До 24 мача наказание за Луис Суарес

ФИФА започна официално разследване, изслушват уругваеца днес
Обновена: 25 юни 2014 14:33 | 25 юни 2014 11:20,
47
До 24 мача наказание за Луис Суарес
Снимка: Ройтерс

ФИФА официално обяви, че започва разследване на инцидента, при който Луис Суарес ухапа Джорджо Килини във вчерашния мач между Уругвай и Италия.

"ФИФА може да потвърди, че бяха започнати дисциплинарни действия срещу футболиста Луис Суарес от Уругвай, след видимо нарушаване на глава 48 и/или глава 57 от дисциплинарния код на ФИФА по време на мача между Уругвай и Италия, игран на 24 юни 2014 година", се казва в изявлението.

"Играчът и/или уругвайската федерация са поканени да представят техните позиции и всяко документално свидетелство, което счетат за актуално до 25 юни, 17.00 часа местно време".

Очаква се Суарес да бъде наказан от ФИФА, като все още не се знае колко сурова ще бъде санкцията. От една страна, това е трети подобен случай, в който Суарес ухапва съперник. От друга обаче, предишните два случая не бяха с националния отбор и не се знае дали ще бъдат взети предвид от ФИФА.

Максималното наказание, което може да отнесе Суарес по въпросните точки, е 24 мача или 2 години - който период е по-дълъг. Най-дългото наказание в историята на ФИФА досега обаче е 8 мача. То бе дадено на Мауро Тасоти, когато през 1994 година италианецът счупи носа на Луис Енрике.

Интересно е да се види и дали наказанието ще важи само за мачовете на националния отбор, или ще бъде и на клубно равнище. Вестник Мирър твърди, че ФИФА има правомощията да налага наказанията си и до клубно ниво, което определено ще се отрази много по-сериозно на бъдещето на Суарес.

Според същото издание шефовете на "Мърсисайдци" ще проведат спешна кризисна среща с мениджъра Брендън Роджърс чрез видеоконференция. На нея ще се обсъди ситуацията след поредната изцепка на Суарес и каква да бъде реакцията на Ливърпул.

След предишния инцидент клубът подкрепи играча си, а след това категорично отказа да го продаде на Арсенал. Не се знае дали сега търпението на шефовете няма да се изчерпа и те да решат да продадат Суарес на Барселона или Реал Мадрид.

 

Още новини за инцидента на Луис Суарес прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Луис СуаресМондиал 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мердата Киелини е най-големият симулант и агресор в Серия А. От тази гледна точка наказанието на Суарез трябва да бъде минимална.
20
9
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
В случая киелини първо се доказва като провокатор, после като симулант и накрая като момиченце
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам на тоя като му изтече наказанието да му бъде забранено да играе без намордник!
18
14
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
при внимателно гледане на ситуацията се вижда, че в самото начало на сблъсъка между двамата футболисти, Киелини пресреща с лакът Суарес в лицето. Първоначалната провокация идва именно от италианеца. След захапката Киелини стоварва втори лакът, след което италианеца се стоварва като умрял на терена. Накрая ходи като ученичка при съдията, разголвайки рамото си с характерното за децата до трети клас: "Г-жо, пък Суарес ме ухапаааа".
17
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Да го...изстрелят в Космоса с опитна...капсула,вместо кучето Лайка.Извънземните може да се...заинтересуват от тази...кръстоска.
16
3
 
5
 
! Отговори
СЕМ преди 9 години
Да пращат Луис Суарес на служба при борците за свобода в Сирия. В техните редици канибализмът е на почит, а и медиите, с много редки изключения, не смеят да говорят за това.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво щеше да стане с горкия Киелини,ако го беше ухапал Петър Стоянов
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя по голям ром от нашите роми излезе...........
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бях на мястото на италианеца щях да му разбия устата-и без това отпадаха, поне да му е за урок.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Фифа обмислят е компромисен вариант - да го пускат в игра с кучешки намордник
11
0
 
14
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Футболистите обикновено излизат за да изядат тревата, Суарез изяжда съперника!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Недей така. Може да й хареса...
9
10
 
10
 
! Отговори
Пришълеца преди 9 години
Жабарите са мръсни и обичат да провокират, спомнете си Матераци! Киелини сега го е напсувал с мазен акцент и Суарез му показа кой е пришълеца, хаха!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ако знам, че ще играя срещу него бих си сложил една от тези метълските фанелки с шипове по рамената... да го видя как ще хапе тогава хаха!
7
2
 
13
 
! Отговори
уплашен преди 9 години
С тези заешки зъби - направо къса месце!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хем хапе хем се прави на ударен с лакът после... И това даже му е третото ухапване, ако ФИФА не вземе по-строги мерки ще стане за смях заедно с Канибала.
5
3
 
19
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
До живот трябва да го накажат този канибал.
4
3
 
9
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Анонименза съдийските грешкис и прав ..но грешките са както против така и в полза на Европейските отбори..просто Европейския футбол показва спад ..и това е нормално имайки в предвид колко чужденци играят в Европейските първенства ..и Италия и Испания и Англя си заслужаваха отпадането ...играят без агресия...и еднотипно...няма никаква красота или импровизация.Германя е следващата която очаквам да се издъни...с Гана имаха късмет...Холандците няма да издържат на ритъма физически..Европа е слаб
3
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ти кажа ли защо бутат напред южноамериканските отбори. Защото от Мексико, Урегвай, Чили, Аржентина, Бразилия, Колумбия ще отидат на мач в Бразилия поне 40-50000 души. Колко човека ще отидат в Бразилия от Гърция, Хърватия, Босна и Херциговина, Нигерия и Гана, че дори и от Италия. От първите 1000 човека, а от Италия и Англия 2-3000. Бутат се страни в близост до мястото на провеждането на първенството - от същия контитент. Парите са всичко.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами това животно да го пускат с намордник да рита!

Спонсорирани публикации