за него е едно, а за *** и Пульо-друго.Да, не трябва да е така, но Е и ЩЕ бъде.Така че...всяка жаба да си знае гьола.
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не всеки има тази слава и пари ...В 200% от случаите в бг са в ГРОБИЩАТА и органите им раздадени...ТУКА НЯМА МЕДИЦИНА !!! А там умрелите съживяват парите ли докторите ли.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЯнаВ случая става въпрос за много скъпо лечение. Дори и там ако нямаш достатъчно средства, ще те обявят за безнадежден случай.Да е жив и здрав, и да се въстанови бързо човека!

Спонсорирани публикации